Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Japońska rycina
Nie wiem, czy umieszczam w dobrym dziale...

Na mojej płycie pt. "Dzieci Hioba" z Pomatonu (wersja dwie płyty w cenie jednej, z "Kosmopolakiem) 11. piosenką jest właśnie "Japońska rycina". Czy brakuje tego utworu w opisie płyty na stronie, czy moja płyta ma jakowyś dodatkowy "bonus" Smile?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Oczywiście na stronie jest błąd (niedopatrzenie). 11 piosenka na płycie Dzieci Hioba - zarówno w wydaniu "podwójnym" jak i w ramach Boxu Syn Marnotrawny to właśnie Japońska Rycina. Administratorzy jej chyba nie lubią - i dlatego wycięli Wink Według Nich na Dzieciach Hioba jest dziewiętnaście piosenek - podczas gdy w rzeczywistości jest ich... dwadzieścia :Smile

Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Nie da się jednak ukryć - niedopatrzenie to poważne Wink
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
No raczej... poważne.
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Szymon napisał(a):Administratorzy jej chyba nie lubią - i dlatego wycięli Wink
Hmm... jakbym ja był takim administratorem, to... :rotfl: (u mnie "Rycina" chyba na piątym miejscu w 10tce - genialny utwór!)

Ale za to widzę, że jakaś ogromna aktualizacja... no, no.. będzie co czytać... po dwudziestym piątym. ;(
Pozdrawiam serdecznie
Poprawione
Michal, do czytania to tylko częśc, kilka jest do oglądania Wink
A następna raczej nie szybko, troszkę z nevrym popracować muszę w pewnym dziale...
Nie będę zakładał nowego działu, bo i po co - i tak pewnie przeczytacie... Smile
W opisie płyty "Kosmopolak" na pozycji dwunastej jest link złej piosenki. Na płycie jest "Dzień gniewu" (Czarnobyl): "Zabijają ich powoli...", a link prowadzi do "Dnia gniewu" z "Raju": "Wyją syreny i biją dzwony/Ciemność płonące tną reflektory..."

Pozdrawiam
Poprawione. Zastanawiające jest to, że przez rok nikt nie zauważył Wink
Artur napisał(a):troszkę z nevrym popracować muszę w pewnym dziale...
"nevry" ? To ja mam teraz ksywke ksywki ? Wybralem "neverny" jako aluzje do Sw Tomasza ale do czego ma pic to "nevry" ? Admirale (czy jakos tak... Big Grin ), czy uwazasz ze jestem "nervovy" ?

TN (thomas niepopravny)
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Artur napisał(a):Poprawione. Zastanawiające jest to, że przez rok nikt nie zauważył
Mnie to akurat nie dziwi Wink

Kuba
Przypuszczalnie wszyscy mają Ale źródło... i tekstów na stronie nikt nie czyta Wink
[b][i]
[/i][/b]
JK
Ja nie mam Smile

Kuba
Ja też nie Sad

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Ja też nie Smile