Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Zapatrzyłem się w Vermeera na dobre...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/szymon_podwin/public/Kobieta%20trzymaj%b9ca%20wag%ea%20(Vermeer%20">http://mallorn.ii.uj.edu.pl/kaczmarski/ ... Vermeer%20</a><!-- m -->).mp3
d
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Hmm... ładna melodia Ale narazie i tak rządzi Alegoria Malarstwa
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Tutaj jest więcej do zagrania, ale "Alegorię..." też lubię.
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Widzę Simon, że po konkursie ośmieliłeś się z publikowaniem utworów z wokalem
A co utworu:
Dobre!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
hmmm bardzo ladne trochę mi przypomina w stylu Kelusa
Pozdrawiam,
Tomek
P.s Simon - mówil ktoś Ci już że masz świetny głos?
Reputacja:
0
fizol napisał(a):po konkursie Nagrania i tak powstają w wiadomym Ci celu. Ale ku mojemu - co tu dużo mówić - zaskoczeniu, zaistniało pewne zapotrzebowanie, na które odpowiadam.
Natomiast zdania nie zmieniłem - uważam, że jako tako sie sprawdzam gitarowo, nie wokalnie.
[ Dodano: 2 Październik 2006, 22:52 ]
Tomek_Ciesla napisał(a):Simon - mówil ktoś Ci już że masz świetny głos? Ach ci kawalarze...
Wiesz, ludzie nie chcą mnie zniechęcać za bardzo i są wyjątkowo wyrozumiali.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Wiesz, ludzie nie chcą mnie zniechęcać za bardzo i są wyjątkowo wyrozumiali. E tam. Po prostu Twój głos, sposób śpiewania, pewien taki "cień akustyczny" jaki masz w głosie bardzo pasuje do tych kompozycji. Gdybyś zaśpiewał np. Epitafium dla Wysockiego czy Obławę, byłbym bardziej sceptyczny, ale w tym repertuarze, który nam prezentujesz jesteś naprawdę intrygujący .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Simonie, masz naprawdę ładny głos... utwór świetnie wykonany. Piwo!!
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Ach ci kawalarze...
Wiesz, ludzie nie chcą mnie zniechęcać za bardzo i są wyjątkowo wyrozumiali. Nie tylko ja już pisałam,że skromność jest zaletą. Ale przesada jest wadą. Wszyscy chwalą Simona z czystej symaptii do niego. . Mnie się podoba i mam nawet Twoje piosenki na liście w Winampie.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Przyjemna muzyczka i świetna gitara! Co do głosu, to zastanawia mnie czy celowo śpiewasz na lekkim przydechu. Z tego co pamiętam z naszych rozmów telefonicznych, to masz jednak kawał głosu. Warto to wykorzystac, choć z tego co wiem to wydobycie z siebie pełnych możliwości wokalnych, nie należy do najprostszych czynności. Ale warto nad tym pracować.
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Przyjemna muzyczka i świetna gitara! Dziękuję, Kuba.
Nie ukrywam, że na pozytywnej ocenie moich kompozycji i mojej gry - najbardziej mi zależy, bo też staram się to robić najlepiej jak umiem i na tym się skupiam.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Co do głosu, to zastanawia mnie czy celowo śpiewasz na lekkim przydechu. Sparafrazuję Łazukę: "Nie wiem, o czym do mnie rozmawiasz".
Ja nie mam pojęcia o śpiewie - tak o jego praktycznym wymiarze, jak i stronie teoretycznej. Nie wiem zatem "na czym śpiewam". Jakby mnie ktoś o to zapytał, to bym pewnikiem odrzekł: "Na krześle" :rotfl: A tu się dowiaduję, że na przydechu.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Z tego co pamiętam z naszych rozmów telefonicznych, to masz jednak kawał głosu. Wiesz, belferska wprawa - gadanie do trzydziestoosobowych grup kilka godzin dziennie. W gadce jestem niezły.
Kuba Mędrzycki napisał(a):Warto to wykorzystac, choć z tego co wiem to wydobycie z siebie pełnych możliwości wokalnych, nie należy do najprostszych czynności. Na pewno masz rację. Ale chyba już jestem za stary na takie nauki, wolę zrzucić śpiew na innych. Ja, tak po prawdzie, nie lubię śpiewać. :/ Musiałbym mieć naprawdę potężną motywację, by szkolić śpiewanie (pomijając zagadnienie pt. "W poszukiwaniu wolnego czasu").
tmach napisał(a):Nie tylko ja już pisałam,że skromność jest zaletą Kurcze, zrozumcie, że to nie jest żadna asekuracyjna skromność z mojej strony. Ja mam naprawdę taki stosunek do swych wokalnych prób. Nie lubię śpiewać, nie sprawia mi to przyjemności. Dobrze czuję się na drugim planie - jako akompaniator na przykład. Zapytajcie Kubę, dlaczego woli grać niż grać i śpiewać. Na pewno jakoś by zaśpiewał, ale woli grać - tak jak ja. I nie jest to żadna skromność, tym bardziej przesadna.
tmach napisał(a):Mnie się podoba i mam nawet Twoje piosenki na liście w Winampie. Cieszę się, bo to mnie utwierdza w przekonaniu, że to, co robię - ma jakiś sens.
[ Dodano: 3 Październik 2006, 19:20 ]
Dwie informacje jeszcze:
1. W pierwszym poście pojawił się obraz-inspiracja.
2. Jak zwykle - zainteresowanym nagraniem służę wersją karaoke.
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Bardzo spokojne. Senne. A waść śpiewasz, jakbyś do ucha szeptał
Pozdrawiam.
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Bardzo spokojne. Senne. A waść śpiewasz, jakbyś do ucha szeptał z tym się zgadzam, ale to dodaje specjalnego smaczku piosence.
wydaje mi się, że tutaj bardzo pasował by nucący 2-gi głos.
ale za zakończenie utworu- wygaśnięcie muzyki to masz u mnie piwko
Reputacja:
0
acmorgop napisał(a):ale za zakończenie utworu- wygaśnięcie muzyki to masz u mnie piwko Znaczy, za to że w końcu przestałem grać?
Liczba postów: 50
Liczba wątków: 6
Reputacja:
0
:rotfl:
Myślałem, że się nie zorientujesz 8o
|