Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Refleksje pomaturalne i ogólnooświatowe
Sądze, że moi ucieszyli sie, że przyszłam. Udzieliłam im paru rad.. przypomniałam kilka dość waznych rzeczy z książek/wierszy, które wybrali a które wypadało by powiedzieć poruszająć danty temat... itp. no i zaprosiłam pare osób na ognisko. Smile Na koniec dnia bardzo mi wspólczuli, ze dopiero jutro zdaje.
Generalnie miałam bardzo sympatyczną klase i raczej trzymaliśmy sie razem. Nawet teraz jak są wakacje i w zasadzie nie łączy nas juz szkoła widujemy sie srednio raz w tygodniu ( jakieś rowery, piesza wycieczka, meczyk [piłki nożnej] .... )
Otulajać się duszy swej płaszczem
Co nie chroni przez żadnym urazem...
Odpowiedz
No właśnie dlatego nas prosili o nieprzychodzenie,żebyśmy nie udzielali rad i nie przypominali rzeczy z książek... Widać my nie jesteśmy wystarczająco sympatyczni Tongue
Odpowiedz
rosa o maturach, po maturach:

zdałam Big Grin

porażką jest u mnie polski pisemny, bo testów pisać nie potrafię, a kluczy nie respektuję: podstawowy 56%, rozszerzony 65.

do biologi nie powtarzałam wogóle przed maturą, więc z wyników jestem względnie zadowolona: 66 i 66.

matematyka 98% i 76%, co mnie nie usatysfakcjonowało, ale nie jest źle.

francuski 100% i 78%, więc wystarczająco, choć i tak jestem uważana przez moje romanistki za porażkę nauczania dwujęzycznego i zrezygnowałam z matury europejskiej...

ustny polski- 90%, francuski 70%.

na leśnictwie jestem pewniakiem. szczęśliwam Wink

pozdrawiam, życząc sukcesów współforumowiczom

Wasza rosa piwna Big Grin
szkoła tańców karaibskich: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.sho.pl">www.sho.pl</a><!-- w -->
Odpowiedz
Hm... to może i ja upublicznię moje wyniki:
Polski - podstawa: 71%, szeroka: 63%
Angielski - podstawa: 96%, szeroka: 77%
Historyja (bywa przykra Smile ) - podstawa: 90%, szeroka: 58%
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Odpowiedz
rosa napisał(a):66 i 66.
żeby się o tym wiadome władze nie dowiedziały Tongue
A matematyka - świetnie moim zdaniem Wink
Czekam czy ktoś się może fizyką pochwali Tongue
Odpowiedz
Mimo narzekań gratulacje dla Rosy i Leszka , oczywiście, też.
Odpowiedz
Ja natomiast jestem załamany po historii :/ Liczyłem na 80 i 90%, a tu ponad 20% mniej ;(

Ale mogę być dumny z polskiego ustnego, bo miałem temat "Poezja jako narzędzie walki z totalitaryzmem", więc zgadnijcie, o kim mówiłem Wink
Odpowiedz
To może ja się pochwale fizyką, choć nie jestem aktywną osobą na forum.
Z podstawowej miałem 84% z rozszerzonej 72%, uważam ten wynik jako dobry, podstawowy był banalny, więc wynik może nie rzucać na kolana, ale z rozszerzonego jestem zadowolony, zawaliłem przez nieuwagę chyba jedno z najłatwiejszych zadań, ale co tam ciesze się z tego co mam, zwłaszcza, że z matmy z podstawowej udało sie zdobyć stówkę, co jest dla mnie niewyobrażalne, bo choć sprawdziany zawsze pisałem bardzo dobrze, to jednak nie pamiętam takiego, w którym bym się na czymś nie potknął, np na mnożeniu. Rozszerzona z matmy to 84%, nie zamierzam narzekać, więc powiem, że się ciesze.

Z polaka 66%- rozszerzonego nie pisałem
Angielski 80% podstawowy i 38% rozszerzony, ale to nie jest dla mnie zaskoczeniem, bo po prostu nigdy nie przykładałem się do języków (czego żałuje) i moją znajomość można jedynie określić jako podstawową.
Odpowiedz
Leszek napisał(a):Angielski - podstawa: 96%, szeroka: 77%
czyżbyś ode mnie ściągał?? Wink
Odpowiedz
Brzeginka napisał(a):czyżbyś ode mnie ściągał??
O to nikt nas nie będzie podejrzewać, za daleko od siebie mieszkamy Smile
Odpowiedz
Leszek napisał(a):za daleko od siebie mieszkamy
a to nie jesteś z Opola pod Siedlcami?? :o Wink
Odpowiedz
W Opolu to same przekręty maturalne... Tongue
Odpowiedz
bo to mroczne miasto, ale ma swojego superbohatera...
śni inny byt jurajski gad
Odpowiedz
A jak komisja wylicza, że ktoś ma 72 %, a nie 71 lub 73 ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Nie ma nieparzystego wyniku w procentach (chyba, że chodzi o angielski, polski i bodajże jeszcze historię). Z większości przedmiotów maksymalnie do zdobycia było 50 punktów i w zależności ile kto zdobył jest to przeliczane na procenty.
Odpowiedz
partycja napisał(a):bo to mroczne miasto, ale ma swojego superbohatera...
hm... Wilq? A może ktoś inny? O kogo chodzi?
Alek napisał(a):W Opolu to same przekręty maturalne...
Tu też nie wiem o co chodzi... :' kurcze mieszkam tu, a nic nie wiem :/
Kto mnie oświeci Big Grin ?
Odpowiedz
Wilq oczywiście. Mój idol Big Grin
Odpowiedz
To ja się może "pochwalę" moją maturalną kompromitacją :/Wink

Matury ustne:
- polski 100% ( *-`- kilkoro forumowiczów ma w tym swój udział, za co uprzejmie raz jeszcze dziękuję Smile )
- angielski 100%

Matury pisemne:
- polski 77% na poziomie podstawowym (miało być dobrze, wyszło jak zwykle ^^)
- matematyka 92% na poziomie podstawowym i 90% na poziomie rozszerzonym ( taaaaaakie głupie błędy :wstyd: Wink )
- angielski 99% na poziomie podstawowym i 83% na poziomie rozszerzonym ( chyba przesadziłem z poczuciem humoru w wypracowaniu ^^ )
- informatyka - zwolniony (na całe szczęście Wink )
Odpowiedz
partycja napisał(a):Wilq oczywiście. Mój idol
Tak, a jednak bardziej interesującą postacią jest "penisoręka poducha elektryczna" :rotfl:
Odpowiedz
DuchX napisał(a):- matematyka 92% na poziomie podstawowym i 90% na poziomie rozszerzonym ( taaaaaakie głupie błędy :wstyd: Wink )
Oż...
To da się tak maturę z matmy napisać? Ja jestem na profilu matematycznym, też planuję pisać maturę z matematyki, ale jak zobaczyłem tegoroczną... zwątpiłem. Zdradź mi swój sekret Wink
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Leszek napisał(a):Tak, a jednak bardziej interesującą postacią jest "penisoręka poducha elektryczna" :rotfl:
dziwnym nie jest
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):Zdradź mi swój sekret
Wiesz - z własnego doświadczenia Ci powiem,że to jednak chyba zależy od szcześcia dużo Wink wprawdzie z matematyką nie miałem nic wspólnego,ale za to pisałem fizykę,więc dość blisko Twojego profilu Smile jak masz szczęście i dobry humor podczas matury,to dobrze napiszesz Smile wiem co mówię Smile
Odpowiedz
Piszcie gdzie się kto dostał to można będzie się jakoś w przyszłości zgadać na pifko lub coś w tym stylu Tongue Ja zakotwiczę od października w Toruniu, na wydziale prawa.
Yet we lost though, again...
Odpowiedz
a ja od października startuje w Krakowie Big Grin .... na mojej wysnionej, wymarzonej biologi oczywiscie Uniwersytet Jagielloński Smile

czyli raczej Jkub sie nie zgadamy na piwko Smile
Otulajać się duszy swej płaszczem
Co nie chroni przez żadnym urazem...
Odpowiedz
Jkub napisał(a):Piszcie gdzie się kto dostał to można będzie się jakoś w przyszłości zgadać na pifko lub coś w tym stylu
Ja się w Toruniu nie tylko dostałem ale i przedostałem Smile) więc umówić się zawsze można, zresztą jak wiesz jest nas tu większa grupka.

marek
Odpowiedz
kaja napisał(a):a ja od października startuje w Krakowie Big Grin .... na mojej wysnionej, wymarzonej biologi oczywiscie Uniwersytet Jagielloński Smile
gratululacje Smile i do zobaczenia Smile
Dajcie żyć po swojemu - grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemniej!
Odpowiedz
MJ napisał(a):umówić się zawsze można
Niedziela 17.09 wieczorem czy wolisz poniedziałek? Big Grin
Odpowiedz
No właśnie krążą plotki, że... ten... to raczej wolę niedzielę. Zresztą pewnie się umówimy przez posredników.
Odpowiedz
MJ napisał(a):pewnie się umówimy przez posredników.
Jeśli nie biorą prowizji - może być i tak. Smile
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):Oż...
To da się tak maturę z matmy napisać? Ja jestem na profilu matematycznym, też planuję pisać maturę z matematyki, ale jak zobaczyłem tegoroczną... zwątpiłem. Zdradź mi swój sekret Wink
Założyłem się z dziewczyną na trzy tygodnie przed maturą o to, kto matmę napisze lepiej.

Dobra motywacja czyni cuda ;-).
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości