Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Osobiście najbardziej do gustu przypadł mi Nokturn erotyczny i Axolotl. Niestety musiałem wybrać tylko jeden z tych utworów  . Wielkie gratulacje Simonie! Uważam, że zarówno muzyka jak i Twój sposób śpiewania doskonale pasują do tych utworów które zaprezentowałeś. A Nokturn jest naprawdę wzruszający. Te dwa kawałki wrzuciłem sobie na pulpit w domowym kompie i kilka razy w tygodniu lubię ich sobie posłuchać. Przy okazji dodam, że nie miałem pojęcia, że są to Twoje kompozycje i wykonania, bo też pamiętałem o Twojej awersji do śpiewania, dlatego naprawdę niczym nie sugerowałem się przy głosowaniu. Moim zdaniem naprawdę nie masz też powodów by nie lubić swojego głosu. W tego rodzaju repertuarze brzmi on naprawdę dobrze.
Przy okazji, w Nokturnie śpiewasz słowo "Węcierz" tak jak jest na stronie. Tymczasem powinien być "Więcierz" (tak jest w drukowanej wersji Tunelu i tak powinno brzmieć to słowo). Artur powinien to poprawić. Również na stronie jest jakaś dziwna wersja Axolotla , inna od tej, którą Ty wykonujesz (Twoja jest zgodna z wersją drukowaną w Tunelu). Moim zdaniem też to trzeba zmienić.
Simon napisał(a):Tymczasem okazuje się, że WIĘKSZOŚĆ forumowiczów, nawet tych zasłużonych dla sprawy, ma to wszystko głęboko w dupie, w odpowiedniej do miejsca konsystencji... Zgadzam się w zupełności. Miałem podobne odczucia przy plebiscycie na Złotą 10. Podobnie jest również przy okazji kolejnych aktualizacji czy zmian na stronie. Bardzo niewiele osób do tego zagląda i to komentuje. Zgadzam się jednak z Tobą, że nie warto się zniechęcać i trzeba robić swoje.
W ramach nagród proponuję Fizolu, przyznać wszystkim autorom kompozycji po solidarnym pomógł. Wszyscy na to na pewno zasłużyli. W takich konkursach nie ma wygranycyh i przegranych, są tylko tacy, którym się chce. Więc jeżeli komuś chciało się jakiś utwór skomponować, to pozostali mogli wykonać to minimum wysiłku by tego posłuchać i oddać swój głos.
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
lodbrok napisał(a):nie miałem pojęcia, że są to Twoje kompozycje i wykonania, bo też pamiętałem o Twojej awersji do śpiewania, dlatego naprawdę niczym nie sugerowałem się przy głosowaniu. I o to właśnie chodziło Lodbroku! O to, żeby ktoś posłuchał i ewentualnie zagłosował na KOMPOZYCJĘ. Chiałem uniknąć głosowania "na kolesi", wolałem głosowanie na utwory.
lodbrok napisał(a):Również na stronie jest jakaś dziwna wersja Axolotla , inna od tej, którą Ty wykonujesz (Twoja jest zgodna z wersją drukowaną w Tunelu). Moim zdaniem też to trzeba zmienić. Pisałem juz o tym i proponowałem rozwiąznie.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=3221">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=3221</a><!-- m -->
Niestety - eeeeechoooo, eeeeechoooo,eeeeechoooo....
lodbrok napisał(a):pozostali mogli wykonać to minimum wysiłku by tego posłuchać i oddać swój głos. Nawet jeśli ktoś uważał, że to wszystko gówno warte, mógł zagłosować na coś, co "najmniej mu sie nie podoba"...
lodbrok napisał(a):Te dwa kawałki wrzuciłem sobie na pulpit w domowym kompie i kilka razy w tygodniu lubię ich sobie posłuchać. To może zainteresują Cię pozostałe, których nie było w konkursie?
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):Ciężko tu powiedzieć o konkurencji do samej muzyki Zł.
Moja powstała, zanim usłyszałem kaczmarowe wykonanie. Wiem (pisałeś już o tym na forum :] ) - nie zmienia to jednak faktu, że w zaistniałej sytuacji trudno uniknąć porównań 
Nie chodzi mi o to, że: "Ci mimowolnie zmierzyli się z ZŁ więc na pewno są 'be' " 
tylko po prostu muzyka ZŁ bardziej mi odpowiadała (to oczywiście subiektywne odczucie  )
Nie traktuj więc absolutnie tej uwagi jako ataku na Ciebie czy wykonawcę :
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 2,154
Liczba wątków: 43
Reputacja:
0
Po piwku + pomógł dla wszystkich występujących w konkursie
Dla zwycięzców - za zwycięstwo, dla reszty na zachętę
pozdrawiam
[ Dodano: 19 Wrzesień 2006, 16:32 ]
No i każdy kto się odezwał w temacie (wnioskuję że i głosował) dostał po piwku, jak kogoś pominąłem to niech się przypomni!
A Simon jako zwyciezca dostanie 2 pomógł
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
Simon napisał(a):To może zainteresują Cię pozostałe, których nie było w konkursie? Możliwe, że nie tylko lodbroka zainteresują
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Elessar napisał(a):Możliwe, że nie tylko lodbroka zainteresują  Możliwe 
Poziom konkursu był naprawdę całkiem dobry 
Czekamy (my - forumowicze nie obdarzeni talentem  ) na kolejne próby zmierzenia się z umuzykalnianiem tekstów JK (zarówno przez obecnych konkursowiczów jak i tych, którzy wezmą udział w następnej edycji  ), a także na dopracowanie tych "istniejących" :]
Pozdrawiam
Zeratul
Liczba postów: 319
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
A ja, unałem za "równe", cztery utwory:
"Axolotl", "Moby Dick", "Sąd Ostateczny" i "Scheda po Tolkienie".
Gdyby była taka możliwość, na właśnie te cztery oddałbym głos. Niestety, prawa ankiety były nieubłagane.
Zeratul napisał(a):którzy wezmą udział w następnej edycji Szykuje się następna? To może i ja coś prześlę.
Pozdrawiam
ps
"Pieśń człowieka doskonali,
Człowiek znika, pieśń nie ginie.
Tak śmiertelnik sięga szczytów
I w tym tkwi realizm mitu."
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Najpierw uwaga do fizola - w konkursie brało udział 16 utworów a nie 15. Podczas wymieniania autorów zapomniałeś o piosence "Scheda po Tolkienie" - o ile pamiętam to kompozycja Przemka sprzed lat, czy tak?
Serdeczne gratulacje dla Simona :piwko: i jednocześnie podziękowania ode mnie za te kompozycje :poklon: . Przyznaję, że miałam spory kłopot z wyborem jedynki, długo nie mogłam się zdecydować, zwlekałam. Bardzo mi się podoba Nokturn erotyczny i Axolotl - to bardzo ciepłe kompozycje  no i Książę. Są po prostu świetne  . Jednak na koniec zdecydowałam się zagłosować na Alegorię.
lodbrok napisał(a):Uważam, że zarówno muzyka jak i Twój sposób śpiewania doskonale pasują do tych utworów które zaprezentowałeś. Tak jest, jestem tego samego zdania!  Nie jest to oczywiście głos jak dzwon czy porywający słuchacza, ale akurat tutaj idealnie pasuje. Mnie taki styl odpowiada i podoba mi się  .
Simon napisał(a):Jako członek wspólnoty Kaczmarowej jestem bardzo rozczarowany TAK NIKŁYM zainteresowaniem tą inicjatywą ze strony owej wspólnoty To prawda  ( 29 głosów na około 100 w miarę czynnych użytkowników forum to troszkę mało. Choć w sumie można było się tego spodziewać... No, ale skoro
fizol napisał(a):Tak więc można już ogłosić oficjalne wyniki konkursu i zakończyć pierwszą edycję konkursu była to pierwsza edycja, to może w następnej będzie lepiej
Simon napisał(a):Realnie było ich jeszcze mniej, bo należałoby pominąć te oddane przez niektórych na siebie... :/ No to jest żenujące... :/
Nagród w tym konkursie nie ma, każdy startujący się z tym liczył. Dlatego ta forma nagrody "pomógł" to niezły pomysł. Ale ja mam jeszcze jedną propozycję - za zajęcie pierwszego miejsca w konkursie proponuję umieścić autora (oczywiście za Jego zgodą) na liście Znajdź piosenkę. Skoro przy piosence "Axolotl" czy "Scheda po Tolkienie" jest wymieniony Przemek to może i dla Simona znajdzie się miejsce?
Pozdrawiam
Reputacja:
0
Bea napisał(a):ajpierw uwaga do fizola - w konkursie brało udział 16 utworów a nie 15. Podczas wymieniania autorów zapomniałeś o piosence "Scheda po Tolkienie" - o ile pamiętam to kompozycja Przemka sprzed lat, czy tak? :wstyd:
coś mi ostatnio nie idzie
za Tobą ja,
Liczba postów: 1,706
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
A ja nie pamiętam na co głosowałem :o I czy w ogóle głosowałem 8o (pamiętam, że najbardziej podobała mi się muzyka do "Axolotl" i do "Alegorii malarstwa". Najprawdopodobniej wybrałem jedno z tych.
Reputacja:
0
Nie głosowałeś.
A szkoda
za Tobą ja,
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Bea napisał(a):Nagród w tym konkursie nie ma, każdy startujący się z tym liczył. Dlatego ta forma nagrody "pomógł" to niezły pomysł. Ale ja mam jeszcze jedną propozycję - za zajęcie pierwszego miejsca w konkursie proponuję umieścić autora (oczywiście za Jego zgodą) na liście Znajdź piosenkę. Skoro przy piosence "Axolotl" czy "Scheda po Tolkienie" jest wymieniony Przemek to może i dla Simona znajdzie się miejsce? Myśle, że to całkiem niezły pomysł.
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
fizol napisał(a):No i każdy kto się odezwał w temacie (wnioskuję że i głosował) Ja głosowałem,a się nie odzywałem
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Hehh ja też
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Ja głosowałem,a się nie odzywałem Gorzej gdyby było odwrotnie.
Reputacja:
0
ps napisał(a):Zeratul napisał(a):którzy wezmą udział w następnej edycji Szykuje się następna? To może i ja coś prześlę.  Myślę, że - jeżeli tylko będą chętni do udziału w konkursie - nic nie stoi na przeszkodzie zorganizowaniu następnej edycji. Oczywiście za czas jakiś - trzeba dać ludziom szanse stworzenia czegoś :]
Oczywiście konkurs to tylko dodatkowy bodziec stymulujący 
Można przecież zamieszczać swoje nagrania także poza konkursem - np. we własnej twórczości - przecież nie zlinczujemy twórcy jak nam się wersja nie spodoba  (najlepszy dowód: twórcy "Tunelu" wyjechali cało z Kołobrzegu  )
Nie namawiam do wrzucania czegokolwiek "byle było" - jeśli jednak stworzycie coś, co sami uznacie za godne uwagi - czemu nie podzielić się tym z innymi?
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):jeżeli tylko będą chętni do udziału w konkursie Chętni pewnie będą. Gorzej z chętnymi do zagłosowania w ankiecie.
Zeratul napisał(a):Oczywiście za czas jakiś - trzeba dać ludziom szanse stworzenia czegoś Ja w każdym razie jestem juz gotów. Gotowe są inne nagrania.
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Chiałem uniknąć głosowania "na kolesi", wolałem głosowanie na utwory. I bardzo słusznie. To był bardzo dobry pomysł.
Simon napisał(a):To może zainteresują Cię pozostałe, których nie było w konkursie? O tak! Jak najbardziej  . Gdybyś był tak uprzejmy...
fizol napisał(a):No i każdy kto się odezwał w temacie (wnioskuję że i głosował) dostał po piwku, jak kogoś pominąłem to niech się przypomni! Chociaż wiem czemu nie dostałem i strasznie mnie to rozbawiło to się przypominam. To tak z wrodzonej złośliwości :rotfl: .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
Fizolu, przypominam się z piwkiem.
Simon, też bym chętnie Cię jeszcze posłuchał.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Reputacja:
0
lodbrok napisał(a):O tak! Jak najbardziej michalf napisał(a):też bym Ok, sprawdzajcie pocztę zatem.
Liczba postów: 430
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
fizol napisał(a):No i każdy kto się odezwał w temacie (wnioskuję że i głosował) dostał po piwku, jak kogoś pominąłem to niech się przypomni! skoro karzesz
"A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
0
Simon napisał(a):lodbrok napisał(a):O tak! Jak najbardziej michalf napisał(a):też bym Ok, sprawdzajcie pocztę zatem.  To może i ja się przyłączę do grona słuchaczy? :]
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
0
natkozord napisał(a):skoro karzesz A za co miałby Cię karać?!
Zeratul napisał(a):To może i ja się przyłączę do grona słuchaczy? Ok.
Liczba postów: 1,686
Liczba wątków: 160
Reputacja:
0
natkozord napisał(a):skoro karzesz Simon napisał(a):A za co miałby Cię karać?! Hehe, nie ma to jak zboczenie zawodowe
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.
"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A za co miałby Cię karać?! no tym piwem, bo ja nie pije
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
0
natkozord napisał(a):no tym piwem, bo ja nie pije Gorzej mają ci, co piją, a nie dostali.
To ukaram Cię i ja.
Liczba postów: 3,635
Liczba wątków: 39
Reputacja:
0
Simon, a gdybym i ja musiała sprawdzic swoja pocztę, to byłabym Ci wdzięczna.
Liczba postów: 3,606
Liczba wątków: 167
Reputacja:
0
Nieśmiało przyłączę się z prośbą...
[size=85][color=darkgrey][i]Jak jest tylko śmiesznie – może być niewesoło[/i]
Edward Dziewoński[/color][/size]
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Gorzej mają ci, co piją, a nie dostali. no, czasami... dobrze że się do nich nie zaliczacm
Simon napisał(a):To ukaram Cię i ja. a szkoda, ze nie ma np. kwiatków...
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
0
tmach napisał(a):gdybym i ja pkosela napisał(a):przyłączę się Ok.
Zapomniałbym:
Jeśli ktoś byłby zainteresowany mogę udostępnić $imonowe wersje w wydaniu karaoke.
|