Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debiut Patrycji V.
adme napisał(a):I powiem głośno - zgadzam się z Tulą
Ja też! Smile W wypowiedzi Tuli nie widzę nic niewłaściwego. Dziwię się tylko, że jedno jej zdanie wywołało taką burzę. Bądź, co bądź w całej tej rozbujałej dyskusji chodzi tylko o krótkie stwierdzenie:
Tula napisał(a):Szkoda, ze ta mloda i zdolna wokalistka zaczyna od odcinania kuponow od popularnosci ojca...
Najtrafniej całą tę sytuację przedstawił Michkwia.
michkwia napisał(a):I nie podoba mi się, że ją za to piętnujecie - uważam, że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na forum, nawet jeżeli jest ono komuś niemiłe lub okaże się małostkowe.
Nie mogę się z tym nie zgodzić. Wink
Dajcie żyć po swojemu grzesznemu, a i świętym żyć będzie przyjemniej!
Odpowiedz
Wiadomo, że się zgadzacie... w końcu jesteście kobietami... musicie się zgadzać z "podstępnie zjadliwymi" i "nie uzasadnionymi opiniami"!

Ciekawe bo berseis13 też jest kobietą... chłopcy i dziewczyny spójrzcie jaki można mieć dystans do własnej płci Wink

Pozdrawiam!
Filip
Odpowiedz
Bea napisał(a):PV będzie narażona na krytykę, ataki i komentarze o wiele mocniej niż ktokolwiek inny śpiewający piosenki Mistrza
Otóż to. Na pewno wielu przyciągnie nie koncert piosenek Mistrza, ale okazja spotkania TEJ Patrycji. I juz sobie wyobrażam nowy temat na forum PO koncercie - pełen zjadliwości recenzentów. Ale takie widac prawa przyrody.

P.S. Bea - Twój avatar jest NADZWYCZAJ miły memu oku. Choć może powinienem napisać - memu uchu. Wink
Odpowiedz
Simon napisał(a):I juz sobie wyobrażam nowy temat na forum PO koncercie - pełen zjadliwości recenzentów. Ale takie widac prawa przyrody.
Chyba to normalne, że jak ktoś występuje, jest na to narażony, chyba PV się z tym liczy. Parafrazując bon mot o poezji - nie chodzi o to, by wylac swoje wzruszenia na scenie, tylko o to, by wywołać je u publiczności. A czy pokrewieństwo zaostrzy oceny? Cóż, noblesse oblige... Wink Ale nie nazywałbym jednego występu "odcinaniem kuponów, bez przesady...
Simon napisał(a):Bea - Twój avatar jest NADZWYCZAJ miły memu oku
Podpisuję się, chociaż mam wrażenie, ze ich formuła po Elodii jakby się wyczerpuje...
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
misiek-st napisał(a):by wylac swoje wzruszenia na scenie, tylko o to, by wywołać je u publiczności.
O to, to.
misiek-st napisał(a):chociaż mam wrażenie, ze ich formuła po Elodii jakby się wyczerpuje
Ja na szczęście nie mam takiego wrażenia. Wink Niezmiennie wywołują wzruszenia u publiczności - czyli np. u mnie.
Odpowiedz
misiek-st napisał(a):Ale nie nazywałbym jednego występu "odcinaniem kuponów, bez przesady...
I to w sali dla najwyżj 150 może 200 osób :/
Odpowiedz
No dobra, ale czy koncert jest biletowany i po ile bilety w takim razie ??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Właśnie, co z biletami?
Ci co zginęli idą w bohatery
Ci co przeżyli muszą walczyć dalej
Odpowiedz
W ten sposób to co drugie pokolenie nie powinno nie robić nic by się odciąć od rodziców. Lub robić coś zupełnie innego. Krytyki więc proponuje zostawić na dyskusje po koncercie, bo jak na razie nie wiemy nic (nawet po ile bilety) a suszycie już zęby. A może zupełnie nie potrzebnie i będzie trzeba się wycofywać z rumieńcem na twarzy.
Odpowiedz
Bilety będą po 10 zł.
A co do odcinania kuponów, to śmiem zauwazyć, że Patrycja odcina je już od jakiegoś czasu. I jako najbliższej rodzinie Jacka, jak najbardziej jej się to należy.
Mam na myśli oczywiście tantiemy za płyty, występy itp.
Czy w jakiejś imprezie wystąpi ona czy ktokolwiek inny, część pieniędzy i tak do niej trafi Big Grin

Kuba
Odpowiedz
Hmmm, a może przyjadę na koncert...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Simon napisał(a):
Bea napisał(a):PV będzie narażona na krytykę, ataki i komentarze o wiele mocniej niż ktokolwiek inny śpiewający piosenki Mistrza
Otóż to. Na pewno wielu przyciągnie nie koncert piosenek Mistrza, ale okazja spotkania TEJ Patrycji. I juz sobie wyobrażam nowy temat na forum PO koncercie - pełen zjadliwości recenzentów
No i właśnie o to mi chodziło. Nawet jeśli koncert będzie udany to krytykujących nie zabraknie.
Uważam, że obecnie trochę za wcześnie na słowa krytyki. Czas pokaże, co z tego koncertu wyjdzie.
adme napisał(a):
michkwia napisał(a):A ja czytając pierwszy post Kuby pomyślałem podobnie jak Tula i choć nie napisałbym tego tak jak ona, to uważam że coś w tym jest. I nie podoba mi się, że ją za to piętnujecie - uważam, że każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na forum, nawet jeżeli jest ono komuś niemiłe lub okaże się małostkowe.
Bardzo słusznie.
Jednocześnie jest to argument na to, że i ja mam prawo do wyrażania swojego zdania na forum. Mam prawo powiedzieć, że się z kimś nie zgadzam Smile
JUTA napisał(a):
adme napisał(a):I powiem głośno - zgadzam się z Tulą
Ja też! Smile
A ja powiem głośno - nie zgadzam się z Tulą, Adme i Jutą Big Grin
misiek-st napisał(a):Ale nie nazywałbym jednego występu "odcinaniem kuponów, bez przesady...
I słusznie, przesada. Podobnie jak ja nie nazwałabym jednego występu "wybraną drogę artystyczną"...
Artur napisał(a):W ten sposób to co drugie pokolenie nie powinno nie robić nic by się odciąć od rodziców. Lub robić coś zupełnie innego. Krytyki więc proponuje zostawić na dyskusje po koncercie, bo jak na razie nie wiemy nic (nawet po ile bilety) a suszycie już zęby. A może zupełnie nie potrzebnie i będzie trzeba się wycofywać z rumieńcem na twarzy.
Tak jest, zgadzam się, dobrze powiedziane :tak:
Pozdrawiam

P.S.
Simon napisał(a):P.S. Bea - Twój avatar jest NADZWYCZAJ miły memu oku. Choć może powinienem napisać - memu uchu. Wink
misiek-st napisał(a):Podpisuję się
Hehe, dzięki Big Grin mojemu (oku i uchu) również Wink
Odpowiedz
Zamiast naprawdę kibicować Patrycji, to tutaj trwa jakaś bezsensowna nagonka na jej szczere chęci prezentowania twórczości JK.
I zamiast zastanawiać się nad "odcinaniem kuponów", może warto pomyśleć nad tym czy, aby Patrycja nie chce przypadkiem po prostu poprzez śpiewanie tych piosenek, lepiej poznać swojego ojca a także i siebie...

Kuba

P.S. A jeśli chodzi o tak palącą tutaj kwestię jak kasa, to napisałem już że czy Patrycja zaśpiewa czy nie, to i tak "odcinać kupony" będzie. Wszak, jest w 1/3 spadkobierczynią twórczości ojca, a co za tym idzie wszelkich wpływów z wykorzystywania tekstów i muzyki Jacka.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):A jeśli chodzi o tak palącą tutaj kwestię jak kasa, to napisałem już że czy Patrycja zaśpiewa czy nie, to i tak "odcinać kupony" będzie. Wszak, jest w 1/3 spadkobierczynią twórczości ojca, a co za tym idzie wszelkich wpływów z wykorzystywania tekstów i muzyki Jacka.
No właśnie i zabawna sytuacja jest teraz. Ciekawe czy musi opłacic ZAIKS, bo jakby musiała to ZAIKS wzialby od niej kase, odliczył swoja prowizję i dał jej jakiś mały procent z tej opłaty. Na dobrą sprawę powinna w takim razie zapłacic tylko 2/3 tego co inni Smile Ciekawi mnie, jak się w takiej sytuacji ta irganizaja zachowa?

A co do śpiewania, to gdyby Patra nie wpadła sama na ten pomysł, to postarałbym się jej go podsunąc jeżeli tylko by była taka sposobnośc. Jestem szalenie ciekaw jak sobie poradzi i co wybierze z repertuaru Jacka.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Odpowiedz
Sadzicie ze lepiej kupic bilety z gory czy tez wystarczy pojawic sie z pol godzinki przed tym "reczytalem" ?...
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Odpowiedz
Poniżej zamieszczam link do DKS "SMOLNA" z dokładnymi "namiarami":

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.dks.art.pl/">http://www.dks.art.pl/</a><!-- m -->
Odpowiedz
"...jak nikt inny zna..."
Koniec cytatu. Wink

Co nie znaczy, że nie trzymam kciuków za pannę Patrycję.
Liczę, że ktoś zarejestruje ten koncert, bo ciekaw jestem efektu.
Znajdzie się słowo na każde słowo
Odpowiedz
Tak, z całym moim szacunkiem dla Patrycji, to niezbyt fortunne zdanie zapowiedzi koncertu, ale cóż... "marketing" dotarł także do placówek kulturalnych... Wink

Kuba
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):to niezbyt fortunne zdanie zapowiedzi koncertu
Chyba że uznać to "znanie jak nikt inny" nie za pewną konkretną wiedzę, jeno za swoista aurę wokół tych piosenek oraz związek Patrycji z nimi.
Odpowiedz
Taki byl zamysł zapowiedzi, aczklwiek w zapowiedzi, jak napisałem, trochę nifortunnie wyszło.

Kuba
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):trochę nifortunnie wyszło.
Mnie to tak nie zraziło - załapałem ideę. Wink
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):ale cóż... "marketing" dotarł także do placówek kulturalnych...
Ano dotarł, dotarł. Brzmi zachęcająco i o to pewnie chodziło.
Pamiętaj, Kuba, abyś koniecznie zadbał o rejestrację! Nie powiem - najchętniej wideo Wink, ale i samo audio będzie musiało wystarczyć w razie co.
Odpowiedz
Audio będzie na pewno.
Odpowiedz
Tyle, to już wiem od... Docenta Big Grin
Odpowiedz
Miałem na myśli to, że realizacja będzie nagrywała koncert bezpośrednio na płytkę.
A Docent, może rejestrować swoją drogą... Smile

Kuba
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):realizacja będzie nagrywała koncert bezpośrednio na płytkę.
Super! Eftep czeka Big Grin
Odpowiedz
I jakie macie wrażenia z koncertu? (pytam oczywiście tych, którzy byli Wink )
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat,
jest to piękny świat.
Odpowiedz
laura napisał(a):I jakie macie wrażenia z koncertu? (pytam oczywiście tych, którzy byli Wink )
Raczej nieprędko wrócą :rotfl:
Odpowiedz
ann napisał(a):Raczej nieprędko wrócą :rotfl:
To ponowię pytanie za trzy dni Wink
Przy całej swej złudności, znoju i rozwianych marzeniach jest to piękny świat,
jest to piękny świat.
Odpowiedz
Ja wróciłem i powiem tak - Do chłopaków nie mam większych zastrzeżeń, spodobało mi się nawet kilka nietypowych fortepianowych aranżacji.
Patrycji natomiast momentami chwiał się głos, wchodziła w innej tonacji, pewnie ze zdenerwowania. Ogólnie rzecz biorąc nie było jednak tak źle, jak na debiut.
Zdziwiło mnie natomiast trochę, jak na początku koncertu mówiła, że to ona układała program z niewielką pomocą chłopaków, a na koniec powiedziała, że nie znała praktycznie twórczości swojego ojca, w czym bardzo pomogli jej Mateusz z Kubą.
Zrobiłem sobie na kolanie spis utworów, jakie wykonali - podać? Smile
Odpowiedz