11-20-2006, 10:11 AM
................
Konop
|
11-20-2006, 10:11 AM
................
11-20-2006, 11:14 AM
Aneks do wiersza Kraśnego
Aneks poucza, choć nie ma klucza Schizofrenik, alkoholik! Jak donosi nam Waszaffka, cudzy ból go nie zaboli. Mendą jest ten Konop Pawka! Lubi wżeniać się w mieszkania - płacić ZaiKs się nie pali. Przyznał się do okradania spadkobieców – zwłaszcza Ali Kto tu nie chce niech nie wierzy: Sturla się Konopa głowa Sprawiedliwość mu wymierzy Inkwizytor z Sokołowa No bo Konop stara szuja Menda to i gnida taka! Chciał kolegów zrobić w ..... Rękę podniósł na Nowaka Bestia to nadzwyczaj butna, Choć rzekomo ponoć bystra Prawda o nim nader smutna: nie dorobił się magistra Puszy się jak drop na stepie! Lecz nie powiem więcej nic ja Bowiem wszystko wie najlepiej o Konopie - Cna Edycja Wielka chwila Edzi dana Niechaj słucha więc, kto chętny. Mówi córka Kapitana, którą począł sam Duch Święty! Konopowi dajcie pożyć jeszcze ludzie z niego będą! Bo choć mendą jest być może To na pewno nie jest Mędą.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
11-20-2006, 11:27 AM
Krasny napisał(a):Grając później ledwo żyjeBrawo Kraśny. Pamiętam, że w oryginalnej wersji było: Grając później ledwo żyje Lecz to granie jest najszczersze. Chodziło o to, że zmęczony Konop nie ma siły na puszenie się, strojenie gitary, układanie mów a przede wszystkim - denerwowanie się - i wtedy jest naprawdę Konopem, jest szczery.
11-20-2006, 12:28 PM
..............
11-20-2006, 01:08 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Bowiem wszystko wie najlepiejNo i po co Ci to? Zaraz przeniosą wątek do Karczmy i przestaną Ci się posty liczyć. Baw się ładnie, Pawle.
11-20-2006, 01:45 PM
Krasny napisał(a):ja naliczyłem osiem aluzji i odwołań w tekście Pawłado czego ? tam są same aluzje Edyta napisał(a):No i po co Ci to? Zaraz przeniosą wątek do Karczmy i przestaną Ci się posty liczyć.agh te znajomości u aministratorstwa no i należy dodać, że jednak to lepszy sposób "nabijania" postów, niż takie wtrącenia (lub np. moje wtrącenie)
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
11-20-2006, 02:58 PM
Do aluzji się nie odnoszę, ale jeśli chodzi o sprawność słowa, lekkość treści i "czystość" formy: Łódź wygrywa z Wawą.
11-20-2006, 03:03 PM
Mnie się podobały obie wersje. Chłopaki po piwku, ode mnie.
11-20-2006, 03:51 PM
tmach napisał(a):Mnie się podobały obie wersjeMnie też, z tym, że jedna bardziej.
11-20-2006, 04:05 PM
Paweł Konopacki napisał(a):No bo KonopRękę podniósł na Nowaka! Gdy „penisie” wywlókł lęki No i facet z małym ptakiem Więcej mu nie podał ręki Paweł Konopacki napisał(a):Lubi wżeniać się w mieszkaniaStare rzeczy, dawne dzieje! Świeże plotki Torment płodzi: Nie w mieszkanie To wżenianie O last nejma teraz chodzi
11-20-2006, 06:18 PM
MateuszNagórski napisał(a):Świeże plotki Torment płodzi:Czyż Tormencie nie mam racji, że w Wasiafffce jest na topie Mówić wprost i bez “krępacji” Całą “prawdę” o Konopie?
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
11-20-2006, 07:07 PM
................
11-20-2006, 07:43 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Czyż Tormencie nie mam racji,Cała prawda? Życia szkoda! Tylko te najkrwistsze kąski! Sam wiesz dobrze – taka moda Chować soczystości szkoda...
11-20-2006, 09:07 PM
MateuszNagórski napisał(a):Cała prawda? Życia szkoda!Dam Ci radę, mój Tormencie: Zamiast produkować bzdury, Zamiast w półprawd brnąc odmęcie Ucz się lepiej do matury! Książki spakuj do tornistra Opraw zeszyt, pióro naostrz Ja, gdy zrobię już magistra Sprawdzę Twoją wiedzę całą
11-20-2006, 09:12 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Ja, gdy zrobię już magistraKonop, Konop - nauczyciel Co za frajda, co za życie! Już teściki z Kaczmarskiego - Coraz bardziej lubię jego! (taka trochę nieudolna pisanina )
"In the city od blinding lights..."
-------------------------- http://www.triadapoetica.art.pl http://www.gentlemanschoice.pl http://www.krest.pl
11-20-2006, 09:39 PM
Żre się bez opamiętania
Duch syrenki w kruchej łodzi Czapke ściąga z głowy majtek Że w Poznaniu - To nie szkodzi ! Niech się krakus jeszczw zwali Breslau swoje niech dorzuci Rypnie, dupnie gdzieś na fali Potem wszystkich sie ocuci !
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
11-20-2006, 09:50 PM
spalding napisał(a):BreslauProponuję: Wrocław.
11-20-2006, 10:32 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Dam Ci radę, mój Tormencie:ło ciups ja się wolę niedołączać.
[img]http://www.challenge-roth.com/img/challengeroth-logo.gif[/img] Unten 10.
11-21-2006, 09:18 AM
Paweł Konopacki napisał(a):Dam Ci radę, mój TormencieJeszcze jedno o Konopie W suplemencie trzeba przyznać Cham i burok, piwsko żłopie Miłość jednak umie wyznać
12-01-2006, 06:46 PM
Karczma forum wciąż pijana
od swych obłąkańczych swar byle rafa zgodę roztrzaska: słuchać ileż nam! Adam_Leszek się wtrąca, choć nie zaproszony: Kraśny karci prałatów - a sam uświęcony, Konop szabelką trzęsie - hajda na Wołmontowicze! Każdy dla potomności post za postem pisze. Wiem, bo byłem czytelnikiem forum, aż do czasu gdy się na nim porobiło zbyt dużo hałasu. Nie mamy myśli, lecz posty, nie mamy pochwał, lecz "beer". Pod Drzewem Wiedzy pokrzywy wyrosły, jak postał, tak się nie ukoi wir.
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
12-01-2006, 06:56 PM
Adam_Leszek napisał(a):Karczma forum wciąż pijana??? :/ Chociaż by można trochę nad rytmem popracować, bo za cholerę cięzko coś z tego zroumieć... :/
12-01-2006, 07:05 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):?? ? :/Nie trzeba się nerwować, chodzi mi tylko o to, że dużo przepychanek na tym forum. Chyba nie obraziłem nikogo? Jeżeli tak, to proszę bardzo, mogę skasować tego posta i przeprosić. Kuba Mędrzycki napisał(a):Chociaż by można trochę nad rytmem popracować,Tylko że to się składa z przerobionych cytatów z JK co pewnie niepotrzebnie piszę i z różnych piosenek, które mają różny rytm, więc tego moim zdaniem wygładzać nie trzeba.
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
12-02-2006, 10:34 AM
Kuba Mędrzycki, ja po ciężkiej, "płynnej" nocy, jakoś zrozumiałem.
Tylko jedno - "Wiem, bo byłem czytelnikiem forum, aż do czasu gdy się na nim porobiło zbyt dużo hałasu." Znaczy już nie jesteś czytelnikiem forum? Czy może nie utożsamiać PL z autorem ? :rotfl: |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|