Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O korupcji i obietnicach wyborczych
z pętakami nie koresponduję na pw
i z ludźmi wątpliwej reputacji ? dSmile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
no to cierp w milczeniu jak na prawego faceta przystało.
lc napisał(a):z pętakami nie koresponduję na pw
Napisał "przedszkolak" lc :rotfl:
Swoją drogą zaskoczony jestem, że Twoja działalność poza HP to "aż" 18 postów - na pierwszy rzut oka Twoich wypowiedzi jest więcej.
BTW masz szansę zostać pierwszym forumowiczem, którego liczba wirtualnych "piw" przekroczy liczbę zliczanych postów Tongue

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Do pozostałych forumowiczów (którzy czasem korespondują z "pętakami") - jeśli czujecie się obrażeni jakimś postem - naprawdę piszcie na priv - forumowa GTW może nie zauważyć wszystkiego (lub nie ingeruje w skomplikowane relacje, jakie były np. kiedyś na linii KN - Olaff )
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
fizol napisał(a):Niech jeszcze usłyszę, że nazwa partii prawo i sprawiedliwość jest kiełbasą wyborczą
Chyba zobowiązuje, no nie?
Dzisiaj uzyskałem odpowiedź na moje pytanie Smile

"[Nazwa] Prawo i Sprawiedliwość jest nadużyciem semantycznym!"

dSmile
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Artur napisał(a):no to cierp w milczeniu jak na prawego faceta przystało.
Prawego i sprawiedliwego Smile
Ja jak zwykle trochę spóźniony- wiecie oczywiście, że wtedy, kiedy TVN robił swoją prowokację, fundacja Batorego ogłosiła, że PiS jest partią, która realizuje obietnice wyborcze dotyczące walki z korupcją? Wyłaczność na transmisję miało TVN24- i słowem się o tym wydarzeniu nie zająknęła. To o dziennikarskiej solidności i niezależności.

Poza tym- dlaczego TVN emitujący materiał przeciw PiS jest wzorem niezależności i etosu dziennikarskiego, a Gazeta Polska, pisząca o majorze Suboticu, działa na polityczne zlecenie? Obie te sprawy są elementem walki polityczno- medialnej. Niezależność dziennikarska jest i tak fikcją, więc nie ma co mówić, ze ktokolwiek robi na nią zamachy. GP jest o tyle bardziej usprawiedliwiona, że od 14 lat nie ukrywa, ze jest medium blisko związanym z prawicą- a TVN chce być "niezależne".

Zwróciłbym jeszcze uwagę na mały szczegół- żeby nie było wątpliwości- oba te ośrodki (GaPol i TVN) blisko kontaktowały się z politykami. TVN rozmawiał z Maksymiukiem i Beger, poza tym panowie Sekielski i Morozowski zgwałcili dziennikarską niezależność, nie pozwalając wypowiedzieć się w swoim programie drugiej stronie (p. Lipińskiemu). Gazeta Polska ma "swoich" ludzi w różnych ministerstwach (w końcu skądś trzeba brać rzeczników).

Nie ma co mówić, że TVN musiał wejść w porozumienie z Samoobroną "w imię wyższych celów"- bo gdyby Sekielski i Morozowski mieli te cele na uwadze, nie uchybiliby dziennikarskim zasadom, nie zapraszając drugiej strony. Takie działanie- a nie ujawnienie taśm- pokazuje, że ci panowie nie działali dla jawności życia publicznego, ale powodowani politycznymi pobudkami- własnymi poglądami czy naciskami z zewnątrz- to mniej ważne. Etos został odrzucony tak czy inaczej.
in montibus veritas
Tomek napisał(a):Takie działanie- a nie ujawnienie taśm- pokazuje, że ci panowie nie działali dla jawności życia publicznego, ale powodowani politycznymi pobudkami- własnymi poglądami czy naciskami z zewnątrz- to mniej ważne. Etos został odrzucony tak czy inaczej.
To coś jak nowo powstałe biuro antykorupcyjne, które powiedziało że się sprawą nie zajmie, bo nie miesza się do polityki, jakby w polityce korupcji nie bylo. Ciekawe czy to samo powiedzą, jak przyłapie się kogoś z opozycji.
Artur napisał(a):To coś jak nowo powstałe biuro antykorupcyjne, które powiedziało że się sprawą nie zajmie, bo nie miesza się do polityki, jakby w polityce korupcji nie bylo. Ciekawe czy to samo powiedzą, jak przyłapie się kogoś z opozycji.
Przecież nie można mówić o korupcji. Primo, nie padła żadna propozycja- Lipiński mówił tylko, ze możliwe jest zrealizowanie postulatów Beger- to spora różnica. Secundo, nie ma zdefiniowanego prawnie czegoś takiego jak "korupcja polityczna". Tertio, nie ma mowy o naruszaniu prawa, nawet jeśli chodzi o "umorzenie" weksli- padła tylko propozycja, że Sejm może poręczyć za posłów do czasu wydania w sprawie weksli wyroku przez sąd. Quarto, CBA nie zainteresowało się postulatami Platformy, które ujawnił ostatnio Kuchciński, a które były delikatnie mówiąc skandaliczne (choćby postulat 1- "nominalna większość ministerstw dla PO").
Quinto- jeśli już kogoś oskarżać o korupcję, to posłankę Beger, bo to od niej wyszła propozycja spotkań z red. Lipińskim i później postulaty.
in montibus veritas
Tomek napisał(a):Nie ma co mówić, że TVN musiał wejść w porozumienie z Samoobroną

Pozdrawiam!
Ja już w wolne i odpowiedzialne media w Polsce ostatnio przestałam wierzyć w ogóle. Powszechnie manipuluje się faktami i komentarzami, tylko jednym idzie to lepiej, a innym gorzej.
A co do "korupcji politycznej" to hasło zgrabne tylko bardzo mylące, bo w końcu nie chodziło o pieniądze, a tylko umawianie się na stanowiska (tego typu targi toczą się ciągle). Jest to z resztą dobry przykład na lansowanie poglądów mas.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości