12-03-2006, 01:38 AM
PMC napisał(a):A piosenkę Źródło, którą za chwilę zaśpiewa Trio, chciałabym zadedykować Patrycji Kaczmarskiej,Chyba Patrycji Volny ?
Z cyklu: "Kuba wie lepiej..."
|
12-03-2006, 01:38 AM
PMC napisał(a):A piosenkę Źródło, którą za chwilę zaśpiewa Trio, chciałabym zadedykować Patrycji Kaczmarskiej,Chyba Patrycji Volny ?
12-03-2006, 08:51 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba Patrycji Volny ?Chyba nie, Panie Redaktorze
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
12-03-2006, 10:07 AM
Paweł Konopacki napisał(a):Chyba nie, Panie RedaktorzeCiekawe czy gdyby Jacek nazywał się Volny, a pani Ewa Kaczmarska, to czy zasada wachlowania nazwiskami tez miała by miejsce. Chyba też SE zmienię nazwisko, moja mam jest z domu Brzezińska - to chyba bardziej marketingowo będzie brzmiało.
12-03-2006, 10:46 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba też SE zmienię nazwisko, moja mam jest z domu Brzezińska - to chyba bardziej marketingowo będzie brzmiało.nie ma zakazu, więc możesz zmieniac.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
12-03-2006, 11:03 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba też SE zmienię nazwisko, moja mam jest z domu Brzezińskano, na pewno łatwiej Ci to przyjdzie, niż zmiana zawodu [ Dodano: 3 Grudzień 2006, 12:05 ] Kuba Mędrzycki napisał(a):moja mam jest z domu Brzezińska - to chyba bardziej marketingowo będzie brzmiałoI będzie można na Ciebie wołać Brzezik
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
12-03-2006, 11:20 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba Patrycji Volny ?Nie, Panie Redaktorze. Dedykacja z ust Elżbiety Adamiak padła pod adresem Patrycji Kaczmarskiej !! Kuba Mędrzycki napisał(a):Ciekawe czy gdyby Jacek nazywał się VolnyNie wiem, czy Pan, Redaktorze wie, że Jacek, przebywając za granicą, często pisząc np. felietony, podpisywał się jako Jacek Volny? O ile mnie pamięć nie myli, to chyba podczas pobytu w Australii.
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
12-03-2006, 11:45 AM
No cóż, dla anglojęzycznych typów, nazwisko Volny było łatwiejsze do wymówienia i zapamietania..., a Pacia bez względu na nazwisko i tak będzie zawsze Kaczmarska (i Volny zarazem).
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
12-03-2006, 01:31 PM
Czy nie znudziło Wam się ? Volny, Kaczmarska. Co to za różnica? Wiadomo o kogo chodzi. Patrycja ma prawo używac nazwiska Kaczmarska. I nikomu nic do tego. I błagam, Kuba , zanim jeszcze raz napiszesz coś o nazwisku Patrycji, zastanów sie. Bo, chyba, nikogo oprócz Ciebie nie dziwi. A swoją drogą, nie znudziło Ci sie tak przypieprzać sie do niej. Bo mnie sie juz znudziło czytać, a za duzo tematów, przez Ciebie, ignoruję.
Pozdrawiam
12-03-2006, 01:49 PM
tmach napisał(a):Czy nie znudziło Wam się ? Volny, Kaczmarska. Co to za różnica? Wiadomo o kogo chodzi. Patrycja ma prawo używac nazwiska Kaczmarska. I nikomu nic do tego. I błagam, Kuba , zanim jeszcze raz napiszesz coś o nazwisku Patrycji, zastanów sie. Bo, chyba, nikogo oprócz Ciebie nie dziwi. A swoją drogą, nie znudziło Ci sie tak przypieprzać sie do niej. Bo mnie sie juz znudziło czytać, a za duzo tematów, przez Ciebie, ignoruję.Mogę tylko postawić piwo Szanownej Pani. Z największą przyjemnością. Brawo!
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
12-03-2006, 02:47 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Tym razem Kubo przeszedłeś sam siebie :mlotek:PMC napisał(a):A piosenkę Źródło, którą za chwilę zaśpiewa Trio, chciałabym zadedykować Patrycji Kaczmarskiej,Chyba Patrycji Volny ? Zdajesz sobie sprawę, że właśnie negujesz fakt zaistnienia dedykacji Elżbiety Adamiak w takiej a nie innej postaci :o (i nie ma tu znaczenia "urzędowe" nazwisko Patrycji) To może jeszcze napiszesz do E. Adamiak, że popełniła błąd w dedykacji Masz już chyba większą obsesję niż Szymonek z Michnikiem - a to już bardzo źle :glupek: Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
12-03-2006, 02:57 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: "to już nie groteska, to katastrofa" :o :rotfl:
12-03-2006, 10:03 PM
Paweł Konopacki napisał(a):I będzie można na Ciebie wołać Brzezik
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
12-03-2006, 11:02 PM
Paweł Konopacki napisał(a):I będzie można na Ciebie wołać BrzezikWolę Brzezik niż Konop. [ Dodano: 4 Grudzień 2006, 00:14 ] Zeratul napisał(a):Masz już chyba większą obsesję niż Szymonek z Michnikiem - a to już bardzo źlePozwól, że sam ocenię - źle to czy dobrze.
12-03-2006, 11:36 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wolę Brzezik niż Konop.Słusznie! Od nazwiska Brzezińska trudno wyprowadzić pieszczotliwe zdrobnienie Konop. To już lepiej zdrobnienie Męda od nazwiska Mędrzycki
12-03-2006, 11:39 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Od nazwiska Brzezińska trudno wyprowadzić pieszczotliwe zdrobnienie Konop.Mi tam pieszczot nie brakuje. Tobie, widać muszą wystarczyć te w nazwisku.
12-03-2006, 11:44 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Mi tam pieszczot nie brakuje.Nie mów tego głośno, bo się dowie Marta i to będzie ostatni Twój wyjazd do Paryża.
12-04-2006, 12:04 AM
Paweł Konopacki napisał(a):i to będzie ostatni Twój wyjazd do Paryża.Wiosną gramy tam koncert, więc może nie będzie tak źle.
12-04-2006, 12:06 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wiosną gramy tam koncert, więc może nie będzie tak źle.uuuu, do wiosny to jeszcze ponad 5 miesięcy....to się wiele może zmienić w tym czasie...
12-04-2006, 12:14 AM
Paweł Konopacki napisał(a):uuuu, do wiosny to jeszcze ponad 5 miesięcy....to się wiele może zmienić w tym czasie...No właśnie. :rotfl:
12-05-2006, 12:09 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):Wiosną gramy tam koncert, więc może nie będzie tak źle.A nie słyszał Pan przypadkiem, Redaktorze, że i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu?
12-07-2006, 10:26 PM
PMC napisał(a):A nie słyszał Pan przypadkiem, Redaktorze, że i w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu?To zależy co Pan ma na myśli.
12-08-2006, 05:05 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):To zależy co Pan ma na myśli.Więcej domyślności Redaktorze
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url] |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|