Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Granda!
Szymon napisał(a):Być może lepiej by było, gdybyś miast bezproduktywnie narzekać (przypuszczalnie powtarzając jak papuga za rodziną) na rząd i tym podobne wyjechał już teraz ?
Nie w slad za moja rodzina - ta chce mnie przekonać do pozostania w tym kraju... Wszystko przed nami...
Szymon napisał(a):Z czegokolwiek korzyści czerpać będziesz, pamiętaj, że jeśli się Tytus jaki znajdzie, aby Ci uwagę zwrócić, że niecnie sobie poczynasz, powiesz mu "pecunia non olet" właśnie !
Nie wiem, na podstawie czego śmiesz twierdzić, ze mam zamiar zarabiać brudne pieniadze, jak te z podatku od zbierania moczu...
Szymon napisał(a):Chociaż przypuszczalnie na tym "cudownym" Zachodzie (na przykład u naszych najbliższych zachodnich sąsiadów, tam gdzie "hitlerowców dzieci są") takowego Tytusa nie stanie - jedź, byle prędzej, mój Ty Wespazjanie !
Nie zgadłeś - zamierzam na studia wyjechać do Anglii albo Francji - co potem zobaczę. Do Niemiec nie mam zamiaru wyjechać - nie znoszę języka, kuchni i wszystkiego...
Szymon napisał(a):Wyjątkowo żałosne są takowe sieroty po (nie) świętej pamięci Unii Wolności,
Na szczęście jest jeszcze PO
Szymon napisał(a):rozmaitej maści "rozbite oddziały" byłych podkomendnych red.red. Michnika i Urbana, które krzyczą się i pieklą, odgrażają się, że wyjadą z tego kraju
Czemu stawiasz w jedej linii liberałów z UW i PO z Urbanem?
Szymon napisał(a):(chociaż kiedy rządzili apratczycy z SLD, a prezydent był kłamcą i agentem to jakoś nie nawoływali do masowej emigracji !)
Czy ja nawołuję do masowej emigracji? nie. Kiedy Kwaśniewski został wybrany miałem niecałe 7 lat. Byłem oburzony, smutnny itd. Wiedziałem, ze Kwaśniewski jest komunistą, i wiedziałem że to będzie źle i wogóle. potem w 2000 miałem niecałe 12 lat. Nadal nie interesowałm się polityką. Potem miałem nadzieję, że w tych wyborach wygra Tusk i coś się zmieni. niestety wygrał Kaczyński, i jesem też zmartwiony. Na początku cieszyłem sie że wygrała prawica (szczególnie, ze wtedy jeszce PiS lansowało się na centrum) i miałem nadzieje na POPiS, niestety wszło jakaś chora hybryda :/ Jezeli się to nie zmieni to nie bede marnował sobie życia...
Szymon napisał(a):i - niestety - nie wyjeżdżają.
Szkoda. Bez czerwonych i tych różowych byłoby lepiej. No i PiS nie miałby większości w sejmie :/
Tomek_Ciesla napisał(a):To co osiągnąłem w moim krótkim życiu mogę nazwać sukcesami (oczywiście jak na mój wiek): finalista olimpiady historycznej, wyróżnienie konkursu historycznego "Krąg" i paru innych jeszce. Do tego nienajgorsze oceny w świetnej szkole.
Co jeden tu to skromniejszy... I nie zapomnij,że masz błękitną krew jeszcze! W ogóle czuję się zaszczycony,że mogę z tak inteligentną,obytą w towarzystwie i z towarzystwem osobą,która zna Bóg wie kogo i Bóg wie jak rozmawiać... I wyróżnienia z konkursu... I świetna szkoła ze świetnymi ocenami...
Człowieku,komu Ty chcesz zaimponować? Mnie na przykład nie imponujesz,tylko się ośmieszasz. Wprawdzie mi jest ciężko wyobrazić sobie posiadanie jakichkolwiek osiągnięć,ale jeszcze ciężej chwalenie się nimi non stop w tak bezczelny sposób :/
Ale dość już o tem - dobrze,że Giertych raczej mnie nie zdąży ruszyć Smile
Artur sie spytał do dostał odpowiedź. A za niefortunne porównanie przperosiłem juz. Doczytaj czasem cała rozmowę i będzie po kłopocie Wink I przestań się czepiać o tą błękitna krew bo zacznę gryźć Wink najlepiej o tym też niefortunnym stwierdzeniu zapomnij Smile
No ja to wszystko widzę jako lansowanie się lekkie... A jeżeli ja to widzę,to inni tym bardziej pewnie... Więc przystopuj,proszę Wink
No dobrze Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):Poniosło mnie. Lepper może kryminalistą nie jest
W słownikach "kryminalista" występuje też (a nawet na pierwszym miejscu) jako synonim przestępcy. W tym sensie nie musisz mieć oporów.
Słowo ważne nie jest - ważniejszy jest fakt, ze wiceministrem rządu RP zostaje człowiek z przestępczą działalnością (organizowanie blokad dróg, wysypywanie zboża no i bójki w sejmie)... Ale tak jak to powiedział kaczor "Wszystko to wina PO" :'
Tomek_Ciesla napisał(a):przestępczą działalnością (organizowanie blokad dróg, wysypywanie zboża no i bójki w sejmie)...
i chwała mu za to. A zboża nie wysypywał, wszak tego zboża ponoc nie było w dokumentach mimo ze wszyscy je widzieli :]
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Tomek_Ciesla napisał(a):"Wszystko to wina PO"
Wszystko wina to masona Wink
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Tomek_Ciesla napisał(a):Czemu stawiasz w jedej linii liberałów z UW i PO
:rotfl: A przepraszam, ale od kiedy PO to partia liberalna? Platforma Obywatelska kreuje się na partię liberalną, ale nią nie jest. Dlaczego? Ponieważ żadna Partia Liberalna nie poprze becikowego. Zapamiętaj i patrz krytyczniej na to co mówią w mediach.

Pozdrawiam

Laura
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat,
jest to piękny świat.
laura napisał(a):A przepraszam, ale od kiedy PO to partia liberalna? Platforma Obywatelska kreuje się na partię liberalną, ale nią nie jest.
Jak to nie liberalna??? Przez lata mieli bardzo liberalne podejście do Piskorskiego, nawet w nagrode zafundowali mu miejsce w europarlamencie :rotfl:
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
laura napisał(a)::rotfl: A przepraszam, ale od kiedy PO to partia liberalna? Platforma Obywatelska kreuje się na partię liberalną, ale nią nie jest. Dlaczego? Ponieważ żadna Partia Liberalna nie poprze becikowego. Zapamiętaj i patrz krytyczniej na to co mówią w mediach.
Becikowefktycznie było dziwne - ale to tylko jeden przypadek... coś jeszcze?
ZUS...
Lepper i Giertych w rządzie - cóż, pozostaje się tylko schlać. Polecam wszystkim. Jedyna nadzieja w tym, że Szmajdziński miał proroczą wizję mówiąc, że długo się ten układ nie utrzyma.
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Schalć sie czy nie schlać sie... nie ważne. To niczego w sytuacji nie zmieni... Może jakis strajk pod sejmem Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):Może jakis strajk pod sejmem
Proszę bardzo: <!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1317794,11,item.html">http://wiadomosci.onet.pl/1317794,11,item.html</a><!-- m --> Smile
misiek-st napisał(a):
Tomek_Ciesla napisał(a):Może jakis strajk pod sejmem
Proszę bardzo: <!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.onet.pl/1317794,11,item.html">http://wiadomosci.onet.pl/1317794,11,item.html</a><!-- m --> Smile
No to jest wśród Forumowiczów prorok! Wink

Pozdrawiam

Laura
jest to piękny świat.
Tomek_Ciesla napisał(a):Schalć sie czy nie schlać sie... nie ważne. To niczego w sytuacji nie zmieni...
Ale pomaga się znieczulić. Wyrazy współczucia dla wszystkich, którzy nie zakończyli jeszcze swej edukacji...
Apokalypsy horký dech
nevidíš slunce naposled
teď čekají nová převtělení
amulet v kruhu tváře mění
Wycofałeś się już z tego niefortunnego porównania więc nie będę wsadzał szpilki i oba aspekty poruszę oddzielnie:

1. Nie przesadzałbym z tym 'nie osiągnięciem niczego przez III RP'. Sytuacja geopolityczna jest teraz przypuszczalnie najlepsza od jakiś 300 lat, jest Unia, jest NATO. To jest szansa na pokolenia.

2. Nie do Ciebie personalnie, ale ja w ogóle zauważyłem że na tym forum panuje jakaś tendencja (zwłaszcza wśród ludzi młodych) na licytowanie się posiadanym wykształceniem, kto jakie liceum skończył, kto kiedy (i czy!) mature robi etc. Zwłaszcza śmiesznie to brzmi (wybacz, nothing personal!) jak się jako powód do dumy podaje że się chodzi do dobrego liceum, czy że się jakieś tam olimpiady robiło. To naprawdę nic nie znaczy, podobnie jak żadne studia nic nie znaczą. Liczy się tylko to co ma się w głowie, i dlatego właśnie dziwi mnie czasami owo forumowe licytowanie się - wszakże wypowiedzi powinno się oceniać jedynie na podstawie ich treści merytorycznej, a nie przez pryzmat osoby autora.

"Strój to główna rzecz!"
Krasny napisał(a):Liczy się tylko to co ma się w głowie
Święte słowa!
jest to piękny świat.
I nie porównuj się z innymi, stanieniesz się bowiem pyszny bądź zgorzkniały, zawsze bowiem będa lepsi i gorsi od ciebie dSmile
Coś w temacie: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.chomiks.com/episode.php?id=228">http://www.chomiks.com/episode.php?id=228</a><!-- m --> Smile
:evil: :evil: :zly: :zly: Genowewa Wiśniowska wicemarszałkiem sejmu ! To hańba! :o
Tomek_Ciesla napisał(a):To chańba!
To też. Wink
Tomek_Ciesla napisał(a):To chańba
Bez cienia wątpliwości :rotfl: :rotfl: :rotfl:
A poważnie to hańbą było raczej kiedy marszałkami Sejmu byli choćby Oleksy i Cimoszewicz.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
hańbą był mój post, ale pod wpływem emocji nie mogłem myśleć WinkSzymonie, czy ja mówię, że kiedy Oleksy był marszałkiem sejmu to to nie było hańbą? Oczywiście, ze było - ale nawet ci dwaj panowie podczas swoich pierwszych konferencji prasowych nie rozwodzili się nad swoim pięknym imieniem (Genwoewa jest paskudne 8o ) oraz nad tym ie to zawdzięczają swojej mamusi... I szkoda, ze nie słuchałes wywiadu w Tok-fm rano - ta kobieta jako przyklad kobiety urodzonej do rządzenia podała Marię Curie-Skłodowską i twierdziła, ze Napoleon był taki wielki bo rządziły nim jego kochanki...

Pozdrawiam
Tomek_Ciesla napisał(a):i twierdziła, ze Napoleon był taki wielki bo żądziły nim jego kochanki...
Łysiakowcy ją zjedzą :rotfl:
Tomek_Ciesla napisał(a):Napoleon był taki wielki bo żądziły nim jego kochanki...
Fantastycznie pasujący błąd !! :lol:
coś jakiś nierozgarnięty jestem dzisiaj :wstyd: :zly: ale prosze nie robić off-topicu Wink
Ale milej rozmawia się o żądzach, niż o rządach Wink

[ Dodano: 10 Maj 2006, 21:54 ]
Millej - co nie znaczy że to leppiej :]

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości