09-28-2006, 11:21 AM
Kupię za prawie każdą cenę książkę "Autoportret z kanalią" może ktoś wie gdzie można ją kupić? z góry dziękuję
czy ktoś ma "Autoportet z kanalią"? kupię
|
09-28-2006, 11:21 AM
Kupię za prawie każdą cenę książkę "Autoportret z kanalią" może ktoś wie gdzie można ją kupić? z góry dziękuję
09-28-2006, 11:26 AM
czy można dostać gdzieś tę książkę? proszę o pomoc
09-28-2006, 11:43 AM
Bywa na Allegro. Wystarczy przypilnować i zalicytować.
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
09-28-2006, 12:06 PM
Jeśli zależy Ci bardziej na przeczytaniu niż posiadaniu - sugeruję sprawdzić w bibliotekach.
Właśnie z zaskoczeniem stwierdziłem, że w Bibliotece Uniwersyteckiej UAM np. mają spory wybór książek i śpiewników (w tym nawet jeden dziwny "Carmagnole 1981" wersja polska i niemiecka razem <!-- m --><a class="postlink" href="http://150.254.35.111/webpac-1.2-buamPL/wgbroker.exe?2006092813523204845692+1+search+select++1+21">http://150.254.35.111/webpac-1.2-buamPL ... lect++1+21</a><!-- m --> czy choćby coś takiego: <!-- m --><a class="postlink" href="http://150.254.35.111/webpac-1.2-buamPL/wgbroker.exe?2006092813523204845692+1+search+select++1+12">http://150.254.35.111/webpac-1.2-buamPL ... lect++1+12</a><!-- m --> - jest na stronie?) Będę się musiał wybrać w najbliższym czasie :] <!-- m --><a class="postlink" href="http://150.254.35.111/webpac-1.2-buamPL/wgbroker.exe?2006092813523204845692+1+search+page+1+0+10">http://150.254.35.111/webpac-1.2-buamPL ... age+1+0+10</a><!-- m --> Pozdrawiam Zeratul [ Dodano: 28 Wrzesień 2006, 14:16 ] Tu też np. mają: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ksiegarnia-polska.com/Antykwariat-Beletrystyka-A-M.htm">http://www.ksiegarnia-polska.com/Antykw ... ka-A-M.htm</a><!-- m --> (tyle, że to w Wiedniu jest, więc nie wiem jak z wysyłką )
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
09-28-2006, 05:22 PM
Diana926 napisał(a):Kupię za prawie każdą cenę książkę "Autoportret z kanalią"Za prawie każdą powiadasz? )
09-28-2006, 05:26 PM
Diana926 napisał(a):czy można dostać gdzieś tę książkę? proszę o pomocIMO założenie tematu wystarczy )
09-28-2006, 05:28 PM
ann napisał(a):Za prawie każdą powiadasz?Właśnie, właśnie! A taką z autografem to już nie prawie, tylko za każdą?
09-28-2006, 09:13 PM
Zeratul !
Zainteresowala mnie ta sprawa rzadkich wydan w Bibliotece. Ale gdy klikam na Twoj link to pojawia sie jakis : An Error Occured While Submitting Your Request to WebPAC: Your session has timed out! Please restart WebPAC by returning to the top page. You may either Restart WebPAC or use the back control of your browser to return to the previous page. a ja nie lubie gdy do mnie sie mowi w takim tonie i sobie wypraszam ! Nie wiesz co z tym zrobic ? Taki spiewnik "Carmagnioli 1981" z tekstami po niemiecku to dosc ciekawa i warta odnotowania rzecz. Np gdyby ktoregos dnia pojawil sie projekt dzialu z tlumaczeniami tekstow JK.. A wracajac do "Autoportetu" to chyba doslownie kilka dni temu byl na allergo po w miare przystepnej cenie...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
09-29-2006, 07:47 AM
thomas.neverny napisał(a):Zeratul !Wybacz - nie wiedziałem, że katalog działa na zasadzie czasowych sesji. Wersja działająca: wchodzisz tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://lib.amu.edu.pl/">http://lib.amu.edu.pl/</a><!-- m --> i na górze pod "Katalog Online" wpisujesz "Kaczmarski" lub "Kaczmarski, Jacek" (choć tu nie dam głowy czy listuje wszystko) [jak wariuje z odświeżaniem - u mnie tak niestety jest - trzeba kliknąć na link Katalog Online i tam dopiero wpisać] Pozdrawiam Zeratul P.S. Info na temat wersji niemieckiej: Autor Kaczmarski, Jacek (1957-2004). Berger, Elisabeth. Tł. Tytuł Lieder und Balladen / von Jacek Kaczmarski ; aus dem Poln. übers. von Elisabeth Berger et al.]. Inne tytuły Carmagnole 1981 Adres wydawniczy Wiesbaden : cdn, cop. 1982. Opis [46] s. ; 21 cm. Uwagi Równolegle tekst pol. i przekł. niem. P.S.2 "Jacek Kaczmarski - w świecie tekstów" - Data zwrotu: 2007-03-26 :/
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
09-29-2006, 08:03 AM
Wiesbaden...
cdn... 1982... zupelnie jak na plycie. Wyglada na wkladke z tekstami do plyty. Do "Stracania aniolow" tez taka byla, w jezyku... francuskim. Byc moze istnialy tez inne, w innych jezykach. Jesli A&A sp. z n.o. beda sie chcieli bawic w zakladanie tu dzialu z tlumaczeniami, dobrze byloby sciagnac te niemieckie teksty, nawet jesli nie sa wysokiego polotu. A moze juz teraz warto by to zeskanowac, zeby miec chociaz kopie gdyby np oryginal wsiakl w Bibliotece ?
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres skonfiskowano Mówię tak to ja jeszcze ja Poznaję Co słychać Ano po staremu" [Jerzy Ficowski]
09-29-2006, 08:10 AM
Fajnie by było, gdyby ktoś bardziej wtajemniczony przejrzał ten spis i sprawdził, co ewentualnie byłoby warte wypożyczenia i skanowania - książki sobie z czasem i tak przejrzę, natomiast wszystkich śpiewników wypożyczał raczej nie będę :]
Pozdrawiam Zeratul
09-29-2006, 09:08 AM
Zajrzalem tam i wydaje mi sie ze najciekawsze sa wlasnie te odkryte przez Ciebie “Lieder und Balladen von Jacek Kaczmarski”.
Zakladajac ze bylo tyle samo wkladek co plyt (500 egz.) wychodzi na to ze mamy do czynienia z rarytasem. Ma status « Do wypożyczenia na zewnątrz« co interpretuje na dwa sposoby naraz : - latwiej to wypozyczyc i zeskanowac, - kazdy moze to w kazdej chwili pozyczyc i np zgubic. No ale moze poczekaj az Ann lub Art napisza czy ich to zainteresuje ? Nawet jesli nie beda teraz zakladac dzialu z tlumaczeniam, moga to zarejestrowac w Ciekawostkach ? PS : Jest tez tam praca magisterska pana Gajdy, ale wydaje mi sie ze „JK w swiecie tekstow“ jest jej rozwinieciem.
"Myślę, więc nie ma mnie
09-29-2006, 10:01 AM
thomas.neverny napisał(a):PS : Jest tez tam praca magisterska pana Gajdy, ale wydaje mi sie ze „JK w swiecie tekstow“ jest jej rozwinieciem.Wg opisu "Jacek Kaczmarski wobec koniunktur ideowych i komunikacyjnych" to praca doktorska :] Szkoda tylko, że przy 265 stronach jest dostępna tylko w czytelni Szkoda też, że większość pozostałych jest w Bibliotece Instytutu Filologii Polskiej - akurat na filologii nie mam żadnych znajomych (teoria jest taka, że powinni tam uznawać moją kartę z biblioteki centralnej, ale w praktyce bywa różnie ) Pozdrawiam Zeratul
09-29-2006, 12:14 PM
Zeratul napisał(a):Szkoda też, że większość pozostałych jest w Bibliotece Instytutu Filologii Polskiej - akurat na filologii nie mam żadnych znajomych (teoria jest taka, że powinni tam uznawać moją kartę z biblioteki centralnej, ale w praktyce bywa różnie )Wlasnie. Tez mialem z tym problemy.
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
09-29-2006, 02:45 PM
Zeratul, jakbyś miał czas i ochote zeskanować te Balladen und Lieder, to ja bym ci była wdzięczna. Niechcący przyznałam sie na niemieckim do lubienia JK i teraz mnie męczą. A to by była ciekawostka.
09-29-2006, 07:17 PM
Diana926 napisał(a):czy można dostać gdzieś tę książkę? proszę o pomocProponuje poszukać w bibliotekach publicznych, powinno gdzieś być
10-09-2006, 01:45 PM
Informuje ze "Autoportret" wlasnie sie pojawil na Allergo.
"Myślę, więc nie ma mnie
11-08-2006, 04:00 PM
Ja mam "Autoportret..." i drugi raz nie będę tego czytał więc mogę Ci pylnąć.
Pozdrufka!
Celui qui a eu le bonheur de rencontrer sa Marguerite Gautier
mais qui est devenu Emma Bovary D'Artagnan sans courage de se laisser guider par ses passions regrettant une décision jamais prise...
01-13-2007, 02:32 PM
AnteKopydłowski napisał(a):Ja mam "Autoportret..." i drugi raz nie będę tego czytał więc mogę Ci pylnąć....czy to jeszcze aktualne? :torba:
01-15-2007, 09:05 AM
Aktualne
Jak coś, to proszę o maila na <!-- e --><a href="mailto:antekjk@interia.pl">antekjk@interia.pl</a><!-- e --> Pozdrawiam,
mais qui est devenu Emma Bovary D'Artagnan sans courage de se laisser guider par ses passions regrettant une décision jamais prise...
04-13-2007, 08:45 PM
Ja również poszukuję "Autoportretu...", jeśli ktoś chciałby sprzedać to ja chętnie stanę się nową posiadaczką
04-14-2007, 08:33 AM
No ja juz niestety swojego nie mam, bo niedawno sprzedałem.
Proponuję zaglądać na Allegro, bo tam pojedyncze egzemplarze pojawiają się dosyć regularnie, z tym że zazwyczaj osiągają cenę przekraczającą 100 zł. Pozdrawiam,
04-14-2007, 08:41 AM
Wiem, na Allegro zaglądam tylko niestety jakoś nie mogę wygrać żadnej aukcji :wstyd:
Ale dzięki za odpowiedź Pozdrawiam
04-14-2007, 10:47 AM
Eryk napisał(a):Poza BUW-em i BN wiem, że jest (bo kiedyś pożyczałam) tam:Diana926 napisał(a):czy można dostać gdzieś tę książkę? proszę o pomocProponuje poszukać w bibliotekach publicznych, powinno gdzieś być Wypożyczalnia dla Dorosłych nr 75 Grójecka 109, Warszawa
04-22-2007, 08:18 PM
mogę udostępnić tę książkę,tzn zeskanować, jesli to by kogoś satysfakcjonowało, jest to wydanie z autografem, na które natknęłam się w bibliotece miejskiej.
jeśli ktoś jest zainteresowany,niech się skontaktuje. pozdrawiam. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|