Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Sandra napisał(a):Sandra, lat 18. Po wakacjach czeka mnie ostatni rok w liceum (klasa humanistyczna), a potem trzeba będzie ostatecznie wybrać kierunek studiów – zastanawiam się nad prawem albo dziennikarstwem.
W kwestii zainteresowania twórczością Jacka Kaczmarskiego powinnam zacząć od tego, że od kiedy pamiętam – szukałam naprawdę dobrej poezji (poznawałam wiersze różnych artystów – od renesansu po współczesność, ale ciągle czegoś mi w nich brakowało) i muzyki z refleksyjnym tekstem (taką ciężko było znaleźć spośród prezentowanych w radiu piosenek polskich wykonawców).
Wartość pieśni Jacka Kaczmarskiego odkryłam w wieku gimnazjalnym – z racji swojego zainteresowania historią II wojny światowej szukałam piosenek na ten temat i w końcu trafiłam na „Jałtę”. Potem zaczęłam poznawać kolejne utwory (najbardziej urzekła mnie w nich nie tylko trafność obserwacji, ale również różnorodność podejmowanych tematów), kupować coraz więcej płyt i tak jest właściwie do dnia dzisiejszego.
Już Ciebie polubiłem :) Wpadnij do Kołobrzegu za 1,5 tygodnia na festiwal :)
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Niestety w tym roku nie dam rady, ale w następnym obiecuję, że będę :)
Liczba postów: 4
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Dawno nikt nie pisał... No nic, i tak się przywitam.
Jestem Albert, 17 lat, z Lublina. Kaczmarskiego słucham od paru lat, nauczyłem się grać na gitarze na Jego piosenkach... I interesuję się głównie informatyką :)
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Witaj.
Wstąp i ożyw to forum!
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Witaj Albercie! Fajnie, że jesteś. Lublin, Kaczmarski, gitara, informatyka - wszystko tu pasuje! ;)
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 3,847
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Ten wątek jakoś ginie, nie przejmuj się! Ale fajnie, że napisałeś coś o sobie. :) A swoją drogą to już trzecia osoba z Wołomina na forum... O ile mi wiadomo.
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam :)
Aska, '83. Slucham odkad pamiecia siegam. Na pierwszym koncercie bylo ich trzech - a ja ledwo siegalam brodka ponad stol po autografy.
Duzo muzycznych i osobistych wspomnien. Dzieki za ta strone!
Liczba postów: 3,456
Liczba wątków: 152
Reputacja:
0
Witamy Cię serdecznie! Jest wiele tematów, w których można podzielić się wspomnieniami i ewentualnymi nagraniami ;) ! Zachęcamy też do podzielenia się spostrzeżeniami na temat piosenek, które "denerwują". :)
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach.
My chcemy Boga w książce, w szkole,
W godzinach wytchnień, w pracy dniach.
[/size]
[b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]