Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
adme napisał(a):Zresztą może od czasu wypowiedzi w tamtym wątku coś się zmieniło, nie roszczę sobie prawa aby taką ewentualność wykluczyć W końcu tylko krowa nie zmienia poglądów ( Michale ! Nie bierz tego do siebie !)Nie jestem przewrażliwiony, Aniu Raczej nieco rozbawiony tą jakże nieoczekiwaną wymianą zdań.
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Nie jestem przewrażliwiony, Aniu Przecież tam było " "....
Tomek_Ciesla, jak nie zaczniesz cytować porządnie to..... :evil: nie wiem, coś Ci zrobię. Krzywdę. :]
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Reputacja:
0
Przecież tam było" "
Zauważyłem : Dlatego u mnie było " "
Z uśmiechem nienagannym,
pozdrawiam !
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
Przez ten emotikon na końcu nie wiem, czy to na poważnie czy na żarty. Jeżeli na serio to mógłbys rozwinąć? Tzn na jakiej podstawie uważasz, że mamy jedną z najwspanialszych kultur w Europie i w jakich okresach naukowo wyprzedzaliśmy Niemców?
marek
Liczba postów: 1,572
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
adme napisał(a):Tomek_Ciesla, jak nie zaczniesz cytować porządnie to..... :evil: nie wiem, coś Ci zrobię. Krzywdę. :] Przepraszam, tylko nie bij :wstyd:
Reputacja:
0
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
popraw !!
Reputacja:
0
Ale o co właściwie chodzi ? Macie naprawdę obsesję na punkcie tego cytowania. Ja w ogóle nie zauważam różnicy między rzekomo "złym", a rzekomo "dobrym" cytowaniem - zresztą o ile pamiętam już kiedyś na ten temat pisałem
Pozdrawiam serdecznie
[ Dodano: 22 Kwiecień 2006, 23:33 ]
A poza tym ja przecież nie cytowałem, więc jak mógłbym to poprawić ? :o
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):a w ogóle nie zauważam różnicy między rzekomo "złym", a rzekomo "dobrym" cytowaniem Tak, bo poprawiłam A "popraw" jest do Tomka. Spójrz jak to u niego wygląda - zamiast adme napisał/a: jest cytat:. I skończmy ten off topic, przepraszam już. aha, a czepiam się tego bo to naprawdę utrudnia życie jak trzeba parę stron wątku przeczesać żeby się zorientować kto napisał komentowany tekst.
Przepraszam raz jeszcze za off topic, ale komentarze do postów się nie pojawiają jako nowe posty, więc niekoniecznie zauważa je autor
pozdrawiam
adme
ps. Tomku - wysłałam Ci pw. a propos cytowania
Reputacja:
0
adme napisał(a):zamiast adme napisał/a: jest cytat:. I skończmy ten off topic, przepraszam już. aha, a czepiam się tego bo to naprawdę utrudnia życie jak trzeba parę stron wątku przeczesać żeby się zorientować kto napisał komentowany tekst. Racja - już się zdążyłem zorientować. Przepraszam za napaść
Off-topic w Hyde Parku !! ?? Jestem autorem tematu i jeszcze Ci przwrotnie dam "pomogłę" jak będziesz sugerować, że coś takiego w ogóle jest możliwe
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Jestem autorem tematu i jeszcze Ci przwrotnie dam "pomogłę" no to daj, cokolwiek to jest :lol:
[ Dodano: 22 Kwiecień 2006, 23:53 ]
ps - żeby nie było - wiem, że to nie literówka
Reputacja:
0
adme napisał(a):no to daj, cokolwiek to jest Teraz już wiesz ?
[ Dodano: 23 Kwiecień 2006, 04:16 ]
patrycja napisał(a):A czy istnieje coś takiego jak ładna (może nawet śliczna) feministka, która ma fajnego, mądrego faceta i jest generalnie zadowolona z życia? Nie istnieje.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Szymon napisał(a):Nie istnieje. Moja siostra właśnie stwierdziła, że masz kompleksy .
ktoś tam napisał(a):mamy jedną z najwspanialszych kultur w Europie i naukowo wyprzedzaliśmy Niemców Kurde, rozmowa to może gładko się oderwać od rzeczywistości Z polską nauką to jest mniej więcej tak jak z polskim żeglarstwem morskim. Nie istnieje. A gwoli ścisłości istnieje, ale z jachtów pływających po Bałtyku pod polską banderą pływa jeden promil (słownie: 0,001)
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Moja siostra właśnie stwierdziła, że masz kompleksy
Jakoś je sprecyzowała ? :rotfl: Po prostu Patrycja pisała o sobie, dlatego tak to skomentowałem. Ten opis nie do końca odpowiada rzeczywistości - chociaż to jest oczywiście tylko moje, subiektywne odczucie :
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Szymon napisał(a):Po prostu Patrycja pisała o sobie Że nie istnieje? Rozumiem,że masz na myśli,że nie jest feministką? bo inaczej na jej miescu bym Cię wyzwał na ubitą ziemię
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Rozumiem,że masz na myśli,że nie jest feministką?
Tego nie wiem :
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
1
Aż strach się zapytać - to co masz na myśli? ;> albo w sumie - nieważne
Liczba postów: 5,238
Liczba wątków: 221
Reputacja:
0
Alek napisał(a):Dauri - to już wiem dlaczego masz Asteriksa mój ulubiony komiks - arcydzieło! Mój też - niestety bardzo dużo traci w tłumaczeniu
Szymon napisał(a):(szeptem)Słuchajcie, wygląda na to, że Dauri jest Francuzem. Mamy problem. Czy Dauri reprezentuje bohaterskich Francuzów z Komitetu Wolnej Francji czy też tych kolaborantów z rządu Vichy ? Jak Go ocenić ? No, aż taki stary to ja nie jestem, choć zdążyłem jeszcze Generałowi de Gaulle dłoń uścisnąć - i wielki to był dla mnie zaszczyt
Pozdrawiam
Dauri
Reputacja:
0
dauri napisał(a):Mój też
Z miłą chęcią dołączę do grona zagorzałych wielbicieli tego komiksu
dauri napisał(a):No, aż taki stary to ja nie jestem, choć zdążyłem jeszcze Generałowi de Gaulle dłoń uścisnąć - i wielki to był dla mnie zaszczyt Mógłbyś rozwinąć ten wątek... ? :
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):dauri napisał(a):No, aż taki stary to ja nie jestem, choć zdążyłem jeszcze Generałowi de Gaulle dłoń uścisnąć - i wielki to był dla mnie zaszczyt Mógłbyś rozwinąć ten wątek... ? : Zwłaszcza, że temat adekwatny :rotfl: :rotfl:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 881
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
dauri napisał(a):i wielki to był dla mnie zaszczyt Nie znam tego tam, gen. Asterixa de Galla, ale to raczej zaszczyt był dla niego, że mógł uścisnąć rękę Tobie
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
A tak nieco z innej bezki, chociaż bardziej związne z tematem jakiś czas temu na lekcji PDŻ-u było a propos trudnych decyzji. Wiadomo o jakie trudne decyzje chodzi i mieliśmy podać panu powody, dla których chłopcy chcą sypiać z dziewczynami i się nan to decyduja i odwrotnie. Głównie brały w tym udział dziewczyny, więc wyglądało to mniej więcej tak:
CHŁOPCY
1.Naiwność
2.Głupota
3.Popis
4.Instynkt
[i tym podobne]
DZIEWCZYNY
1.Miłość
2.DOjrzałość
3.Inteligencja
[i tak dalej]
Jak jeden chłopak palnął, że dla pieniędy to się oburzyły :/ dziewczyny na tamtej lekcji mnie załamały [znaczy one mnie załamują dosyć często, ale wtedy o nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać]
Pozdrawiam
PS Ja tez uwielbiam Asteriksa
Reputacja:
1
dauri napisał(a):Mój też - niestety bardzo dużo traci w tłumaczeniu Czytałem w oryginale,ale niestety moja znajomość francuskiego nie pozwaliła na delektowanie się w pełni dowcipem Goscinnego... Więc muszę się zadowalać tłumaczeniem... Choć mam nadzieję,że może kiedyś będzie mi dane na dłużej pobyć w Kraju nad Loarą i nauczyć się języka - jako tako przynajmniej...
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Tomek_Ciesla napisał(a):Jak czytam że studentki puszczają się za pieniądze, to aż przechodzi mnie chęć na wymioty... kto by pomyślał, że osoby już trochę wykształcone, ambitne itd mogą sie sprzedawać... za grosze A jakby za darmo sie puszczały to ok ??? Zreszta może nie puszczają się za grosze...
[ Dodano: 25 Kwiecień 2006, 20:29 ]
Tomek_Ciesla napisał(a):Tak jak ja... tylko że u mnie niektóre lubią strzykawki i inne sprawy nie trac nadziei, moze dadza sie przeleciec )
[ Dodano: 25 Kwiecień 2006, 20:30 ]
Tomek_Ciesla napisał(a):zdaje sie że mimo tego że niektóre z koleżanek Mejdejo sprzedają się kazdemu kto zapłaci... moze Mejdejo by zabral kilka koleżanek na listową imprezke
[ Dodano: 25 Kwiecień 2006, 20:35 ]
Szymon napisał(a):Ja często piętnowałem złe prowadzenie się moich koleżanek (co było trochę nieuczciwe, zważywszy na to, że zdarzało mi się z tego czerpać profity), ale żadna nie robiła tego dla pieniędzy. To jestes hipokrytą, piętnujesz że nie moralnie się prowadzą, ale nie masz nic pzreciwko temu żeby jak się uda przeleciec którąś. A co gdyby zażadałą pieniędzy to źle ?? raczej słuszniue by psitapiła, co ma sie udzielac za darmochę...
[ Dodano: 25 Kwiecień 2006, 20:39 ]
mejdejo napisał(a):Wyobrażasz sobię taką "panią" w roli matki? Oczywiście i myślę że mogłaby być bardzo dobrą matką w przeciwieństwie od jakiejś świętojebliwej dewotki.
Agatka napisał(a):Ja nie wiem czy jest przyjmenością 'spać' z jakimś obrzydliwym facetem, Nie musi spać z każdym...
mejdejo napisał(a):nikt przy zdrowych zmysłach z emerytowaną k**** nie założy rodziny (chyba ! ) To chyba nie wiesz co to miłość i co może sprawić...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Reputacja:
0
Bez komentarza, Przemku. Dlaczego Ty na temat JK. i kilka innych potrafisz dyskutować niejednokrotnie mądrze, sensownie i dojrzale, a w tej kwestii piszesz jakbyś był niewyżytym trzynastolatkiem (że już kwestię języka Twojej wypowiedzi pominę...)
Pozdrawiam !
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 7,682
Liczba wątków: 130
Reputacja:
1
Agatka napisał(a):mam wrażenie, ze norma jest to ogół i gdyby każdy mordował, gwałcił, puszczał się za pieniądze to chyba wtedy byłoby normalne. jest pewna różnica między mordowaniem, gwałceniem,a seksem za pieniądze. Ten ostatni nikomu krzywdy nie robi jeżeli jest dobrowolny i świadomy.
Alek napisał(a):Skądinąd nie zmienia to faktu,że ona się łajdaczy A facet co rżnie wszystko co na drzewo nie ucieka to kto ?? Cassanova, Don Juan i podrywacz godny podziwu, za to te z którymi się seksił to dziwki, szmaty, rozpustnice i cop tylko najgorsze... Idiotyczne...
[ Dodano: 25 Kwiecień 2006, 20:57 ]
Szymon napisał(a):a w tej kwestii piszesz jakbyś był niewyżytym trzynastolatkiem (że już kwestię języka Twojej wypowiedzi pominę...) Czy seks jest czyms złym??? Ja seks uwielbiam na równi z twórczościa Mistrza Jacka (w czym pewnie jestem do niego podobny ) Owszem, czasem jestem też niewyżyty seksualnie (nie wiem czy jak trzynastolatek, tobie bliżej do tego wieku, więc pewnie lepiej pamiętasz). A kocham się kiedy tylko mam okazję i jakoś nie czuję się z tego powodu źle )
Wprost przeciwnie, bardzom kontent, że na kuśkę narzekać nie mogę (ten język wypowiedzi jest OK ?? )
Szymon napisał(a):Bez komentarza, Przemku. No, właśnie skomentowałeś, a skoro tak, to możesz rozwinąć swój komentarz.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Liczba postów: 2,344
Liczba wątków: 57
Reputacja:
0
dauri napisał(a):Mój też - niestety bardzo dużo traci w tłumaczeniu Uwielbiam Asteriksa (ale wolę Obeliksa). Pewnie traci, ale na pewno więcej stracił po śmierci Gościnnego* - nawet po francusku.
* stosuję polską pisownię, bo - nomen omen - Rene był synem Polaka i Ukrainki.
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
Liczba postów: 858
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):moze Mejdejo by zabral kilka koleżanek na listową imprezke gdyby takowe były w kilku egzemplarzach, to nie widzę problemu, ale i tak najpierw trzeba by zarazić Kaczmarskim :]
Przemek napisał(a):Oczywiście i myślę że mogłaby być bardzo dobrą matką w przeciwieństwie od jakiejś świętojebliwej dewotki. Niż jakaś zatwardziała dewotka, to owszem lepsza, ale jakoś nie cieszyłaby mnie perspektywa braku znajomości swojego ojca lub odwiedzania jej w burdelu
Liczba postów: 593
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Przemek napisał(a):Oczywiście i myślę że mogłaby być bardzo dobrą matką w przeciwieństwie od jakiejś świętojebliwej dewotki. Szczerze mówiąc to nie wiem co gorsze. Matka-dziwka, czy taka, która nie wyjeżdża z Góry Św.Anny
Liczba postów: 1,706
Reputacja:
0
Dlaczego dziwka. Dlaczego musimy ją spotykać w burdelu? Mejdejo napisał, emerytowana ku***, a nie aktywna zawodowo. A matką może być zarówno lepszą jak i gorszą, zależy to od usposobienia danego człowieka.
|