Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek-poeta ponadczasowy
W podręczniku do VI klasy jest wiersz Jacka 'Wykopaliska". Pod wierszem są nawet zadania dla uczniów. Załączam link: <!-- m --><a class="postlink" href="http://j-uhma.republika.pl/wykopaliska.html">http://j-uhma.republika.pl/wykopaliska.html</a><!-- m -->
Mając pewne doświadczenia w nauczaniu, stwierdzam, że bardzo mało jest kreatywnych nauczycieli. Większość po prostu jedynie zarabia na chleb i to w dodatku mało profesjonalnie. A ten zawód to misja. Nie wiem jak jest teraz ale kiedyś metodyka i dydaktyka na kierunkach nauczycielskich to była fikcja. Jeśli ktoś nie wykazywał indywidualnych talentów w tym względzie, nie wynosił kompletnie żadnej wiedzy z tych zajęć. Ale o Ann jestem spokojny. Nie raz pokazała na tym forum pedagogiczny charakter :wink: Powodzenia na praktykach!
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
Lodbrok - a jaki to jest podręcznik (znaczy autor, wydawnictwo albo coś w tym stylu Wink )?
Co do dydaktyki... u mnie jest tego dużo - dydaktyka historii zaczeła mi się w 5. semestrze - skończy w 9., egzaminem. I nie jest to fikcyjny przedmiot Smile Akurat na mojej uczelni bardzo dużą wagę do niego przywiązują Smile Co do kreatywności nauczycieli... hmm ja chyba mam jakieś tam pomysły na prowadzenie lekcji - niestety na praktykach nie można wprowadzić wszystkiego Sad
BTW - nie dziękuję Wink
Odpowiedz
Och, Ann, planujesz nauczycielską karierę?
Kto wie, może kiedyś spotkamy się na zjeździe...? Wprawdzie mnie to troszku więcej brakje, ale... :roll:
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Planuję nie planuję... Na razie mam praktyki Wink
Odpowiedz
Jacek na polonistyce też miał praktyki w szkole. Stawiał dobre oceny tylko ładnym dziewczynom. Najefektywniej prowadził zajęcia po wypiciu rano gruszkówki. :wino:
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
Odpowiedz
Nie wiem Ann kto jest autorem. Kiedyś znalazłem to w sieci i sobie dodałem do ulubionych. Teraz się przydało :wink: . Niestety nie ma żadnego odnośnika do strony głównej czy czegoś takiego...
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
Odnośnik do strony głównej można znaleźć na podanej przez ledbroka stronce.
Z "gmerania" na tych stronach wyszło mi, że ten podręcznik jest autorstwa Janusza Uhmy. Tytułu się niestety nie doszukałam Sad
Odpowiedz
To jest podręcznik wydany przez wydawnictwo Juka (co to jest? Wink )
Linka do głównej jest na samym dole Smile Co ciekawe - w tym podręczniku, tyle, że do IV klasy jest Wigilia na Syberii
Odpowiedz