Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jacek o Krakowie
Szukałam, szukałam i nie znalazłam. Bardzo się starałam, więc nie bijcie jeśli się okaże, że te moje poszukiwania mało skuteczne były i takie coś już na stronie od dawna jest.
W roku 2002, a konkretnie 6 maja odbył się w filharmonii Krakowskiej koncert "Kraków Jackowi". Taki koncert charytatywny, prowadził Zbigniew Książek i w ogóle było bardzo sympatycznie. Bilety były bardzo ładne (nie tylko dlatego, że zielone, przede wszystkim dlatego, że były na nich pozdrowienia dla Jacka od artystów biorących udział w koncercie). Przy wejściu do filharmonii każdy dostawał jakieś coś (chyba ciastko, ale mogę coś ściemniać) i do tego czegoś była przywiązana karteczka z takim oto napisem:

Tak Jacek Kaczmarski zapraszał na ubiegłoroczny
koncert, organizowany przez TOProduction.

(i tutaj pismem jackowym Smile

Dwadzieścia jeden lat przemija
Odkąd śpiewałem w Barbakanie;
Nie runął... nadal trwa. Trwam i ja,
Wszak Kraków to jest właśnie trwanie...
(Jak długo Hejnał brzmi Mariacki -
Kraków - Krakowem, Jacek - Jackiem)
Że w wieku lat czterdziestu czterech
Kangur potrafi wciąż być dziarski -
Znów z wiecznym zmierzy się plenerem.
Przyjdźcie posłuchać.
Wasz Kaczmarski.

To jak? Jest już gdzieś na stronie czy nie ma? Jeśli nie ma to podeślę skan chętnie.
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
A kiedy odbył się koncert Kaczmara w Krakowie bodaj w Żaczu czy w czyms takim? Miał sie odbyć w Barbakanie, ale ze względu na deszcze przeniesiono do Żaczka. To było w lipcu, ale którego roku? Byłem tam wtedy, pewnie mijałem się w przejściu z dzisiejszymi forumowiczami - nieświadom tego.
Odpowiedz
No tak, też byłem na tym koncercie w Żaczku. Mam jeszcze bilet z tym wierszykiem- to było 20 lipca 2001 roku. Szkoda, że padało.
Odpowiedz
Jiři napisał(a):Mam jeszcze bilet z tym wierszykiem- to było 20 lipca 2001 roku.
No to zeskanuj i podeślij Artowi Smile .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz