Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z żalem....
...stwierdzam, że forma przerasta treść na tym szacownym forum.
Chyba sobie będę tylko czytał.
Do usłyszenia na Liście Dyskusyjnej!
Maciek
Znajdzie się słowo na każde słowo
MacB napisał(a):..stwierdzam, że forma przerasta treść na tym szacownym forum.
???? A o co własciwie chodzi?
teraz to dopiero jest przerost (w którym sam tez biorę udział) Smile)
Paweł Konopacki napisał(a):A o co własciwie chodzi?
Gdybys dokladniej czytal, to bys wiedzial, ze nie uzyskasz odpowiedzi :rotfl:
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Jeśli jakieś rzeczy działy się w dziale dostępnym tylko dla niektórych (HP) to Maciek powinien - pisząc w dziale ogólnym - wskazać, o co mu chodzi.
Zapewne chodzi o to, że użytkownikowi MacB nie spodobała się praca moderatorów, którzy dbają o forum i próbują je utrzymać w jak najlepszym porządku. Niektóre posty z różnych tematów (np. Ballada kwietniowa) zostały przeniesione do HP, co najwyraźniej MacB uznał za niestosowne i niepoprawne.

Jeśli się mylę, proszę mnie poprawić.
Praca modów generalnie mi się podoba. Nie cenię jednak nadgorliwości - to Zbigniewowi.

A Pawłowi odpowiem, że "rzeczy działy się" poza HP, do którego zaglądam tylko jak muszę, ale zdaje mi się, że to właśnie tam trzeba teraz zaglądać, by móc dokończyć forumowe rozmowy.
MacB napisał(a):A co według Ciebie* nie jest offem? Może ta tutaj** dyskusja o pewnym pięknym utworze?
Czy Wam (w Administracji forum) nie nudzi się za bardzo? Rozumiem porządki, rozumiem dbałość o jasność dyskusji, ale w tym przypadku cięcia rozmów są tak bezsensewne, że aż ręce opadają. W obu tematach rozmawia się teraz o tym samym (a uważam, że starcia światopoglądowe, czy refleksje o medialnym [i pozamedialnym] odbiorze chwil właśnie opisanych przez Kraśnego mieszczą się w temacie zaprezentowanego utworu), a już kuriozalnie wyglądaja odpowiedzi na cytaty przedmówców, których nijak w danym wątku nie można znaleźć.
Nie zauważyłem, Michalfie jakiegoś większego Twojego wkładu w dyskusję nad tematem wiersza (niech będzie - rymowanki, jesli Ci to bardziej odpowiada), ale nożyce cenz... pardon: moderatorskie już naostrzone; pamiętaj, że nie wszyscy bywają, albo chcą bywać w HP.
I żeby to chociaż w rozmowie o utworze JK się zdarzyło, ale, na Boga! - toż to dział "własna twórczość"

Kraśnemu:
Zmieniłbym tylko "wspólnota" na "opoka" w wierszu
Cytat:On nasza wiara i wspólnota
A poza tym - super!

P.S. "Na temat" nie piszę, boć to przecież off topic byłby, a nie chcę później swoich własnych słów o wierszu szukać w Hyde Parku.
*do michalfa
**wielce "na temat" rozmowa o "Stole Mordechaja Gebirtiga"

Wkleiłem Ci cały mój wpis z forum, który (z połową mniej więcej dyskusji pod "Balladą kwietniową") trafił do HP, a Ty (zdaje się) nie uczestniczych w tamtejszych rozmowach. To tyle.
Maciek

[ Komentarz dodany przez: ann: 30 Kwiecień 2006, 15:48 ]
Pozwoliłam sobie poprawić Ci cytowanie Wink
MacB napisał(a):Wkleiłem Ci cały mój wpis z forum, który (z połową mniej więcej dyskusji pod "Balladą kwietniową") trafił do HP, a Ty (zdaje się) nie uczestniczych w tamtejszych rozmowach. To tyle.
Maciek
Ok, Dzięki!
Cóż, jak dla mnie cięcie większości dyskusji jest bez sensu.
Ponieważ nikt nie zgłosił się do mnie na priv jak prosiłem, ale widzę publiczne aluzje do mojego działania jako moderatora, spróbuję tu wyjaśnić mój punkt widzenia.

Forumowicze postawili mnie w sytuacji, w której musiałem wybrać: podzielić dyskusję i zaryzykować, że częściowo straci na klarowności, albo zlekceważyć obowiązek strzeżenia porządku na forum, tj. pisania we właściwych działach. Długo się zastanawiałem i konsultowałem to z Arturem, w końcu spróbowałem przenieść jak najlepiej zachowując treść. Na pewno mogłem dokonać lepszej selekcji. Ale nie mogłem tego zrobić idealnie, tzn. zachować całkowitą spójność dyskusji w obu wątkach.

Hyde Park jest jedynym miejscem, do którego mogłem przenieść posty. Sami użytkownicy chcieli, żeby do tego działu trzeba się było zapisywać. Postów nie na temat, które nadal pojawiają się w wątku "Ballada Wrześniowa" mimo mojej prośby, by tego nie robić, nie będę przenosił, chyba że admini mnie o to poproszą. Nie będę się bawił w ciągłe dzielenie, bo to nie ma sensu. Szkoda tylko, że moje prośby nic dla was nie znaczą. A może tylko nie wyraziłem się dość jasno.

MacB, offem JEST pisanie o reakcjach na śmierć papiezą w wątku, który jest poświęcony krytyce wiersza. Gdyby dyskusja dotyczyła czegoś związanego z poezją, to bym się wręcz cieszył. Niestety nie dotyczy. Moim zdaniem ewidentny offtopic. Nie oceniam, co nie jest offem. Oceniam co nim jest. Wybacz, jeśli nie wyłapałem wszystkich. Jeśli masz chęć powytykać mi offy, przejrzyj dział i wyślij mi linki na priv - z objaśnieniami, żebym przypadkiem nie przeniósł czegoś, co offtopem jednak nie jest. Przykro mi, że między innymi z mojej winy zrażasz się do forum.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Jest OK.
Mamy prawo różnie oceniać co jest, a co nie jest off'em w rozmowie o wierszu.
Jeśli mamy dyskutować tylko o rymach (nota bene - świetne wpisy, Dauri!), to trzeba chyba przebudować mentalność "forumowego Kowalskiego". No....przynajmniej moją mentalność.
Jeszcze raz z uporem maniaka powtórzę, że właśnie
michalf napisał(a):pisanie o reakcjach na śmierć papiezą
jest pisaniem o wierszu Kraśnego, bo....ten Jego wiersz o tym właśnie jest.
Pozostaje mi się więc z Tobą różnić w ocenie offtopiczności rozmów w Twoim dziale, ale więcej już na ten temat postaram się nie zabierać głosu.
Ze swojej strony przepraszam i ja (bo do zamieszania się przyczyniłem), a i dziękuję, że w końcu napisałeś to wyjaśnienie.
Dodam więc tylko, że rozumiem, dlaczego ten offtopic powstał. Niestety przerodził się on w kilkustronicową dyskusję dotyczącą nie tekstu, tylko światopoglądu. Dlatego ostatecznie zdecydowałem się na przenoszenie. Gdyby było tych postów kilka, a nie kilkadziesiąt, to by pozostały na miejscu.
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości