Liczba postów: 2,038
Liczba wątków: 68
Reputacja:
0
dzięki za odpowiedź Kuba, poczekam na film, bo, Zeratulu, mam tylko soundtrack (którego, jak się pewnie już domyślasz) jeszcze nie przesłuchałam. Natomiast istnieje prawdopodobieństwo, że nadrobię to w najbliższym czasie
Liczba postów: 6,584
Liczba wątków: 189
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Kubo - odpowiadałem jodynce  Acha, w takim razie przepraszam.
W każdym razie, aby uzupełnić dyskusję o wersji Wójcickiego "A my nie chcemy...", załączam wykonanie piosenki z filmu Magdaleny Łazarkiewicz "Ostatni dzwonek". W pliku oznaczonym tytułem filmu, umieściłem też "Modlitwę o wschodzie słońca".
Reputacja:
0
no to nadrobiłam.
Kurcze, trzeba było od razu, że tam jest "Miejcie nadzieję"!
To jest świetny utwór.
Ale też ogromne wrażenie robi na mnie "Zakazane zostało".
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):Kurcze, trzeba było od razu, że tam jest "Miejcie nadzieję"! Czyli wiersz Asnyka do muzyki z "O krok"?
Reputacja:
0
Kuba Mędrzycki napisał(a):jodynka napisał(a):Kurcze, trzeba było od razu, że tam jest "Miejcie nadzieję"! Czyli wiersz Asnyka do muzyki z "O krok"?  Że wiersz Asnyka, to wiem.  Że do muzyki z "O krok" to nie wiem (co to jest "O krok"?).
Ale ten utwór po prostu znam.  To taki punkt orientacyjny, światełko w tunelu dla człowieka zagubionego w meandrach filmowych...
A wracając do "A my nie chcemy":
kurcze, ten fragment audio, który, Kubo, wrzuciłeś, zmienia bardzo mój punkt widzienia na Wójcickiego śpiewającego tę piosenkę.
Rzeczywiście, to, co jest na youtube, zmasakrowało to wykonanie. To, co Ty podrzuciłeś, jest rewelacyjne. Ten wzrok... Ten wyraz twarzy...
chapeau bas.
Liczba postów: 4,800
Liczba wątków: 90
Reputacja:
0
jodynka napisał(a):Ten wzrok... Ten wyraz twarzy... Słowem - Świr. Ale chyba głos Ci się nie podobał?
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
Jacek Wójcicki jest tu świetny i... mimo ekspresji wcale się nie męczy. On tak jak niektórzy ma sposób na takie śpiewanie. Kiedyś mnie prześladował jego utwór "Marszałek Koniew", polecam. A w 30 sekundzie widać nieżyjącego już bardzo dobrego gdańskiego aktora - Henryka Bistę, grywającego w sporej liczbie polskich filmów. Moja żona go bardzo lubiła.
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):Jacek Wójcicki jest tu świetny i... mimo ekspresji wcale się nie męczy. I zwróć uwagę na "drobny" szczegół - przez całe ponad minutowe ujęcie(bez cięć), nawet pół powieki mu nie drgnie.
Reputacja:
0
Jaśko napisał(a):jodynka napisał(a):Ten wzrok... Ten wyraz twarzy... Słowem - Świr. Ale chyba głos Ci się nie podobał? Nie. Głos Wójcickiego mi się nie spodobał. Ale w TYM fragmencie audiowiualnym w żaden sposób mnie nie razi. A ekspresja jest tu niesamowita. Właśnie przez te niemrugające powieki i wyraz twarzy Wójcickiego.
Liczba postów: 510
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Andrzej J. napisał(a):Kiedyś mnie prześladował jego utwór "Marszałek Koniew", polecam. Mnie właśnie prześladuje
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):Andrzej J. napisał(a):Kiedyś mnie prześladował jego utwór "Marszałek Koniew", polecam. Mnie właśnie prześladuje Tak, "Marszałek Koniew" bez wątpienia wielki jest!
Liczba postów: 429
Liczba wątków: 22
Reputacja:
0
stopawel napisał(a):Andrzej J. napisał(a):Kiedyś mnie prześladował jego utwór "Marszałek Koniew", polecam. Mnie właśnie prześladuje  <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=KCb3LwD1FMo">http://www.youtube.com/watch?v=KCb3LwD1FMo</a><!-- m -->
Andrzej
Liczba postów: 3,846
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Dzięki, Andrzeju! Nie wiem, co w sobie ma ten utwór, ale mnie od czasu do czasu też prześladuje!
Ja go mam nagranego z benefisu J.W. i jakoś ciągle robi na mnie wrażenie!
"Na ludzką pamięć nie można liczyć. Niestety, również na niepamięć."
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
da sie ściagnąć " A my nie chcemy uciekać stąd". "Trio" Skarzyskie grało to i nawet płytę mam więc jeśli ktoś chciałby posłychać prosze pisać
w wykonaniu Łukasza,Zica i Wozi'ego.
|