Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Warszawa - Teatr Hybrydy - niedziela 10 grudnia
W niedzielę 10 grudnia br. o godzinie 18,00 w warszawskim klubie Hybrydy ul. Złota 7/9 odbędzie sie koncert pt. "13 grudnia roku pamiętnego".
Piosenki z repertuaru J.K wykona Patrycja Kaczmarska, piosenki do wierszy m.in. Zbigniewa Herberta - Dominika Świątek, zaś piosenki własnego autorstwa - Przemek Bogusz.
Wstęp wolny.
Odpowiedz
Ciekawe. Chętnie się wybiorę Smile
Tylko czemu wy tak lubicie te niedziele?! :/
Patrycja
Odpowiedz
Młoda, to spotykamy się w sobotę i niedzielę?
Odpowiedz
Jeżeli będę mogła to na pewno, z przyjemnością! Smile
Patrycja
Odpowiedz
A spotykacie się w sobotę?
Odpowiedz
Zaraz nas Ann za OT skrzyczy, ale w którą sobotę, Krasny? Big Grin
Odpowiedz
Jak coś fajnego się dzieje, to musi byc niedziela Sad Najgorszy dzień na koncerty :/
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Ja się w niedzielę pewnie pojawę. A o co chodzi z sobotą?
Odpowiedz
W sobotę Kuba i Mateusz grają w DKŚ: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/kalendarz/index.php?year=2006&today=9&month=12">http://www.kaczmarski.art.pl/kalendarz/ ... 9&month=12</a><!-- m -->
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Odpowiedz
Przemek napisał(a):niedziela Najgorszy dzień na koncerty
No, lepsza niż poniedziałek... :'
Odpowiedz
Poniedziałek jest o tyle lepszy, że pracujesz i wiesz, że nie mozesz jechac, a niedziela jest wolna i wkurzasz się, że nie możesz bo następnego dnia w pracy masz byc. Zresztą na koncerty, to tylko i wyłącznie sobota jest sensownym terminem.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Ja stawiam na piątek-sobotę jako optymalne dni. Smile
Odpowiedz
Zdecydowanie zgadzam się z Simonem Smile
Odpowiedz
Tak, piatek jest dobry jak mieszkasz na miejscu, a ja mówię o ludziach z daleka i tylko sobota wchodzi w grę.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Przemek napisał(a):ja mówię o ludziach z daleka
No, to jest argument. Smile
Odpowiedz
Tak Przemku, egoistycznie myślałem o miejscowych! Piwo z przeprosinami Wink
Odpowiedz
Dodam jeszcze pewne magiczne słowa związane z koncertami w sobotę i dojazdem ludzi z daleka: bilet turystyczny Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Uprzejmie wyjaśniam, że niedziela jest jedynym obecnie dniem możliwym do organizowania spektakli studenckiego Teatru Hybrydy z uwagi na uwarunkowania Klubu Hybrydy, który prowadzi przede wszystkim działalność zarobkową i piątki czy soboty górują komercyjne gatunki muzyczne a nade wszystko dyskoteki.
Teatr Hybrydy jest związany z Uniwersytetem Warszawskim (nie mylić z Teatrem Akademickim Uniwersytetu Warszawskiego) i z racji profilu działalności (promowanie szeroko pojętej kultury studenckiej z założenia nieco wyższej) oraz skromnych możliwości budżetowych (wyłącznie dotacje - sam Teatr ze względów formalno-prawnych nie prowadzi działalności komercyjnej) dostał salę w taki dzień, w który klub Hybrydy nie miałby np. w przypadku dyskoteki - znacząco wyższych wpływów.
Ale myślę, że warto korzystać i z niedzieli. Od listopada bowiem jedna niedziela w miesiącu jest przeznaczana na koncerty tego typu jak ten - czyli na przedsięwzięcia nie ściśle teatralne - gdzie tacy artyści jak Domika Świątek, Patrycja Kaczmarska, Przemek Bogusz (uwaga - w niedalekiej przyszłości być może wystąpi też Paweł Konopacki) będą mogli prezentować swoje dokonania z dziedziny piosenki literackiej. Oczywiście zapraszani będą też inni artyści pod warunkiem posiadania dorobku artystycznego na odpowiednim poziomie Smile A nad jakością muzyczną czuwa Karolina Świątek - muzykolog i śpiewaczka Zespołu Mazowsze, obecnie kierownik chóru Mazowsza. Ona słyszy wszystko więc na ewentualne "boki" będą sobie mogli pozwolić tylki twórcy-literaci sami śpiewający swoje utwory Big Grin
Odpowiedz
Czy Paweł Konopacki wystąpi z własnymi utworami? Daj mu na szczęście!
Odpowiedz
lc napisał(a):myślę, że warto korzystać i z niedzieli.
Absolutnie ponad wszelką watpliwość. :tak:
Odpowiedz
Super, ekstra! Będę i takw stolicy od piątku, miałam wracać w sobotę, ale chyba zmienie plany. I proste pytanie kto mnie przenocuje z soboty na niedziele? Hmm i mam nadzieje, ż enie będzie potrzeby, ale jakby co z niedzieli na poniedziałek?
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Odpowiedz
Paweł Konopacki jest tak perfekcyjnym wykonawcą, że do utrzymania silnej pozycji artystycznej nie są mu potrzebne autorskie utwory. Ale i jego kompozycje, że wskażę "Łazienki Zimą" są naprawdę godne uznania.
Odpowiedz
Markowo, a to jakos lista imprez w ten weekend sie rozrosla? Bo z tego co ogarniam to jest tylko ten koncert o ktorym mowimy w tym watku w niedziele. Czy tez jest jeszcze cos?
Odpowiedz
Krasny napisał(a):Markowo, a to jakos lista imprez w ten weekend sie rozrosla? Bo z tego co ogarniam to jest tylko ten koncert o ktorym mowimy w tym watku w niedziele. Czy tez jest jeszcze cos?
pkosela napisał(a):W sobotę Kuba i Mateusz grają w DKŚ: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/kalendarz/index.php?year=2006&today=9&month=12">http://www.kaczmarski.art.pl/kalendarz/ ... 9&month=12</a><!-- m -->
Odpowiedz
Ja akurat miałam na myśli, że będę w piątek i sobotę z przyczyn osobistych w stolicy, a jesli bym miała zostać aż do niedzielnego koncertu to potrzebuje lokum...
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Odpowiedz
Koncert w DKŚ również jest w niedzielę. Kuba się pomylił.
Pozdrawiam,
M.
Odpowiedz
Szkoda, kurcze, szkoda...
Odpowiedz
pkosela napisał(a):Szkoda, kurcze, szkoda...
I co teraz? Sad Ja się chyba zdecyduję na ten w Hybrydach.
Mateusz Nagórski napisał(a):Koncert w DKŚ również jest w niedzielę. Kuba się pomylił.
Nawet na stronie Strefy Piosenki jest 9 grudzień.
Odpowiedz
tmach napisał(a):Nawet na stronie Strefy Piosenki jest 9 grudzień.
Faktycznie! Wysłałem do nich maila, mam nadzieję, że szybko poprawią.
Jeszcze krótki anons - koncert w Piwnicy pod Harendą, który miał się odbyć 17 grudnia (to dla już powiadomionych) został przeniesiony na połowę stycznia.
Przepraszam za off-top.
Pozdrawiam!
M.
Odpowiedz
Wybaczcie chłopaki, ale ja chyba jednak również wybiorę się na ten koncert w Hybrydach. No to się tylko w niedziele zobaczymy, Teresko.
Patrycja
Odpowiedz