Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
Właśnie "ogrzałem" stary temat, który - tak uważam - jeszcze nie jest zamknięty. Pech chciał, że ostatnią osobą, która się tam wypowiadała byłem ja sam i teraz, choć po 9 miesiącach napisałem coś nowego, to ani rss, ani hotlista tematów na stronie głównej, ani nawet rubryka "ostatni post" przy dziale nie notują tego faktu. Nie, żebym koniecznie chciał zwrócić uwagę na to, co napisałem (choć to może niektórych i zainteresuje), ale jeśli taki jest mechanizm odświeżania tematów na forum, to nie sposób podobnych dopisków zauważyć w ogóle.
Czy można z tym coś zrobić?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Miałem taki sam problem kiedyś na "pomarańczowym" forum. Po prostu skasowałem ostatni post i napisałem następny składający się z tego skasowanego i nowego 
ale czy da się to zrobić,powiedzmy,oficjalnie - to nie wiem...
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Miałem taki sam problem kiedyś na "pomarańczowym" forum. Po prostu skasowałem ostatni post i napisałem następny składający się z tego skasowanego i nowego 
ale czy da się to zrobić,powiedzmy,oficjalnie - to nie wiem... Całkiem dobra metoda 
Art miał wprowadzić modyfikację blokującą łączenie postów na 24 h - była nawet dyskusja na ten temat... :niepewny:
Pozdrawiam
Zeratul
[ Dodano: 14 Wrzesień 2006, 17:32 ]
MacB - który temat masz na myśli?
Nawet ja nie mogę go namierzyć
[ Dodano: 14 Wrzesień 2006, 17:36 ]
Już widzę - nie wiem czemu wcześniej go przeoczyłem :
Dodam Ci tam jakiegoś "pinga" żeby temat sie pojawił
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Dodam Ci tam jakiegoś "pinga" żeby temat sie pojawił Dzięki, ale to nie załatwia sprawy, bo nie sposób za każdym razem prosić moderację o sztuczne podciąganie tematów. Z tym czasowym wyodrębnianiem "dopisków" to dobry pomysł - spróbujcie to zrobić.
Reputacja:
0
MacB napisał(a):Zeratul napisał(a):Dodam Ci tam jakiegoś "pinga" żeby temat sie pojawił Dzięki, ale to nie załatwia sprawy, bo nie sposób za każdym razem prosić moderację o sztuczne podciąganie tematów. Z tym czasowym wyodrębnianiem "dopisków" to dobry pomysł - spróbujcie to zrobić. Na razie pozostaje metoda Alka - najlepiej skopiować całą zawartość poprzedniego posta z poziomu jego "Edycji", a potem go skasować i wszystko wkleić do nowego :]
To oczywiście nie jest jakieś idealne czy wygodne rozwiązanie, ale skuteczne na czasy przejściowe
[mod]A nie da się w ogóle zrezygnować z łączenia postów? Na tym forum praktycznie nie zdarzają się posty typu: "napiszcie coś" itp., a to właśnie przed nimi ma w założeniu chronić wiadoma opcja. Poza tym moderatorów jest już dość dużo, więc utrzyamnie porządku i opieprzanie userów dopisujących głupoty (o ile jacyś będą) naprawdę IMO nie będzie problemem. Poza tym, gdyby było tragicznie (w co wątpię) zawsze można to włączyć z powrotem[/mod]
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Art miał wprowadzić modyfikację blokującą łączenie postów na 24 h - była nawet dyskusja na ten temat... MacB napisał(a):Z tym czasowym wyodrębnianiem "dopisków" to dobry pomysł - spróbujcie to zrobić. Dyskusja była chyba w wakacje. Dajcie trochę czasu, nie wszystko na raz
[mod]Zeratu, tyle razy już o tym rozmawialiśmy...[/mod]
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Test
[ Dodano: 14 Wrzesień 2006, 20:03 ]
test
[ Dodano: 14 Wrzesień 2006, 20:03 ]
chyba działa
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Działa
Reputacja:
2
Od dziś posty napisane po 48 godzinach nie łączą się
Reputacja:
0
Działa
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Już starczy tych testów
Reputacja:
0
Dzięki, Art! Mała rzecz, a cieszy
Reputacja:
2
Dosłownie mała, 3 liniki tekstu :
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Od dziś posty napisane po 48 godzinach nie łączą się To która wersja w końcu przeszła?
Początkowo miało być tak, że posty nie łączą się przez pierwsze 24 godziny : 
Jeśli teraz przeszła druga opcja (zgodna ze starą interpretacją MJ) to nawet lepiej :]
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
2
Posty napisane 48 godzin po ostatnim nie połączą się już nigdy. Jaśniej się nie da
Reputacja:
0
Już wiem :]
[ Dodano: 14 Wrzesień 2006, 20:24 ]
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. Chciałem dołączyć poprzedni wpis ;(
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
No fajnie, że działa, choć do końca nie rozumiem jak mogliście przetestować coś, co ma zadziałać dopiero pojutrze (jeżeli dobrze zrozumiałem).
MacB czy zdradziłbyś, który temat odświeżyłeś?
Pozdrawiam
Dauri
Reputacja:
0
Sprawę aktu abdykacji - dostałem odpowiedź.
Reputacja:
0
dauri napisał(a):No fajnie, że działa, choć do końca nie rozumiem jak mogliście przetestować coś, co ma zadziałać dopiero pojutrze (jeżeli dobrze zrozumiałem). Wystarczy znaleźć jakiś odpowiednio stary temat ze swoim postem na końcu (najlepiej w dziale, w którym masz uprawnienia moderatorskie, by "testowy" post usunąć :] ).
W tym temacie Art testował chyba tylko to, że przed upływem 48 godzin posty są łączone :]
Pozdrawiam
Zeratul
|