Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy jesteś uzależniony od Internetu?
Tomek_Ciesla, ale nie niszcz takimi ekperymentami pracy Zeratula...
11 punktów. A wydawało mi się, że nonstop jestem w sieci Smile) Tylko niektóre odpowierdzi na pytania są bez sensu...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Artur Powiedzmy że wypełniłem to za znajomego który rzeczywiście jest bardziej uzależniony niż można okreslić przez ten test Wink jak wyjdzie z domu to tylko do @cafe, a w szkole przerwy wszystkie spedza w informatycznej Big Grin a jak zaproponuje sie mu spotkanie to tylko poda nr gg :rotfl:
Artur napisał(a):Tomek_Ciesla, ale nie niszcz takimi ekperymentami pracy Zeratula...
Dzięki Art Smile)
Radosna twórczość Tomka zostanie niestety usunięta - prosiłbym jednak o "szczere" odpowiedzi, a nie próby uzyskania określonej liczby punktów Cool

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Dzięki wszystkim, którzy już wypełnili :poklon:
P.S.2 Tomek - 26 to max :mlotek:
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
jeżeli zaś chodzi o pracę z pedagogiki, to nie chcę się mądrzyć, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, ale tak na zdrowy rozsądek, to chyba chodzi o przedstawienie stosunku społeczeństwa do Internetu? Stopnia uzależnienia i sposobów walceznia z nim?
Może warto by było odwiedzić jakąś grupę podatną na uzależnienia i zorbić im ankietę (ze swoimi własnymi pytaniami - takimi jakie Ty uważasz za istotne) i zebranie wszystkich wyników. Taką grupą może być choćby młodzież szkolna ( u nas się pojawiają na lekcjach studenci, którzy proszą o takie właśnie wsparcie). Dlaczego piszę o młodzieży? Bo ona IMHO jest najbardziej podatna na tego typu uzależnienia.

W razie czego służę pomocą w przeprowadzeniu ewentualnej ankiety w mojej szkole.
Mam nadzieję, że opublikujesz tutaj wyniki badania?
[b][i][size=75]ukončite prosím výstup a nástup, dveře se zavírají[/b][/i][/size]
mejdejo napisał(a):jeżeli zaś chodzi o pracę z pedagogiki, to nie chcę się mądrzyć, bo nie mam o tym zielonego pojęcia, ale tak na zdrowy rozsądek, to chyba chodzi o przedstawienie stosunku społeczeństwa do Internetu? Stopnia uzależnienia i sposobów walceznia z nim?
Nie - chodzi mi raczej o wpływ Netu na szeroko pojęte "życie towarzyskie" - czy siedząc tyle w Necie nie tracisz "realnych" przyjaciół, kolegów, czy mogą ich zastąpić koledzy z Netu..., także, czy siedząc przez większość czasu w Necie zajmujesz się w ogóle jakąś formą "kontaktów społecznych" (możesz na przykład cały czas grać w Wolfa po sieci, albo ściągać muzykę z p2p Wink ) - nazwałem to sobie roboczo "syndromem alienacji" i właśnie sprawdzenie tego jest jednym z głównych celów ankiety.
mejdejo napisał(a):W razie czego służę pomocą w przeprowadzeniu ewentualnej ankiety w mojej szkole.
Jakby Ci się chciało - podrzuć znajomym linka do tej "obecnej" ankiety Big Grin
Wymyślenie własnej nie jest wcale taką banalną sprawą - zwłaszcza jeśli coś miało by z niej wynikać Wink
Generalnie obecna ankieta (choć nie wszystkie odpowiedzi będą mi jednakowo potrzebne) ma jeden podstawowy plus - przejrzysty i "naukowo" opracowany system punktowy, co wydatnie zachęca ludzi do jej wypełniania Big Grin (w końcu co Ci po ankiecie, z której niczego się nie dowiesz)
gredler napisał(a):Mam nadzieję, że opublikujesz tutaj wyniki badania?
Jeśli chcesz mogę opublikować (choć badania to z pewnością zbyt mocne słowo Wink )

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):Jakby Ci się chciało - podrzuć znajomym linka do tej "obecnej" ankiety
rozesłałem gdzie się dało i wybierałem w miarę wiarygodne osoby Wink

Wyników też jestem ciekaw Smile)
9 p. Sam się dziwię, że tak mało. A może byłem za mało szczry wobec samego siebie Big Grin ?
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
7 punktów. Myślałem, że gorzej ze mną.
Bo źródło wciąż bije...
no to ja też się zankietowałem i wyszło mi 10 Smile
pzdr J.
A ja miałem...3 pkt Smile
Rządze Wink
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Alek napisał(a):6 pkt - kto da mniej?
5, bez przekrętów Wink
Fizol, no debeściak jesteś Wink