04-19-2006, 02:36 PM
Tomek_Ciesla, ale nie niszcz takimi ekperymentami pracy Zeratula...
Czy jesteś uzależniony od Internetu?
|
04-19-2006, 02:36 PM
Tomek_Ciesla, ale nie niszcz takimi ekperymentami pracy Zeratula...
04-19-2006, 02:41 PM
11 punktów. A wydawało mi się, że nonstop jestem w sieci ) Tylko niektóre odpowierdzi na pytania są bez sensu...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
04-19-2006, 02:44 PM
Artur Powiedzmy że wypełniłem to za znajomego który rzeczywiście jest bardziej uzależniony niż można okreslić przez ten test jak wyjdzie z domu to tylko do @cafe, a w szkole przerwy wszystkie spedza w informatycznej a jak zaproponuje sie mu spotkanie to tylko poda nr gg :rotfl:
04-19-2006, 07:13 PM
Artur napisał(a):Tomek_Ciesla, ale nie niszcz takimi ekperymentami pracy Zeratula...Dzięki Art ) Radosna twórczość Tomka zostanie niestety usunięta - prosiłbym jednak o "szczere" odpowiedzi, a nie próby uzyskania określonej liczby punktów Pozdrawiam Zeratul P.S. Dzięki wszystkim, którzy już wypełnili :poklon: P.S.2 Tomek - 26 to max :mlotek:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
04-19-2006, 07:24 PM
jeżeli zaś chodzi o pracę z pedagogiki, to nie chcę się mądrzyć, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, ale tak na zdrowy rozsądek, to chyba chodzi o przedstawienie stosunku społeczeństwa do Internetu? Stopnia uzależnienia i sposobów walceznia z nim?
Może warto by było odwiedzić jakąś grupę podatną na uzależnienia i zorbić im ankietę (ze swoimi własnymi pytaniami - takimi jakie Ty uważasz za istotne) i zebranie wszystkich wyników. Taką grupą może być choćby młodzież szkolna ( u nas się pojawiają na lekcjach studenci, którzy proszą o takie właśnie wsparcie). Dlaczego piszę o młodzieży? Bo ona IMHO jest najbardziej podatna na tego typu uzależnienia. W razie czego służę pomocą w przeprowadzeniu ewentualnej ankiety w mojej szkole.
04-19-2006, 07:25 PM
Mam nadzieję, że opublikujesz tutaj wyniki badania?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
04-19-2006, 07:55 PM
mejdejo napisał(a):jeżeli zaś chodzi o pracę z pedagogiki, to nie chcę się mądrzyć, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, ale tak na zdrowy rozsądek, to chyba chodzi o przedstawienie stosunku społeczeństwa do Internetu? Stopnia uzależnienia i sposobów walceznia z nim?Nie - chodzi mi raczej o wpływ Netu na szeroko pojęte "życie towarzyskie" - czy siedząc tyle w Necie nie tracisz "realnych" przyjaciół, kolegów, czy mogą ich zastąpić koledzy z Netu..., także, czy siedząc przez większość czasu w Necie zajmujesz się w ogóle jakąś formą "kontaktów społecznych" (możesz na przykład cały czas grać w Wolfa po sieci, albo ściągać muzykę z p2p ) - nazwałem to sobie roboczo "syndromem alienacji" i właśnie sprawdzenie tego jest jednym z głównych celów ankiety. mejdejo napisał(a):W razie czego służę pomocą w przeprowadzeniu ewentualnej ankiety w mojej szkole.Jakby Ci się chciało - podrzuć znajomym linka do tej "obecnej" ankiety Wymyślenie własnej nie jest wcale taką banalną sprawą - zwłaszcza jeśli coś miało by z niej wynikać Generalnie obecna ankieta (choć nie wszystkie odpowiedzi będą mi jednakowo potrzebne) ma jeden podstawowy plus - przejrzysty i "naukowo" opracowany system punktowy, co wydatnie zachęca ludzi do jej wypełniania (w końcu co Ci po ankiecie, z której niczego się nie dowiesz) gredler napisał(a):Mam nadzieję, że opublikujesz tutaj wyniki badania?Jeśli chcesz mogę opublikować (choć badania to z pewnością zbyt mocne słowo ) Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
04-19-2006, 08:13 PM
Zeratul napisał(a):Jakby Ci się chciało - podrzuć znajomym linka do tej "obecnej" ankietyrozesłałem gdzie się dało i wybierałem w miarę wiarygodne osoby Wyników też jestem ciekaw )
04-19-2006, 09:58 PM
9 p. Sam się dziwię, że tak mało. A może byłem za mało szczry wobec samego siebie ?
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
04-21-2006, 01:33 PM
no to ja też się zankietowałem i wyszło mi 10
pzdr J.
04-22-2006, 06:26 AM
A ja miałem...3 pkt
Rządze
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
04-27-2006, 05:41 PM
Alek napisał(a):6 pkt - kto da mniej?5, bez przekrętów Fizol, no debeściak jesteś
Inteligencja, do jasnej cholery, jest fuckin' sexy! - Maciek Maleńczuk
04-27-2006, 05:49 PM
fizol napisał(a):A ja miałem...3 pktBo Ty jesteś zajęty kultywowaniem innych nałogów
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
04-27-2006, 07:40 PM
a ja mialam 9
hmm rok temu pewnie byloby z 20
04-27-2006, 07:50 PM
misiek-st napisał(a):Bo Ty jesteś zajęty kultywowaniem innych nałogówNie wiem o co Ci chodzi
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja, a za mna już nikt."[/size][/b]
04-27-2006, 07:51 PM
Ja naklikałem 9 punktów.
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|