07-27-2008, 12:19 PM
Witaj, Żonkilu Marcinie!
A dlaczego "Żonkil" a nie np "Narcyz"? :D
Powszechny Spis Ludności
|
07-27-2008, 12:19 PM
Witaj, Żonkilu Marcinie!
07-27-2008, 01:17 PM
Czyżby "żonkil" było Twoim artystycznym pseudonimem, Marcinie?
07-30-2008, 04:47 PM
superxana napisał(a):Czyżby "żonkil" było Twoim artystycznym pseudonimem, Marcinie?szczerze mówiąc to nie, po prostu lubię żonkile :)
07-30-2008, 06:27 PM
Witaj żonkilu!
e.
08-07-2008, 11:09 AM
Witam wszystkich! Jest mi niezmiernie miło że mogę dołączyć do grona fanów Jacka na tym forum.Mam na imię Marek, mam 22 lata i pochodzę z żeglarskiego miasteczka na mazurach zwanym Giżyckiem. Moja przygoda z twórczością Jacka zaczęła się dość dziwnie, mianowicie pewnego jesiennego popołudnia 2003 roku wybudzałem sie z poobiedniej drzemki i akurat na telewizji Puls (do dziś nie mogę sobie wytłumaczyć czemu ta stacja była włączona :P), leciał koncert jakiegoś człowieka w śmiesznie przydużych okularach (widać taka moda była :P). Początkowo nie przełączałem z lenistwa, ale jak usłyszałem Jałtę i Balladę Wrześniową, to już nie było mowy o tym żeby ktoś pilota dotknął :P.Następnie przez te kilka lat sukcesywnie poszerzałem wiedzę o utworach Jacka i nie powiem żeby jego poezja nie odcisnęła znaku w moim postrzeganiu świata oraz niektórych decyzji życiowych. Co prawda nie obrałem studiów które pomogły by mi sukcesywnie zagłębiać się w świat poezji, ale jak mam tylko wolną chwilę to coś nie coś staram się poczytać i być może czerpię z tego większą przyjemność niż miałbym tym sie zajmować z przymusu, myśląc o stopniach:P
Pozdrawiam wszystkich.
08-07-2008, 12:03 PM
marek_h_z napisał(a):mianowicie pewnego jesiennego popołudnia 2003 roku wybudzałem sie z poobiedniej drzemki i akurat na telewizji Puls (do dziś nie mogę sobie wytłumaczyć czemu ta stacja była włączona )Przeznaczenie Witam na forum
08-07-2008, 12:21 PM
Witaj, Marku, fajnie, że tu trafiłeś!
08-23-2008, 04:54 PM
Witam Towarzyszy i Towarzyszki. Mam na imię Mieszko (nie ja wybierałem tylko pielęgniarka w szpitalu gdy mój Ojciec zapytał jej o imię podobne do Mieczysława). Mam 19 lat. Jestem basistą amatorem tak jak aktorem amatorem z Gniewina koło Wejherowa. Z poezją Jacka zetknąłem się około 2 i pół roku temu gdy przygotowywałem się do konkursu poezji Jego imienia w Liceum nr 1 w Gdańsku. Na konkurs -wiadomo trzeba wybrać jakiś utwór danego autora. No więc wybrałem "Konfesjonał". Od tamtego czasu nie mogę się uwolnić od Poezji Śpiewanej i brnę w to coraz głębiej. Nie chwaląc się zająłem wtedy drugie miejsce wiec już na kolejny rok znając duuuużo bardziej Poezję Mistrza miałem większe pole do popisu i wierszem "Syn marnotrawny" wygrałem ten konkurs. No ale niestety moja przygoda z recytacją a co gorsza z teatrem z którym trochę laurów zdobyliśmy przy czym dobrze się bawiąc skończyła się wraz z końcem szkoły. Teraz trzeba poszukać nowej ekipy bo będąc już na scenie naprawdę żal z niej schodzić...
Trochę to wygląda jak przedstawienie się na spotkaniu AA (brakuje tylko: "nie pije od:...") tak więc kończę swój wywód na temat mojej osoby Pozdrawiam;]
08-23-2008, 06:08 PM
Witam Panów obu bardzo serdecznie :)
08-23-2008, 08:32 PM
No dobra, to tak na zaś, żeby w przyszłości uniknąć niespodzianek typu zamknięcie konta (tak, wiem, moja wina, to wstyd przez dwa lata nie napisać nawet jednego posta) oraz pytań "skąd Ty właściwie jesteś?" (Przemek, Kołobrzeg, ok. 3 nad ranem). Sporą grupę przedstawicieli forum dane mi było poznać podczas tegorocznego sierpniowego weekendu.
Mam na imię Magda. Kaczmarskim interesuję się od dawna, słucham namiętnie od wczesnego liceum (ok. 5 lat). W dorobku trzy "Nadzieje", kilka odwiedzin w Tawernie oraz inne koncerty wykonujących twórczość Jacka. Starczy ;)
08-23-2008, 08:37 PM
Witamy na forum
Pozdrawiam Z. P.S. Mieszko - masz krótkie imię, więc nie powinieneś na nie narzekać :]
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
08-23-2008, 08:54 PM
Ja nie narzekam... po prostu unikam pytań skąd mam takie imię i czy to na pewno imię czy tylko przezwisko. Często się z tym spotykam tak jak często nazywają mnie nie mieszkiem tylko Miłoszem albo Przemkiem nie wiedzieć dlaczego ;]
08-23-2008, 08:59 PM
coltrest napisał(a):Ja nie narzekam... po prostu unikam pytań skąd mam takie imię i czy to na pewno imię czy tylko przezwisko. Często się z tym spotykam tak jak często nazywają mnie nie mieszkiem tylko Miłoszem albo Przemkiem nie wiedzieć dlaczego ;]Spokojnie - tu już cywilizacja dotarła Pozdrawiam Z.
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
08-24-2008, 11:41 AM
Serdecznie witam Magdę i Mieszka! :D
08-24-2008, 03:48 PM
coltrest napisał(a):Mam na imię Mieszko (nie ja wybierałem (...))ja tam bardzo lubię to imię :) madinga napisał(a):to wstyd przez dwa lata nie napisać nawet jednego postaooo, gdzie tam wstyd. Zapytaj Leszka ;)
08-24-2008, 08:32 PM
JESTEM TU NOWY I JESTEM NIEŚMIAŁY:)
JAK SIE ROZKRĘCĘ TO NAPISZĘ WIĘCEJ...
08-24-2008, 08:43 PM
jodynka napisał(a):Hmm... A On bardziej zaawansowany w tej materii?madinga napisał(a):to wstyd przez dwa lata nie napisać nawet jednego postaooo, gdzie tam wstyd. Zapytaj Leszka ;)
08-24-2008, 08:51 PM
Hej, Stormbringer76! Nie cytuję, bo ostatnio ten dział jakoś pod tym względem "leży"...:)
Fajnie, że jesteś, napisz więcej o sobie, tu sami nieśmiali...:))
08-24-2008, 08:52 PM
stormbringer76 napisał(a):JESTEM TU NOWY I JESTEM NIEŚMIAŁYWitamy na forum Prosiłbym jednak o nienadużywanie klawisza [CapsLock] - naprawdę nie trzeba używać samych wielkich liter Pozdrawiam Z. P.S. Ad cytowanie - trzeba odznaczyć "Wyłącz BBCode" pod treścią właściwą posta (przy jego tworzeniu)
08-24-2008, 09:24 PM
Zeratul napisał(a):Prosiłbym jednak o nienadużywanie klawisza [CapsLock] - naprawdę nie trzeba używać samych wielkich liter ;)Moderator! U mnie BB code jest cały czas wyłączony! Nie martw się, Strombringer, to znaczyło: dzień dobry! :))
08-24-2008, 10:15 PM
gosiafar napisał(a):Moderator!Widocznie tylko ja mam taki przycisk, a AA coś zepsuli - nic nie poradzę (mogę najwyżej poprawiać) Pozdrawiam Z.
08-25-2008, 07:00 AM
LUBIĘ PISAĆ CAPSLOCKIEM...już nie będę :)
Nie wiem co mam dalej napisać. Od kiedy słucham Kaczmarskiego ? Właściwie był to początek lat 90-tych (90-92) Dlaczego? Od samego początku "uderzyły" mnie teksty.Nie wiem czy jest ktoś kto pisał lub pisze jak ON. Narazie tyle ...chyba sie rozpisałem.
08-25-2008, 07:18 AM
stormbringer76 napisał(a):Nie wiem czy jest ktoś kto pisał lub pisze jak ON.Nie ma! Jego teksty są jedyne i niepowtarzalne;) Napisz jeszcze jak się nazywasz i czym się zajmujesz, a będzie już spełniona norma:P
08-25-2008, 04:31 PM
Chciałem napisać że nazywam się Stormbringer. Tak już ten pseudonim do mnie się przykleił że nawet kilka osób tak do mnie mówi. Tak naprawdę to mam na imię Krzysiek.
Co robię ? Do niedawna pracowałem w firmie produkującej meble...ale była redukcja etatów. Teraz dużo chodzę po lesie , robię zdjęcia, siedzę przed komputerem a jak mam czas to szukam pracy. Ps. STORMBRINGER to od tytułu utworu Deep Purple (Tak jakby ktoś chciał wiedzieć. Już miałem takie pytania od kilku osób)
08-25-2008, 05:12 PM
Witaj miłośniku Kaczmara i Deep Purple. Zostaniesz to trochę, prawda?
e.
08-25-2008, 05:25 PM
madinga napisał(a):No dobra, to tak na zaś, żeby w przyszłości uniknąć niespodzianek typu zamknięcie konta (tak, wiem, moja wina, to wstyd przez dwa lata nie napisać nawet jednego posta) oraz pytań "skąd Ty właściwie jesteś?" (Przemek, Kołobrzeg, ok. 3 nad ranem). Sporą grupę przedstawicieli forum dane mi było poznać podczas tegorocznego sierpniowego weekendu.No, to teraz wszystko jasne :))) [Dodano 25 sierpnia 2008 o 19:26] A czemu cytowanie się wysypało ?
08-25-2008, 05:35 PM
Przemek napisał(a):A czemu cytowanie się wysypało ?W tym temacie - nie wiem czemu - we wszystkich postach wyłącza się BBCode Już poprawiłam Twój post
08-29-2008, 04:45 PM
Witam, mam 20 lat i jestem studentem historii. Muzyki Jacka Kaczmarskiego słucham od kilku lat, co zaowocowało moim ogólnym zainteresowaniem poezją śpiewaną, a także realizowanego z uporem maniaka postanowienia opanowania sztuki gry na gitarze klasycznej. Forum odwiedzam od dawna, lecz nie było okazji do wcześniejszej rejestracji...
08-29-2008, 07:00 PM
Stańczyk napisał(a):Forum odwiedzam od dawna, lecz nie było okazji do wcześniejszej rejestracji...Witaj! Dobrze, że znalazłeś okazję!
08-29-2008, 09:09 PM
Witamy (oficjalnie ) na forum
Pozdrawiam Z.
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size] |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|