Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Władca Pierścieni + spotkanie
radziu_88 napisał(a):Zrozumiałem,że w sobotę do południa Wink
Jeśli cała noc spędzimy z michalfem na nocnych rodaków rozmowach to się nie widzę na zwiedzaniu w godzinach przedpołudniowych. Big Grin
O, ja chyba w piątek przyjadę.
śni inny byt jurajski gad
Simon napisał(a):Jeśli cała noc spędzimy z michalfem na nocnych rodaków rozmowach
No czekam, czekam Wink
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
michalf napisał(a):No czekam, czekam
Stary - lodówka, o której wspomniałeś, jest w zasadzie najwazniejszym meblem. O ile działa... Przy zimnym piwku można pogadać o życiu codziennym, bo - jak pisał Sted - inego wszak nie ma...
No oczywiście, że lodówka działa. I dużo się w niej zmieści.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Moi Drodzy - zakładając, że uda mi się przyjechać, może nawet z gitarą towarzyszącą, zwracam się z pytaniem.
Jakie etiudki mam przygotować? Niektórych z nich nie grałem już od lat, więc muszę sobie trochę poprzypominać. Oczywiście - mam na myśli te "jednogitarowe", bo tych rozpisanych na dwie, trzy gitary siłą rzeczy nie wykonam.
Jeśli macie jakieś sugestie - piszcie, tu, na PW, mailem, GG, sms. Wszystko jedno.
Ja zapewne też możlwie że będe miał gitarę Wink
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Simon napisał(a):Jakie etiudki mam przygotować? Niektórych z nich nie grałem już od lat, więc muszę sobie trochę poprzypominać. Oczywiście - mam na myśli te "jednogitarowe", bo tych rozpisanych na dwie, trzy gitary siłą rzeczy nie wykonam.
Jeśli macie jakieś sugestie - piszcie, tu, na PW, mailem, GG, sms. Wszystko jedno.
Cokolwiek byle Kaczmarskiego Tongue
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):byle Kaczmarskiego
Od tego są inni. A imię ich: legion... Smile
A ja lubie słuchać Simona, wiec moze te najbardziej "topowe" ( gdzieś wypowiadali się forumowicze o ulubionych Twoich utworach )
ann napisał(a):Zwiedzanie raczej w sobotę, bo w piątek raczej nie każdy będzie mógł się zjawić Wink
A o ten piątek pytam... z ciekawości Wink
A czemu nie w niedzielę?
Mi w sobotę do południa nie za bardzo pasują połączenia, a jakbym przyjechał w piątek, to bym musiał sobie jakieś porządne jedzenie zorganizować na dwa dni Sad :]

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Mie róbcie jaj z tym jedzeniem Smile) Ja w Kołobrzegu przez cały pobyt jeden obiad zjadłem i jestem zadowolony Big Grin
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):Mie róbcie jaj z tym jedzeniem
Zgadzam się. Demonizujecie...
Zeratul napisał(a):
ann napisał(a):Zwiedzanie raczej w sobotę, bo w piątek raczej nie każdy będzie mógł się zjawić Wink
A o ten piątek pytam... z ciekawości Wink
A czemu nie w niedzielę?
Choćby dlatego, że jeśli będę to raczej w niedzielę rano będę musiała się zwijać Tongue
Zeratul napisał(a):Mi w sobotę do południa nie za bardzo pasują połączenia, a jakbym przyjechał w piątek, to bym musiał sobie jakieś porządne jedzenie zorganizować na dwa dni Sad :]
Marudzisz Tongue W sobotę do południa to nie znaczy, że o 10 przecież Big Grin

Pytałam o piątek, bo tak sobie myślę, że skoro w sobotę chcemy oglądać film to raczej nie zostanie już zbyt dużo czasu - więc możnaby spotkać się też w piątek Wink
Tylko jeśli chcecie na piątek też mieć knajpię to musicie się szybko decydować Big Grin
Ja ewentualnie w piatek mogę sie zjawić. W pracy już sobie załatwiłam.Jedzenie to też nie problem. Gorzej z noclegiem. Nikt mnie nie chce przygarnąć Sad( . Może ktoś z Torunia zna jakiś tani nocleg?
Po powrocie z gór nadrobiłem zaległości (1500 postów) i ten temat zostawiłem sobie na koniec, ale chyba już trochę zmęczony jestem. Mógłbym wiedzieć, na czym ostatecznie stanęło? Kiedy ostateczny termin projekcji? I gdzie? I jak się przedstawia lista obecności? I czy są na niej jeszcze wolne miejsca?
"nawet jeżeli czyjeś sacrum jest dla mnie profanum, to sama kultura osobista, szacunek dla innego człowieka nakazuje mi pewną powściągliwość słowną."
Od końca Big Grin
bryce napisał(a):I czy są na niej jeszcze wolne miejsca?
Z tego co mi wiadomo to są Smile)
bryce napisał(a):I jak się przedstawia lista obecności?
Będzie wiadomo jak się ludzie zjawią Big Grin
A tak poważnie - zapowiadają się: Simon, radziu_88, Elessar, Przemek, Zeratul, michalf, partycja (?) i tmach. Prawdopodobnie będę też ja i Art (ale to będę wiedzieć pod koniec tygodnia dopiero Tongue )
bryce napisał(a):Kiedy ostateczny termin projekcji? I gdzie?
Jak na razie 26 VIII (sobota), godzina jeszcze do ustalenia.
Miejsce - najprawdopodobniej Wink znany już niektórym tutaj pub Zeppelin (ul. Fałata 21) - mapa w załączniku Wink.

Dodatkowo - w sobotę "przed południem" Wink (to też do dogadania) zwiedzanie miasta, pewnie z przewodnikiem Wink

I ewentualnie w piątek jakieś spotkanie dla chętnych Smile
tmach napisał(a):Może ktoś z Torunia zna jakiś tani nocleg?
Toruń - noclegi
tanio jest na pewno tu: Twierdza Fort IV
ann napisał(a):tanio jest na pewno tu: Twierdza Fort IV
Byłem tam, nocowałem, grałem na gitarce. Bardzo fajne miejsce.
ann napisał(a):A tak poważnie - zapowiadają się:[...]Elessar
Przepraszam, ale na mnie jednak nie liczcie :/ Wypadły pewne...że tak powiem nieprzewidzane problemy, z powodu których nigdzie w tym czasie nie wyjadę raczej... Sad Przed spotkaniem z nikim się nie zobaczę raczej kto będzie w Toruniu, więc niech mi ktoś poda na privie adres cobym mógł wam filmy wysłać (6 płyt DVD), żebyście mieli co oglądać Smile Liczę, że wrócą w całości Tongue
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Dałem znak Ellessarowi i prześle mi płyty.W Toruniu będe w piątek.Jak ktoś sie pojawi tego dnia to najlepiej żeby też dał znak,bo jak napsail iwcześniej można i zrobić w piątek jakieś spotkanko
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
ann napisał(a):Marudzisz Tongue W sobotę do południa to nie znaczy, że o 10 przecież Big Grin
Mam opcje: dziesiąta (z ryzykowną przesiadką w Inowrocławiu) albo 16 Tongue
ann napisał(a):Pytałam o piątek, bo tak sobie myślę, że skoro w sobotę chcemy oglądać film to raczej nie zostanie już zbyt dużo czasu - więc możnaby spotkać się też w piątek Wink
Jak będzie co robić - tj, jakieś spotkanie albo coś, to mogę się pojawić i w piątek :]

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):Mam opcje: dziesiąta (z ryzykowną przesiadką w Inowrocławiu) albo 16 Tongue
Dlaczego ryzykowną?
Zgłaszasz w pociągu, że będziesz miał przesiadkę i w razie czego mają obowiązek zaczekać na ciebie Wink
ann napisał(a):Dlaczego ryzykowną?
Zgłaszasz w pociągu, że będziesz miał przesiadkę i w razie czego mają obowiązek zaczekać na ciebie Wink
Każdy, kto mnie zna, wie, że nigdy nie byłem miłośnikiem załatwiania czegokolwiek (jeżeli nie muszę :] ) :agent:

A co z piątkowym spotkaniem - będą chętni?
Mogę zabrać DVD z kilkoma Monty Pythoonami na wieczór :]

Pozdrawiam
Zeratul
ann napisał(a):Zgłaszasz w pociągu, że będziesz miał przesiadkę i w razie czego mają obowiązek zaczekać na ciebie
To zalezy z czego na co sie przesiada i czy te pociagi sa skomunikowane.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Walczę jeszcze o możliwość wyjazdu... Michalf nie skreślaj mnie jeszcze z listy chętnych na nocleg u ciebie. W ciągu kilku najbliższych dni dam jeszcze znać. Jeśli nic nie załatwie (będę musiał siedzieć w domu i zająć się dziadkiem) to płytki od razu wysyłam Radziowi, a jeśli będę jechał to..no to je przywiozę Smile
"In the city od blinding lights..."

--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Zeratul napisał(a):A co z piątkowym spotkaniem - będą chętni?
Jeśli jesteście zainteresowani spotkaniem w piątek to możemy siedzieć w tej samej knajpie. Tylko jest jeden warunek - piwo i inne napoje mają być kupowane u nich a nie przynoszone (to samo w sobotę) Wink
Elessar napisał(a):Michalf nie skreślaj mnie jeszcze z listy chętnych na nocleg u ciebie.
Spoko, jesteś zaklepany.

Ja się piszę na piątkową imprezę Smile

Zeratul napisał(a):Mogę zabrać DVD z kilkoma Monty Pythoonami na wieczór :]
O, to to Big Grin

ann napisał(a):piwo
A właśnie - jaka w Waszych stronach jest kara za piwo? Cena, znaczy się...
Simon napisał(a):A właśnie - jaka w Waszych stronach jest kara za piwo?
W moich czy w Toruniu ? Tongue
A tak poważnie - cennik z tej knajpy gdzie chyba mamy siedzieć :]

1. Tyskie z kija - 3,80
2. Lech z kija - 3,80
3. Żubr z butelki - 3,40
4. Tyskie z butelki - 4,00
5. Lech z butelki - 4,00
6. Lech Mocny z butelki - 4,30
7. Lech Free z butelki - 3,00
8. Reds Apple z butelki - 4,00
9. Reds Red z butelki - 4,00
10. Reds Sun z butelki - 4,00
11. Pilssner Uruqwel z butelki - 4,50
12. Miller z butelki - 5,20
13. Dębowe Mocne z butelki - 4,30
14. Dog in the fog z butelki - 6,00
Ja się piszę. I na piątek i na Monty Pythona.