Liczba postów: 710
Liczba wątków: 92
Reputacja:
0
Przepraszam za techniczne niedoskonałości, z braku czasu i sprzętu nie mogłem inaczej tego zrealizować.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/AL/">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... public/AL/</a><!-- m -->
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Moim skromnym zdaniem, sporo pracy jeszcze przed Tobą, ale najlepiej jak zaczniesz od porządnego nastrojenia gitary. :/
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Adam_Leszek napisał(a):z braku czasu i sprzętu nie mogłem inaczej tego zrealizować. To może się weźmiesz za to jak będziesz miał czas i szprzęt?
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Krasny napisał(a):w Twoje 10te urodziny Francja pokonała Brazylię 3:0 w finale mistrzostw świata?) 3:1 ) :rotfl:
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):To może się weźmiesz za to jak będziesz miał czas i szprzęt? Niestety, to może nie nastąpić za szybko, albo może nie nastąpić w ogóle. Rozumiem, że technicznie te nagrania mogą być rażące i krytyka jest jak najbardziej słuszna. Ale też zależy mi bardziej na ocenie warstwy TFUrczej, a nie wykonawczej, bo co do tej drugiej to sam wiem, że jeszcze wiele pracy mnie czeka.
Krasny napisał(a):(zerknąłem w metrykę dla potwierdzenia wieku - wiesz że dokładnie w Twoje 10te urodziny Francja pokonała Brazylię 3:0 w finale mistrzostw świata?) Kraśny, czy ja to wiem?! To był wspaniały dzień i wspaniały mecz, chociaż z racji na swój ówczesny wiek nie pamiętam z niego tak wiele, jakbym sobie życzył!
Ale piwko za spostrzegawczość być musi.
Krasny napisał(a):Te piosenki zawierają dużo bardzo rażących błędów W sensie wykonawczym, tekstowym, muzycznym, czy wszystko na raz? Pytam, żeby wiedzieć, nad czym najwięcej pracować.
Krasny napisał(a):staraj się aby Twoje melodie nie brzmiały jak kompilacje utwrów JK Staram się . Ale czy cała "bardowska" muzyka nie jest na swój sposób podobna.
Aha, jeszcze jedna uwaga: w piosence "Humanizm" to muzyka nie jest moja - jest to menuet Tellemana wykorzystany jako - w założeniu przewrotna - ilustracja do tekstu.
Krasny napisał(a):- na miłość boską - nie nadawaj piosenkom tak powalająco patetycznych tytułów. No, "Autoportret z człowiekiem" to może rzeczywiście patetyczne.
Ale "Humanizm" musi się tak nazywać, bo to ironicznie miało być, co tekst mam nadzieję jakoś przekazuje.
A czy "Jeźdźcy" to patetyczny tytuł? "Jeździec - to brzmi dumnie?"
Dzięki wszystkim za komentarze.
Reputacja:
1
Krasny napisał(a):Nie przejmuj się skrytą krytycznością uwag Kuby i Mateusza. Kraśny, weź Ty nie mąć! Po pierwsze, moje słowa skierowane do Adama_Leszka nie były złośliwe(nawet nie wiem kto zacz), a jedynie miała to być krytyka budująca i szczera. Nie napisałem, że świetne nagrania, bo świetne przynajmniej na razie nie są. Ale to oczywiście nie oznacza także, że kiedyś nie będą. Po drugie, Mateusz jeszcze o ile mnie oczy nie mylą, nic w tym wątku nie napisał. Chyba, że wymieniłeś Mateusza na wyrost.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Po drugie, Mateusz jeszcze o ile mnie oczy nie mylą, nic w tym wątku nie napisał. Chyba, że wymieniłeś Mateusza na wyrost. Kraśny - w takiej sytuacji wypadałoby albo nie zmieniać posta, albo poinformować o tychże zmianach (zwłaszcza, że i tak napisałeś kolejnego posta w tym temacie)
W tej chwili można by się np. zastanawiać, gdzie Kuba wypatrzył wzmiankowanego Mateusza w Twoim poscie :/
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Moja uwaga odnosiła się raczej do pewnego założonego niechlujstwa, którym autor się bez żenady pochwalił. To wszystko.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
No, fakt - można to było ciut dopracować.
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):założonego niechlujstwa, którym autor się bez żenady pochwalił. To wszystko. Niechlujstwo było koniecznością, a nie wyborem; poza tym nie chwaliłem się nim, a przeprosiłem zawczasu, uprzedzając potencjalnych słuchaczy.
Reputacja:
1
Zeratul napisał(a):Kraśny - w takiej sytuacji wypadałoby albo nie zmieniać posta, albo poinformować o tychże zmianach (zwłaszcza, że i tak napisałeś kolejnego posta w tym temacie) Pomylić Filipa z Mateuszem, to trzeba być albo mocno nawalonym, albo kompletnie ślepym. O to ostatnie, absolutnie Kraśny, Cię nie podejrzewam !!
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
radziu_88 napisał(a):3:1 Łomatko,profanacja!
Kuba Mędrzycki napisał(a):albo mocno nawalonym, albo kompletnie ślepym Niby jedno może przejść w drugie
A co do utworów - średnio mi się podobają.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Adam_Leszek napisał(a):Niechlujstwo było koniecznością A czemuż to?
Reputacja:
0
Dzięki wielkiej uprzejmości Simona pod linkiem tym co uprzednio pojawiły się jeszcze dwie piosenki: "Sfinks" oraz "Stróż". Są one co prawda na tym samym kiepskim mikrofonie nagrane, ale postarałem się przy wykonaniu uniknąć wpadek - na ile mi się to udało, możecie sami ocenić.
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
Leszku, rewelacja! Bardzo mi się podoba.
śni inny byt jurajski gad
Liczba postów: 663
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
zachęcony opinią Patrycji, w końcu reklama dźwignią handlu; przesłuchałem całość; sfinks dobry, reszta gorsza choć przynajmniej z fantazja, muzyka moim zdaniem az taka nudna nie jest gitarę wypada jednak stroić a i lepszy sprzęt do nagrywania to wydatek rzędu kilku złotych (za tyle mam mikrofon i na pewno jest lepszy . śpiewać warto do mikrofonu-tak żeby było ten głos jednak słychać i moim zdaniem jednak wrzucać własne piosenki z błędami to pomysł średni-ale czasem pewnei tak po prostu musi być.\
pozdrawiam
ps. refleksja nie jest zbyt głęboka ale po prostu przesłuchałem wszytsko tylko raz sfinks naprawdę ma potencjał-jakby go zrobić porządnie to mogłaby być dobra piosenka
"W tym bajorze, co z naszych czasów pozostanie
Lękam się, że po władzę sięgną chrześcijanie..."
|