06-30-2008, 11:08 AM
To ja tak, żeby w konwencji było, ale żeby się nie narazić ann:
Powitać, powitać! :)
[i]Heard ten thousand whisperin' and nobody listenin'[/i]
Powszechny Spis Ludności
|
06-30-2008, 11:08 AM
To ja tak, żeby w konwencji było, ale żeby się nie narazić ann:
06-30-2008, 05:26 PM
dobrze będę używał sobie
![]()
Jestem sobie mały miś :)
06-30-2008, 05:58 PM
Witaj, Mispad!
mispad napisał(a):dobrze będę używał sobieA używaj sobie, i pisz po polskiemu! ![]() I - gdybyś jeszcze - zaczynając zdanie używał dużych liter! :rotfl: A co sobie będę żałować, jak już, to już! ![]()
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
06-30-2008, 06:58 PM
gosiafar napisał(a):I - gdybyś jeszcze - zaczynając zdanie używał dużych liter!Ale mi jedzie :' a człowiek się tak stara... postaram się nadrobić moje zaległości w prawidłowej pisowni, z góry także przepraszam za błedy ortograficzne i za ewentualne braki znaków przestankowych ![]() ![]() ![]()
06-30-2008, 08:19 PM
mispad napisał(a):postaram się nadrobić moje zaległości w prawidłowej pisowni, z góry także przepraszam za błedy ortograficzne i za ewentualne braki znaków przestankowychNno... I to się nazywa słuszna postawa ![]() Witamy na forum ![]() Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
07-01-2008, 03:50 PM
Można wiedzieć skąd taki nick [mispad] ?
![]()
[size=85]My chcemy Boga w rodzin kole,
W troskach rodziców, dziatek snach. My chcemy Boga w książce, w szkole, W godzinach wytchnień, w pracy dniach. [/size] [b]"Poza Kościołem NIE MA zbawienia"[/b]
07-01-2008, 08:54 PM
Witajcie, Forumowicze!
Tak sobie już parę tygodni cichcem przeglądam to forum i podczytuję. To może teraz już potuptam jako przedszkolak... Bardzo się cieszę, że tu trafiłam. Kaczmarskiego słuchałam nieomal od kolebki (ale do tego przyznaje się co drugi znany mi kaczmarofil) i bardzo lubię do dziś - słuchać, czytać, śpiewać (gdy nikt nie słyszy). Zobaczymy zatem, czy potrafię o nim rozmawiać na takim poziomie, jak to się tu odbywa...
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną... Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
07-01-2008, 08:57 PM
Witaj! Ja też się cieszę, że tu trafiłaś.
Julioanna napisał(a):Zobaczymy zatem, czy potrafię o nim rozmawiać na takim poziomie, jak to się tu odbywa...Z tym to tu różnie bywa... ![]()
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
07-01-2008, 08:58 PM
Witaj! Widze, ze jesteś z Wrocławia -miasta gdzie studiowałam i które nadal kocham, wiec tym serdeczniej witam na forum.
e.
'Niegodne nas – za sprawy błahe
(Drobnych utrapień lichy towar) Płacić rozpaczą, gniewem, strachem, Zużywać w kłótniach cenne słowa'
07-01-2008, 09:00 PM
Julioanna napisał(a):Tak sobie już parę tygodni cichcem przeglądam to forum i podczytuję. To może teraz już potuptam jako przedszkolak...Witamy na forum ![]() Czy to Ty byłaś z nami w "Niebie" po ostatnim WSJK? Pozdrawiam Zeratul
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
07-02-2008, 09:55 AM
Zeratul napisał(a):Czy to Ty byłaś z nami w "Niebie" po ostatnim WSJK?Mmmm, czemu w cudzysłowie? ![]() Dzień dobry!
07-02-2008, 10:02 AM
Apolinary napisał(a):Aż strach pomyśleć, jak byś to odebrał, gdyby nie było w cudzysłowieZeratul napisał(a):Czy to Ty byłaś z nami w "Niebie" po ostatnim WSJK?Mmmm, czemu w cudzysłowie? ![]() Pozdrawiam Z.
07-02-2008, 10:08 AM
Zeratul napisał(a):Aż strach pomyśleć, jak byś to odebrał, gdyby nie było w cudzysłowieA zwłaszcza: Z NAMI. ![]()
07-02-2008, 12:13 PM
zwłaszcza, że NAS dużo było
![]()
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
07-02-2008, 04:13 PM
Zbrozło napisał(a):Można wiedzieć skąd taki nick [mispad] ?Czemu mispad?? Bo taki miś jestem a pad bo to taki miś Padington był kiedyś!! Jakoś się to połączyło skruciło i wyszedł mispad hehe : ![]()
07-02-2008, 11:26 PM
Ooo. Aleście mnie miło przyjęli, Szanowny Komitecie Powitalny :poklon:
gosiafar napisał(a):Z tym to tu różnie bywa...Ano, wiem, widzę. Nie kryję, że mam tremę... Elzbieta napisał(a):jesteś z Wrocławia - miasta gdzie studiowałam i które nadal kochamBo jest za co je kochać! *-`- Kwiatka Ci, Elu, z nadodrzańskiej łączki - od wiecznej studentki. Zeratul napisał(a):Czy to Ty byłaś z nami w "Niebie" po ostatnim WSJK?Tak, to ja. Apolinary napisał(a):Mmmm, czemu w cudzysłowie?Niebo (jako nazwa knajpy) - zgodnie z zaleceniami słownika ortograficznego Polańskiego - może być w cudzysłowie, ale raczej wtedy, gdy występuje po jakimś opisowym określeniu (zasada nr 447). stepniarz napisał(a):zwłaszcza, że NAS dużo było Dużo? Hm, siedmioro. Chyba, że Ci się, Stepniarzu, dwoiło w oczach... ![]()
[color=#008080][i]Nikt nigdy ich już nie obudzi,
Śmiech z klątwą się na usta cisną... Głupio jest żyć wśród mądrych ludzi Z ich piękną Latającą Wyspą.[/i][/color]
07-03-2008, 08:00 AM
no fakt. po dokładnym przeliczeniu skłonnym przyznać Ci rację
![]()
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.stepniarz.pl">http://www.stepniarz.pl</a><!-- m -->
07-03-2008, 04:34 PM
Julioanna napisał(a):od wiecznej studentki. Julioanna w profilu napisał(a):Wiek: 26Nie przesadzaj z tą wieczną ![]() Również witam nowych ![]()
07-03-2008, 06:26 PM
ann napisał(a):Nie przesadzaj z tą wiecznąNo, przecież pisze: wiek 26, czyli wiek dwudziesty szósty, czyli... 2600 lat... ![]()
07-16-2008, 07:20 PM
Simon napisał(a):No, przecież pisze: wiek 26, czyli wiek dwudziesty szósty, czyli... 2600 lat... ;)No, no, "wieczna" nie znaczy zaraz wiekowa. ann napisał(a):Nie przesadzaj z tą wiecznąEj, to by całkiem nieźle było... (Mam jakiś nagły i niezrozumiały problem z cytowaniem, więc poradziłam sobie tak tymczasowo, żeby nie straszyć bebechami BBCode na wierzchu... :/ Jutro pomyślę, jak to naprawić, żeby działało).
07-19-2008, 08:23 AM
Dzień dobry, nazywam się Antoni Kamiński. Mam 12 lat, właśnie przeprowadziłem się ze Świnoujścia do Wrpcławia. Będę chodził do 5 klasy. Brałem udział w festiwalu "Zródło wciąż bije" w Bydgoszczy ale poza konkursem. Od zawsze słucham piosenekJacka Kaczmarskiego, Wojciecha Młynarskiego, Schmaletza i ostatnio Edwarda Stachury. Parę nagrań umieściłem już na wrzuta.pl oraz na youtube.com Chodzę doszkoły muzycznej do klasy fortepianu. Na gitarze uczyłem się grać w Świnoujściu u pani Dmuchowskiej, od trzech lat (klasycznie) a biciem z piosenek, od dwóch lat.
Ostatnio brałem udział w Stachuriadzie w Grochowicach. W ogóle lubię te wszystkie festiwale gdzie mogę oglądać super ludzi, słuchać i w ogóle.
07-19-2008, 08:33 AM
Witaj Antku na forum i w najpiękniększym polskim mieście.
07-19-2008, 09:10 AM
Dziękuje :)
A gdzie we Wrocławiu możnaby się zapisać na naukę gry na gitarze? Będziemy mieszkać na ul. Oławskiej.
07-19-2008, 09:30 AM
Antos napisał(a):A gdzie we Wrocławiu możnaby się zapisać na naukę gry na gitarze? Będziemy mieszkać na ul. Oławskiej.Ulica Oławska - samo centrum miasta. :-) Co do nauki - może w Domach Kultury są jakies zajęcia. Jeśli chcesz - mogę podać namiar na gitarzyste flamenco, wiem, że kiedyś udzielał prywatnych lekcji, być może jeszcze się tym para.
07-19-2008, 01:21 PM
Bardzo bym prosił jeżeli można.
07-19-2008, 01:44 PM
Witaj na forum, oczywiście pamiętam Cię z Bydgoszczy! Dobre początki! Powodzenia! :)
07-19-2008, 02:21 PM
Antku, jak tylko zejdę z dyżuru i dotrę do domu - postaram sie odnaleźć własciwą wizytówkę. Prześlę Ci PW.
07-20-2008, 03:29 PM
Cześć, Antku!
Również pamiętam Cię z Bydgoszczy. Zrobiłeś na mnie ogromne wrażenie niesamowitym klimatem jaki mimochodem, sam z siebie i naturalnie wytworzyłeś. Obyś z wiekiem i wiedzą nie zgubił tego, bo to największy skarb. Antos napisał(a):Ostatnio brałem udział w Stachuriadzie w Grochowicach. W ogóle lubię te wszystkie festiwale gdzie mogę oglądać super ludzi, słuchać i w ogóle.Wpadnij do Szklarskiej Poręby na Giełdę Piosenki (<!-- m --><a class="postlink" href="http://otgps.info">http://otgps.info</a><!-- m -->) w pierwszy weekend sierpnia.
07-21-2008, 07:49 AM
Dzień dobry- bardzo dziękuję :) . W sierpniu idę na pielgrzymkę. Dzisiaj wyjeżdzam na kilka dni w góry.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|