11-01-2006, 06:18 PM
Zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy. Duże piwo należy sie Panu Staszkowi ( mam nadzieje, że wybaczy poufałość ). Szkoda, że juz nie bywa na forum.
Audycja w Jedynce
|
11-01-2006, 06:18 PM
Zapomniałam jeszcze o jednej rzeczy. Duże piwo należy sie Panu Staszkowi ( mam nadzieje, że wybaczy poufałość ). Szkoda, że juz nie bywa na forum.
11-01-2006, 06:38 PM
Małgorzata Raducha napisał(a):zadumamy się: „Co się stało z naszą klasą?”…A co się stało z Dariuszem Łapińskim?
11-01-2006, 06:53 PM
Simon napisał(a):A co się stało z Dariuszem Łapińskim?no wlasnie, mial byc, a go nie bylo. Nowhere Woman napisał(a):To było, podejrzewam, gdzieś w drugiej połowie audycji? (Bo nie pamiętam tego motywu, pewnie go przespałamtak, raczej po pierwszej godzinie pani prowadzaca wypowiadala sie o tym, ze najchetniej zabronilaby innym wykonawcom spiewac piosenki Jacka (nie powiedziala tego tak doslownie, znacznie lagodniej, ale tak mozna to chyba bylo zrozumiec). podobalo jej sie jednak TŁCH i oczywiscie Patrycja .
11-01-2006, 06:55 PM
kamil_s napisał(a):byla zorientowanaAle jednak chyba zaliczyła Wigilię na Syberii do programu Szukamy Stajenki, a także nie potrafiła się uporać się z kwestiami dat (np.SFP) Simon napisał(a):A co się stało z Dariuszem Łapińskim?Może też zasnął po drodze, bo z tego co zrozumiałem to był w studio i można było usłyszeć jeden jego komentarz
11-01-2006, 07:02 PM
Simon napisał(a):Nie wiadomo. Nie informował że go nie będzie.Małgorzata Raducha napisał(a):zadumamy się: „Co się stało z naszą klasą?”…A co się stało z Dariuszem Łapińskim?
11-01-2006, 07:03 PM
Jiři napisał(a):a także nie potrafiła się uporać się z kwestiami datJak widać, nie tylko ona.
11-01-2006, 07:04 PM
Jiři napisał(a):Jakaś pomyłka. Tak jak napisałem wyźej - Darka Łapińskiego nie było w studiu.kamil_s napisał(a):byla zorientowanaAle jednak chyba zaliczyła Wigilię na Syberii do programu Szukamy Stajenki, a także nie potrafiła się uporać się z kwestiami dat (np.SFP)Simon napisał(a):A co się stało z Dariuszem Łapińskim?Może też zasnął po drodze, bo z tego co pamiętam to był w studio i nawet można było usłyszeć jeden jego komentarz
11-01-2006, 07:09 PM
Majek napisał(a):Darka Łapińskiego nie było w studiu.A już myślałem, że mam niekompletne nagranie.
11-01-2006, 07:15 PM
To przepraszam, po prostu wydawało mi się że prowadząca przekazała komentarz D. Łapińskiego przed puszczeniem Legendy o miłości, ale z powodu późnej pory mogła rzeczywiście zajść jakaś pomyłka
11-01-2006, 07:16 PM
Jiři napisał(a):wydawało mi się że prowadząca przekazała komentarz D. Łapińskiego przed puszczeniem Legendy o miłości,Miała na myśli Majka.
11-01-2006, 07:17 PM
Tak też zacząłem podejrzewać
11-01-2006, 07:56 PM
Porwadząca: dorzeczna, konkretna
Rozmówcy: j.w.. Co ważne, nie mówili wyłącznie o Jacku i sobie w kontekście Jacka (co niestety zdarzało się wcześniej, np. w audycjach na temat Suplementu). Podjęcie tematów zwiazanych z tym, co się dzieje wokół tej twórczości uważam za pewną ważną nowość. Oprawa muzyczna: na plus trzeba zaliczyć wyemitowanie wykonań mało znanych (jak te z gitarą Jacka Majewskiego). Uważam, ze na tle pewnej ogólnej nędzy, jakiej ostatnio doświadczaliśmy w mediach, ta audycja odznacza się bardzo pozytywnie
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
11-01-2006, 07:59 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Uważam, ze na tle pewnej ogólnej nędzy, jakiej ostatnio doświadczaliśmy w mediach, ta audycja odznacza się bardzo pozytywnieZwłaszcza, że audycja trwała naprawdę długo. "Za dnia" nie byłoby to możliwe.
11-01-2006, 08:01 PM
A szkoda
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale! Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny, Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
11-01-2006, 09:34 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Uważam, ze na tle pewnej ogólnej nędzy, jakiej ostatnio doświadczaliśmy w mediach, ta audycja odznacza się bardzo pozytywnieNo tak, puścili Cię, to Polskie Radio zaplusowało !!
11-01-2006, 09:51 PM
DuchX napisał(a):Spostrzeżenia dodatkowe:Eeee głos nie wypadł tak źle taki po prostu normalny. Przyznam sie, że czekałam aż ktoś powie prowadzącej, żeby nie zwracała sie przez "pan". To było dosć irytujace... dla mnie jakos tak nie pasowało do tematu
Otulajać się duszy swej płaszczem
Co nie chroni przez żadnym urazem...
11-01-2006, 09:52 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):No tak, puścili Cię, to Polskie Radio zaplusowałonas już wcześniej Polskie Radio puszczało
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
11-01-2006, 09:59 PM
Paweł Konopacki napisał(a):nas już wcześniej Polskie Radio puszczałoAle w troszkę innym kontekście. Wiesz dobrze, że miałem na myśli audycje o JK. Berseis od Ciebie kosz białych róż się należy !!
11-01-2006, 10:23 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Rozmówcy: j.w.. Co ważne, nie mówili wyłącznie o Jacku i sobie w kontekście Jacka Ależ oni mówili wyłącznie o sobie, bo o Jacku mają wiedzę raczej mizerną d
11-01-2006, 10:27 PM
Przecież autor słów, które cytujesz doskonale o tym wie !!
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
11-01-2006, 11:04 PM
Edkao napisał(a):HA HA HA :rotfl: :rotfl: :rotfl:Masz chyba rację Edkao. Tylko się z tego śmiać. Teksty Jacka łatwo się tłumaczą na angielski, Józef Chrystus, nikt nie umiał podać daty urodzenia Kaczmarskiego... poziom żenady wysoki :/
11-01-2006, 11:13 PM
Przesłuchałem właśnie audycję i oto jakie refleksje nasunęły mi się po tej jakże wyszukanej wymianie zdań:
1wsza godzina: - Pan Stanisław Kozioł nie był łaskaw powiedzieć, kto jest autorem słów i muzyki wykonywanej przez panią Dominikę Świątek - no tak, ale autorstwo to w sumie drobiazg... - nieźle by było, gdyby pan Stanisław odowłując się do inspiracji piosenek Jacka, mówił z głowy a nie z kartki - w końcu to aktor, więc nie wiem czemu wyłapałem tę drobna niedogodność w odbiorze - Pan Stanisław w pewnym momencie stwierdza, że "wystąpił z NAMI " Zbyszek Łapiński. Umówmy się, że to pan SEZ wystąpił z duetem JK-Zł. Był jedynie "przerwą" między jedną a drugą częścią pamiętnych występów. A tak wogóle, to rzeczywiście, rozmówca nie mówi wogóle o sobie Trzeba jednak przyznać, że najciekawsze z pierwszej godziny są fragmenty audycji Jacka z RWE. I to pewnie słuszna zasługa pana Stanisława. 2ga godzina: - stwierdzenie, że tłumacznie twórczości JK na angielski "to nie taka trudna sprawa", poczytuję za żart mający na celu rozbudzenie tych co zdążyli się pospać w pierwszej godzinie. - co do tremy zżerającej rozmówczynię, uważam że trema wynika w dużym stopniu z nieznajomości tematu w jakim się zabiera głos 3cia godzina: - Jacek Majewski, który ma na pewno wiele do powiedzenia o Jacku, znów jest osobą, której wypowiedzi sprowadzają się w dużej mierze do prezentowania swojej osoby - Pan Stanisław K. twierdzi, że Trio słyszął po raz pierwszy w październiku b.r, a to nieprawda, bo widział i słyszał ich ponad rok temu podczas koncertu w Otwocku(to taka drobnostka) - prowadząca zwraca się do panny Patrycji per Kaczmarska. Czy Patrycja zmieniła już oficjalnie nazwisko, czy używa go w celach marketingowych własnej osoby ? - i Patrycja twierdzi, że Trio ł-Ch jako jedyne przekazuje ducha twórczości JK, a jeszcze kilka miesięcy temu twierdziła, że owszem - są nieźli technicznie, ale robią to wyłacznie DLA SIEBIE. Cokolwiek to oznacza. W moich spisancyh na gorąco odczuciach po wysłuchaniu nagrania audycji, nie ma personalnych ataków, a jedynie szczere i rzeczywiste reakcje na wypowiedzi zaproszonych gości. Co do prowadzącej, nie mam najmniejszych zarzutów. Przygotowana była doskonale i tylko dziennikarski profesjonalizm, kazał jej w sposób dość łagodny wyprowadzenie co poniekórych rozmówców na prostą. Nie wyczułem także, aby prowadząca w jakikolwiek sposób deprecjonowała nieautorskie wykonania piosenek JK.
Tam - Apokalipsa,
Nieuchronny kres. Tu - nie grozi nic nam, Tu - niezmiennie jest...
11-01-2006, 11:41 PM
Kuba Mędrzycki napisał(a):- co do tremy zżerającej rozmówczynię, uważam że trema wynika w dużym stopniu z nieznajomości tematu w jakim się zabiera głos:rotfl: W moim odczuciu, Patrycja została zaproszona do studia jako córka Jacka Kaczmarskiego, a nie jako jego biograf i analityk twórczości. ;>
11-01-2006, 11:47 PM
DuchX napisał(a):W moim odczuciu, Patrycja została zaproszona do studia jako córka Jacka Kaczmarskiego, a nie jako jego biograf i analityk twórczości. ;>co nie zmienia faktu, ze - zdaniem JM - nie orinetuje się ona w temacie "córka Jacka Kaczmarskiego". W tym temacie zasadniczo lepiej zorientowany jest Kuba, który zawsze marzył, aby zostać córką, albo chociaż kuzynką Jacka Kaczmarskiego.
11-02-2006, 08:01 AM
Kuba Mędrzycki napisał(a):- Pan Stanisław Kozioł nie był łaskaw powiedzieć, kto jest autorem słów i muzyki wykonywanej przez panią Dominikę Świątek - no tak, ale autorstwo to w sumie drobiazg...Chciałem uprzejmie wyjaśnić PT dyskutantom, że ja osobiście poprosiłem Pana Stanisława o niewymienianie mojego nazwiska w tym programie. Pan Stanisław konsultował z Dominiką i ze mną przed programem kwestię emisjii epitafium dla JK. Jako urzędnik państwowy wycofałem się z życia artystycznego. Dlatego też, Pan Stanisław przedstawił wyłącznie Dominię na moją wyraźną prośbę.
11-02-2006, 10:07 AM
lc napisał(a):Chciałem uprzejmie wyjaśnić PT dyskutantom, że ja osobiście poprosiłem Pana Stanisława o niewymienianie mojego nazwiska w tym programie.OK, przepraszam. Nie wiedziałem. Wyszedłem z założenia, że piosenka jak i jej autor, są w tzw.środowisku ogólnie znani. Nie jest to polityczny nurt Twojej twórczości, więc nie sądziłem, że może to być jakiś problem. [ Dodano: 2 Listopad 2006, 11:09 ] Simon napisał(a):Okazuje się, że każdy koncert, wystep, festiwal, spotkanie, audycja, program itp - jest pretekstem do waśni.Jakich waśni ?? Bo nie napisałem, że audycja rewelacyjna? Bo nie rewelacyjna. NIektóre wypowiedz wręcz żenujące. Takie jest moje zdanie i nic na to nie poradzę.
11-02-2006, 11:51 AM
pkosela napisał(a):Aha, nagrana całość - od "Encore", do wybrzmiewających oklasków w finale...Dziękuję bardzo za nagranie. Piwko dla Ciebie :piwko: Ola
Jestem egzemplarz człowieka
- diabli, czyśćcowy i boski.
11-02-2006, 02:58 PM
Dołączam się do podziękowań i piwek!
Internet i technika - fajna sprawa. Dzięki temu mogłam sobie w trakcie audycji smacznie spać .
11-02-2006, 06:17 PM
Paweł Konopacki napisał(a):Genialne. Stawiam piwo.DuchX napisał(a):W moim odczuciu, Patrycja została zaproszona do studia jako córka Jacka Kaczmarskiego, a nie jako jego biograf i analityk twórczości. ;>co nie zmienia faktu, ze - zdaniem JM - nie orinetuje się ona w temacie "córka Jacka Kaczmarskiego". W tym temacie zasadniczo lepiej zorientowany jest Kuba, który zawsze marzył, aby zostać córką, albo chociaż kuzynką Jacka Kaczmarskiego. Mogę tylko dodać: "Babcia mi zawsze powtarzała, Bym nie wyśmiewał się z cymbała" Czekamy na audycję JM o Jacku Kaczmarskim w Polskim Radio. Przy okazji zapytam, co zagra Trio na jubileuszu Przechowalni? Właśnie nabyłem bilet Pozdrawiam
[color=#0000FF][i]Gałąź kona najpiękniej,
Bo umiera, gdy pęknie Pod owoców zwieszonych Ciężarem. Mnie zaszkodził łyk godzin, Ale jak tu być zdrowym? Wódki miarę czas leje za barem.[/i][/color] ___________________________ [url=http://www.cienski.pl][b]www.cienski.pl[/b][/url]
11-03-2006, 02:03 AM
Paweł Konopacki napisał(a):co nie zmienia faktu, ze - zdaniem JM - nie orinetuje się ona w temacie "córka Jacka Kaczmarskiego". W tym temacie zasadniczo lepiej zorientowany jest KubaMyślę, że masz sporo racji. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|