10-07-2006, 08:17 AM
z pętakami nie koresponduję na pw
O korupcji i obietnicach wyborczych
|
10-07-2006, 08:17 AM
z pętakami nie koresponduję na pw
10-07-2006, 09:58 AM
i z ludźmi wątpliwej reputacji ? d
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
10-07-2006, 11:03 AM
no to cierp w milczeniu jak na prawego faceta przystało.
10-07-2006, 03:41 PM
lc napisał(a):z pętakami nie koresponduję na pwNapisał "przedszkolak" lc :rotfl: Swoją drogą zaskoczony jestem, że Twoja działalność poza HP to "aż" 18 postów - na pierwszy rzut oka Twoich wypowiedzi jest więcej. BTW masz szansę zostać pierwszym forumowiczem, którego liczba wirtualnych "piw" przekroczy liczbę zliczanych postów Pozdrawiam Zeratul P.S. Do pozostałych forumowiczów (którzy czasem korespondują z "pętakami") - jeśli czujecie się obrażeni jakimś postem - naprawdę piszcie na priv - forumowa GTW może nie zauważyć wszystkiego (lub nie ingeruje w skomplikowane relacje, jakie były np. kiedyś na linii KN - Olaff )
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
10-07-2006, 03:52 PM
fizol napisał(a):Niech jeszcze usłyszę, że nazwa partii prawo i sprawiedliwość jest kiełbasą wyborcząDzisiaj uzyskałem odpowiedź na moje pytanie "[Nazwa] Prawo i Sprawiedliwość jest nadużyciem semantycznym!" d
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
10-07-2006, 03:55 PM
Artur napisał(a):no to cierp w milczeniu jak na prawego faceta przystało.Prawego i sprawiedliwego
10-07-2006, 06:06 PM
Ja jak zwykle trochę spóźniony- wiecie oczywiście, że wtedy, kiedy TVN robił swoją prowokację, fundacja Batorego ogłosiła, że PiS jest partią, która realizuje obietnice wyborcze dotyczące walki z korupcją? Wyłaczność na transmisję miało TVN24- i słowem się o tym wydarzeniu nie zająknęła. To o dziennikarskiej solidności i niezależności.
Poza tym- dlaczego TVN emitujący materiał przeciw PiS jest wzorem niezależności i etosu dziennikarskiego, a Gazeta Polska, pisząca o majorze Suboticu, działa na polityczne zlecenie? Obie te sprawy są elementem walki polityczno- medialnej. Niezależność dziennikarska jest i tak fikcją, więc nie ma co mówić, ze ktokolwiek robi na nią zamachy. GP jest o tyle bardziej usprawiedliwiona, że od 14 lat nie ukrywa, ze jest medium blisko związanym z prawicą- a TVN chce być "niezależne". Zwróciłbym jeszcze uwagę na mały szczegół- żeby nie było wątpliwości- oba te ośrodki (GaPol i TVN) blisko kontaktowały się z politykami. TVN rozmawiał z Maksymiukiem i Beger, poza tym panowie Sekielski i Morozowski zgwałcili dziennikarską niezależność, nie pozwalając wypowiedzieć się w swoim programie drugiej stronie (p. Lipińskiemu). Gazeta Polska ma "swoich" ludzi w różnych ministerstwach (w końcu skądś trzeba brać rzeczników). Nie ma co mówić, że TVN musiał wejść w porozumienie z Samoobroną "w imię wyższych celów"- bo gdyby Sekielski i Morozowski mieli te cele na uwadze, nie uchybiliby dziennikarskim zasadom, nie zapraszając drugiej strony. Takie działanie- a nie ujawnienie taśm- pokazuje, że ci panowie nie działali dla jawności życia publicznego, ale powodowani politycznymi pobudkami- własnymi poglądami czy naciskami z zewnątrz- to mniej ważne. Etos został odrzucony tak czy inaczej.
in montibus veritas
10-08-2006, 10:26 AM
Tomek napisał(a):Takie działanie- a nie ujawnienie taśm- pokazuje, że ci panowie nie działali dla jawności życia publicznego, ale powodowani politycznymi pobudkami- własnymi poglądami czy naciskami z zewnątrz- to mniej ważne. Etos został odrzucony tak czy inaczej.To coś jak nowo powstałe biuro antykorupcyjne, które powiedziało że się sprawą nie zajmie, bo nie miesza się do polityki, jakby w polityce korupcji nie bylo. Ciekawe czy to samo powiedzą, jak przyłapie się kogoś z opozycji.
10-08-2006, 02:12 PM
Artur napisał(a):To coś jak nowo powstałe biuro antykorupcyjne, które powiedziało że się sprawą nie zajmie, bo nie miesza się do polityki, jakby w polityce korupcji nie bylo. Ciekawe czy to samo powiedzą, jak przyłapie się kogoś z opozycji.Przecież nie można mówić o korupcji. Primo, nie padła żadna propozycja- Lipiński mówił tylko, ze możliwe jest zrealizowanie postulatów Beger- to spora różnica. Secundo, nie ma zdefiniowanego prawnie czegoś takiego jak "korupcja polityczna". Tertio, nie ma mowy o naruszaniu prawa, nawet jeśli chodzi o "umorzenie" weksli- padła tylko propozycja, że Sejm może poręczyć za posłów do czasu wydania w sprawie weksli wyroku przez sąd. Quarto, CBA nie zainteresowało się postulatami Platformy, które ujawnił ostatnio Kuchciński, a które były delikatnie mówiąc skandaliczne (choćby postulat 1- "nominalna większość ministerstw dla PO"). Quinto- jeśli już kogoś oskarżać o korupcję, to posłankę Beger, bo to od niej wyszła propozycja spotkań z red. Lipińskim i później postulaty.
in montibus veritas
10-08-2006, 03:09 PM
Tomek napisał(a):Nie ma co mówić, że TVN musiał wejść w porozumienie z Samoobroną Pozdrawiam!
10-09-2006, 03:41 PM
Ja już w wolne i odpowiedzialne media w Polsce ostatnio przestałam wierzyć w ogóle. Powszechnie manipuluje się faktami i komentarzami, tylko jednym idzie to lepiej, a innym gorzej.
A co do "korupcji politycznej" to hasło zgrabne tylko bardzo mylące, bo w końcu nie chodziło o pieniądze, a tylko umawianie się na stanowiska (tego typu targi toczą się ciągle). Jest to z resztą dobry przykład na lansowanie poglądów mas.
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|