Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
grob JK
Witajcie!
Bylam 27.10 na Powazkach przy pomniku JK. Zalowalam, ze nie zabralam Mu papierosa i alkoholu... Szukajac miejsca, gdzie jest Jego pomnik, katem oka przeczytalam, ze na cmentarzu nie wolno byc nietrzezwym , wiec natychmiast zrobilam sie nietrzezwa.Poniewaz nie mieszkam w Polsce, bylam tu pierwszy raz i pomyslalam, ze moze warto byloby zebrac pieniadze na brakujace struny. Jesli ten temat byl juz poruszany, przepraszam. Jestem z generacji JK i w ciagu ostatniego miesiaca wydazylo sie w okol mnie tyle- niemal mistycznych rzeczy dotyczacych Jego Osoby, ze pomyslam, ze chociaz tyle moge zrobic...A propos -kupilam box z plytami i oczywiscie piszac te slowa, slucham Jego glosu. Pomyslmy co zrobic z tymi strunami -jesli to drogo, moznaby sponsora znalezc -moze tu moglabym sprobowac pomoc-nie wiem oczywiscie co Jego bliscy o tym sadza.
Elzbieta
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar)
Płacić rozpaczą, gniewem, strachem,
Zużywać w kłótniach cenne słowa'
Odpowiedz
Moim zdaniem pomnik wygląda znacznie lepiej bez strun; kojarzy mi się z Dwiema Skałami.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Odpowiedz
Mi też tak się wydaje, te struny ludzie nieraz interpretowali jak zęby krat.
Odpowiedz
Interpretowali i w końcu słowa czynem się stały. :/
"Pieśń człowieka doskonali,
Człowiek znika, pieśń nie ginie.
Tak śmiertelnik sięga szczytów
I w tym tkwi realizm mitu."
Odpowiedz
A ja kiedyś, kiedyś sądziłem, że to będzie pięciolinia, na której pojawią się nutki...
Odpowiedz
Artur napisał(a):Mi też tak się wydaje, te struny ludzie nieraz interpretowali jak zęby krat.
OK. Wiecej tematu nie poruszam. dla mnie bylo to tlko jedno skojarzenie -struny gitary laczace dwie skaly.Zostawilam JK kamien z mojego ogrodu -jeszcze kawalek INNEJ skaly...
Odpowiedz
Jest to też kwestia tego, iż nawet gdyby struny zamontować, to nie ma najmniejszych gwarancji, że za kilka dni znów nie znikną. No i tak można w kółko. :/
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres.
Tu - nie grozi nic nam,
Tu - niezmiennie jest...
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):Jest to też kwestia tego, iż nawet gdyby struny zamontować, to nie ma najmniejszych gwarancji, że za kilka dni znów nie znikną. No i tak można w kółko. :/
Witam,

Pisalam OK -temat skonczony. Moznaby zamontowac prawdziwe struny gitarowe -tanio. I moznaby w kolko.Gwarancje to mamy w zyciu tylko jedna - jaka -wiadomo. Ale w porzdku -jesli bede jeszcze kiedys na Powazkach, to sobie po prostu te struny wyobraze .. i palce JK chwytajace akordy. Pozdrawiam z zimnej Danii -za oknem snieg, a w sluchawkach 'Kuglarze'.
Odpowiedz
............
Odpowiedz
tak jakby ktos sie jeszcze nie zorientowal
Odpowiedz