Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
666
Właśnie zauważyłem, że na obecnym forum jestem od 666 dni. Teraz ropzumiem dlaczego tak się o piekle ostatnio rozpisywałem. Co prawda 666 jak sie niedawno okazało wynikło z błedów w przekładach i prawdziwa liczba przypisywana szatanowi jest trochę inna Smile)
Lodbrok też jest od 666 dni na tym forum zarejestrowany :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):prawdziwa liczba przypisywana szatanowi jest trochę inna
jaka? Big Grin
646 Wink
A w ogóle to skąd to sie wzięło? Big Grin Rozwińcie ten temat Big Grin
Apokalipsa św. Jana, 18: "Kto czuje sie dostatecznie mądrym, niech wyliczy liczbę bestii. Jest to liczba jakiegoś człowieka a ta liczbą jest sześćset sześćdiesiąt sześć"

Czyli: 666 Wink Czyli: aby imię bestii poznać, należy przyjąć metodę podstawiania odpowiednich liter miast cyfr i odszukać imię, którego liczby dadzą nam 666 :wredny: Pierwszym znalezionym rozwiązaniem było "Cezar Neron"...
Tyle, jeśli chodzi o historię... może ktoś inny rozwinie ten ciekawy temat.

R.
The only thing I knew how to do
Was to keep on keepin' on
Like a bird that flew
Ciekawe co by znalazło Radio Maryja Wink
Prawdopodobnie cuś takiego:

Liczba 666 (znana jak liczba Szatana) jest przypisana: liberałom, stacji TVN, pedałom (bron Boże gejom! to za łagodne słowo na pederastów!), burakom (za wyjątkiem nowego wicepremiera) oraz przeciwnikom Wieliego Ojca Imperatora Rydzyka.
Kogos pominąłem? Wink

R.
Like a bird that flew
reuter napisał(a):Apokalipsa św. Jana, 18: "Kto czuje sie dostatecznie mądrym, niech wyliczy liczbę bestii. Jest to liczba jakiegoś człowieka a ta liczbą jest sześćset sześćdiesiąt sześć"
Chodzi o to, że ostatnie badania wykazały, że mylnie przetłumaczono tę liczbę. To nie było 666... Nie pamiętam jaka to jest faktycznie liczba, ale badano najstarsze znane zapiski i odkryto że powielano późnije błąd tłumacza. Jakoś tak to było z tego co pamiętam w tej chwili.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
a prostytutkom?
A tak na poważnie, to w alfabecie hebrajskim każda litera ma przyporządkowaną cyfrę. Litera, która w alfabecie łacińskim odpowiada literze w, ma przyporządkowaną liczbę 6. Pomyślcie o tym, gdy wchodzicie do internetu...
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
gredler napisał(a):Pomyślcie o tym, gdy wchodzicie do internetu...
Ale jezeli ta liczba nie ejst prawdziwa... Wink
Agatka napisał(a):Ale jezeli ta liczba nie ejst prawdziwa...
Tym gorzej dla liczby Smile i dla Radia, co ma ry... ekhm Wink Wlaśnie,Agatka, prostytutki też - zapomniałbym ;0
Like a bird that flew
Gredler - mówisz poważnie :o
Tomek_Ciesla napisał(a):Gredler - mówisz poważnie
Oczywiście. Ale chyba nie musisz spowiadać się z korzystania z internetu (może z niektórych stron, poświęconych bardom szkalującym Kościół)
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
A co do www to RM miało rację, mówiąc, zę internet jest dziełem szatana :rotfl: a tak się wszyscy nabijają Tongue
To czemu sami mają stronę www :> To ja chyba sie zeganam z internetem Wink :rotfl:
Tylko dlaczego RM ma internetową (czytaj: szatańską i w ogóle fe!) stronę? Wink
Żeby nie było: nie wiedziałem, ze T.Cieśla napisał posta o tym samym Smile
Like a bird that flew
Tomek_Ciesla napisał(a):To czemu sami mają stronę www
Może to jakaś forma wallenrodyzmu?
Prawdopodobnie jest to poświęcenie, mające na celu wydźwignięcie z grzechu użytkowników szatańskiego internetu przez bezpośrednie zwrócenie się do nich poprzez diabelską sieć Wink
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
:rotfl: Ale ich radio jest pod wpływem schatana, w końcu można słuchać RM w necie Wink
Pogubiłam się... :rotfl:
w czym się tu można pogubić :> Sprawa jest prosta. Internet to wytwór szatana, o. Rydzyk aby zwiększyc popularność swojego radia namówił diabła do współracy. Wzamian za jego duszę, szatan obiecał kierować wszystkich słabych ludzi na wiadomą rozgłośnie Wink
Moim bardzo skromnym zdaniem Radio M. wykorzystuje szatański Internet do swych celów, by pokazać swojemu wiernemu ludowi, że nie taki diabeł straszny, jak go radyja malują Wink
Like a bird that flew
Przemek napisał(a):Lodbrok też jest od 666 dni na tym forum zarejestrowany
No popatrz, spóźniłem się na ten swoisty jubileusz Big Grin
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
lodbrok napisał(a):No popatrz, spóźniłem się na ten swoisty jubileusz
To teraz nie przegap 1410 postu Wink
reuter napisał(a):Kogos pominąłem?
Jak znam RM z ostatnich wiadomości to jeszcze żydów i masonów ( choć dla mnie to raczej powód do ubolewania niż żartów )
Podróżną sakwę zarzuć na ramię
Wyjdź na gościniec do bramy nieba [...]
Tomek_Ciesla napisał(a):646 Wink
A ja słyszałem, że 616 Smile
Micahle - wypraszam sobie - to ja napisałem :evil: i fak, chodziło mi o 616 Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):Micahle - wypraszam sobie - to ja napisałem :evil:
I po co się denerwujesz? Już poprawione
Przemek napisał(a):i odkryto że powielano późnije błąd tłumacza.

...będziesz żył w celi, bracie... Wink
Znajdzie się słowo na każde słowo

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości