Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skąd jesteś?
Chcielibyśmy stworzyć mapę świata gdzie by znaleźli się nasi użytkownicy. W tym celu przy forum znajduje się mapa forowiczy. Dostępna jest ona pod tym adresem: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/google_map.php">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/google_map.php</a><!-- m --> . Można się do niej dostać też poprzez przycisk na górze forum. By dodać swoje współrzędne geograficzne należy wejść do swojego profilu i pod okienkiem "skąd" wpisać szerokość i długość geograficzną. Jeżeli ich nie znamy klikamy "Znajdź swoje współrzędne" i tam wybieramy swoją miejscowość z listy. Jeżeli nie ma jej na liście klikamy kursorem na mapę i staramy się trafić w swoją miejscowość myszką. Współrzędne bywają też podane na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.wikipedia.pl">www.wikipedia.pl</a><!-- w -->
Świetny pomysł! Artur - gratuluję (przez pomyłkę postawiłem Ci piwo, ale jak się spotkamy, to kupię Ci soczek / herbatę / kawę / kakao/ ... ).
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
świetny, świetny. Tylko czemu w miejscu gdzie powinna być mapa nic nie ma?
mejdejo, odśwież, to się trochę ładuje jak to googlemaps.
Artur napisał(a):pod okienkiem "skąd" wpisać szerokość i długość geograficzną.
pod okienkiem "skąd" jest pole "Płeć". tak ma być czy jeszcze nie do końca to działa?
Piwo dla tego pana!
Zbigniew napisał(a):Piwo dla tego pana!
Ten pan nie pije :]
Mejdejo, u mnie wszystko jest Tongue
U mnie jest tylko w niebieskim, w brązowym nie mam
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
fizol napisał(a):U mnie jest tylko w niebieskim, w brązowym nie mam
Może Art znowu o czymś zapomniał Wink
No właśnie. Znów problem z kolorystyką. Na niebieskim wszystko jest. Pola w profilu i mapa, a na brązowym nie ma ani mapy, ani pól. Tak czy inaczej pomysł genialny i cieszę się, że w końcu wprowadzony Smile
mejdejo, brązowa skórka też już ma Smile. Musiałem jeden plik poprawić Smile
Heh - a jak się ma dwie możliwości na miejscowości? Tongue
To wybierz tą, która jest Ci bliższa Tongue Albo tą gdzie spędzasz więcej czasu :]
Wpisuj tą gdzie jesteś aktualnie Big Grin
No to się wpisałem i wyświetla się Jel. Góra/Wrocław... Małe zamieszanie,więc się chyba do Jeleniej przeniosę Smile
działa! to teraz dokładne współrzędne muszę znaleźć
Do Wrocka Alek!
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Stary,ale wtedy Ci się wyświetli chyba,żeś jest Jelenia Góra/Wrocław Tongue
a ja na niebieskiej nic nie mam Sad nad skąd jest Piw, pod jest 'strona WWW' a F5 juz mnie boli Wink o co tu chodzi Smile
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
spalding, wejdź w edycje profilu.
u mnie "piw" nie ma w ogóle, strona WWW jest nad, a pod Skąd jest puste pole do wpisania dł. i szer. geograficznej. Btw. Znam te dane swojego miasteczka, ale nie wiem jak wpisać. Ta strona z pomocą jakoś mi nie działa. Więc, jak wpisać długość w stopniach i minutach, i do tego strony świata? Jaki jest system?

edit:
rozwiązałem problem wchodząc na IE Smile
Kurcze, poproszę wersje dla blondynek...Co nam zrobić jak już mi znalazł moje współrzędne?
Kobieta to jedyna zdobycz, która zastawia sidła na myśliwego...
Zbigniew napisał(a):Więc, jak wpisać długość w stopniach i minutach, i do tego strony świata? Jaki jest system?
obok pola do długości i szerokości masz odnośnik "Znajdź swoje współrzędne" klikasz i wyszukujesz swoje miasto na mapie i zaznaczasz i potem klikasz "Ustaw jako moje współrzędne".

Nareszcie znalazłem dokładnie moje miejsce zamieszkania Wink
Markowa Smile
długość: 18.6167
szerokość: 53.0333
Wink
Artur napisał(a):spalding, wejdź w edycje profilu.
u stary tego nie przewidzialem, nie bylem tam chyba 541 dni juz chyba Big Grin
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
Artur napisał(a):długość: 18.6167
szerokość: 53.0333
Pozazdrościć :rotfl:
Ej, no ja sobie znalazłam współrzędne, ale nie mogę siebie na tej mapie ulokować...
Jak znalazłaś współrzędne używając "ręcznego" sposobu, czyli jeżeli szukałaś na mapie i zaznaczyłaś punkcik, to wystarczy kliknąć w dymek w odpowiedni napis. i uaktualnić profil. Jeżeli wybrałaś miasto z listy to wystarczy uaktualnić profil.
No, zapomniałam uatualnić profil...Trochę techniki i się gubie...Ale już jestem na mapie. Jak nie trudno się domyślić w tym samym miejscu co Art.