05-17-2006, 06:31 PM
Pojawił się post Tomka, który pytał co to jest, niestety byłem wtedy za granicą i potem post zaginął w morzu innych nieprzeczytanych. No ale dobrze piszę co i jak (jesteśmy po spotkaniu organizacyjnym
)
Tak więc, z inicjatywy zespołu "Karczma" powstaje we Wrocławiu Wrocławskie Salon Jacka Kaczmarskiego. Właściwie to już powstał
Siedzibę swoją mamy w Hotelu Tumskim, którego właściciel jak się okazało podziela naszą pasję Jackiem Kaczmarskim. Po długich rozmowach Janusz (Bińczak - wokalista i gitarzysta "Karczmy") ustalił z nim jak to ma mniej więcej wyglądać, co potem doszlifowaliśmy na spotkaniu w HT przed tygodniem. Do czego doszliśmy (a raczej do czego dążymy):
1)odbywać się będą cotygodniowe (aktualnie w każdy poniedziałek o 18 30) spotkania fanów Jacka Kaczmarskiego, póki co spotkanai mają charakter luźny, mający na celu zintegrowanie się rosnącej grupy uczestników
W czasie tych prób gramy, rozmawiamy na tematy przeważnei związane z JK. Wspólne śpiewania także są w naszym planie 
2)odbywać się będą w miarę cykiczne koncerty "Karczmy" (Janusz Bińczak z pianistą)(żeby nie było strachu o poziom wykonań - nie jestem członkiem 'Karczmy'
)
3)odbywać się będą tzw 'wieczory wolnej sceny' prowadzone przez 'Karczmę' tzn każdy kto ma gitarę i potrafi coś zagrać i chce się pokazać może przyjść i wystąpić!Absolutnie każdy
4)Wieczorki poświęcone Jackowi Kaczmarskiemu - projekcje koncertów, filmów o życiu Mistrza itd
5)Występy zaproszonych gości
6)muzeum/mini-muzemu (w zależności od tego ile nam się uda pamiątek itp zebrać)
7)Ogólnopolski przegląd piosenek JK
Tyle narazie ustaliliśmy
Pozdrawiam
Reprezentant WSJK na forum
fizol
W imieniu Krzyśka, Marry i Janusza
i swoim

Tak więc, z inicjatywy zespołu "Karczma" powstaje we Wrocławiu Wrocławskie Salon Jacka Kaczmarskiego. Właściwie to już powstał

1)odbywać się będą cotygodniowe (aktualnie w każdy poniedziałek o 18 30) spotkania fanów Jacka Kaczmarskiego, póki co spotkanai mają charakter luźny, mający na celu zintegrowanie się rosnącej grupy uczestników

2)odbywać się będą w miarę cykiczne koncerty "Karczmy" (Janusz Bińczak z pianistą)(żeby nie było strachu o poziom wykonań - nie jestem członkiem 'Karczmy'

3)odbywać się będą tzw 'wieczory wolnej sceny' prowadzone przez 'Karczmę' tzn każdy kto ma gitarę i potrafi coś zagrać i chce się pokazać może przyjść i wystąpić!Absolutnie każdy

4)Wieczorki poświęcone Jackowi Kaczmarskiemu - projekcje koncertów, filmów o życiu Mistrza itd
5)Występy zaproszonych gości
6)muzeum/mini-muzemu (w zależności od tego ile nam się uda pamiątek itp zebrać)
7)Ogólnopolski przegląd piosenek JK
Tyle narazie ustaliliśmy

Pozdrawiam
Reprezentant WSJK na forum

fizol
W imieniu Krzyśka, Marry i Janusza
i swoim

[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]