Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy możecie zamieścić...
Nie wiedziałem, gdzie zamieścić ten temat i jeżeli źle zrobiłem, dając go właśnie tu, to proszę o przeniesienie Wink

Mam pytanie, czy na stronie nie dałoby się zamieścić wierszy znanych i uznanych poetów, którzy po śmierci Jacka coś skrobnęli na jego temat? Oczywiście jeżeli to możliwe z prawnego punktu widzenia (prawa autorskie czy cuś, ja się na tym nie wyznaje...)

Na forum czytałem już o jakimś "Epitafium dla Kaczmarskiego" (i nie był to temat z działu "Tfurczość własna" Smile) ). Poza tym jakiś rok temu drukowali w Wyborczej wiersz Henryka Wujca (mam nadzieję że nie przekręciłem) pt. "Jacek", poświęcony właśnie Kaczmarowi. Ewentualnie mogę go przepisać, jeśli taka potrzeba zajdzie...

co na to adminowie i inni wielkorządcy tej najlepszej ze stron na tym najwspanialszych ze światów? Smile
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Leszek napisał(a):co na to adminowie i inni wielkorządcy tej najlepszej ze stron na tym najwspanialszych ze światów?
Zbierzesz, przyślesz to kiedyś będzie Wink. Dziś może też coś będzie...
Poza tym te wiersze gdzieś tu już są na forum. Spróbuj przez wyszukiwarkę. Na pewno są teksty Leszka Czajkowskiego i Leszka Długosza. Ty też jesteś Leszek co ciekawe... :rotfl: .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Dlaczego "po smierci" ? Rzeczy pisane o JK przed smiercia JK tez mozna wywiesic. Np taki Tannenbaum poswiecil mu juz dawno dwie ladne poezyjki... Dobrze by bylo tez dotrzec do poezyjki Sieniawskiego z "Zolnierza Wolnosci" (podejrzewam ze nie zalaczyl tego potem w swoich tomikach... Big Grin )
"Myślę, więc nie ma mnie
na forum Mój adres
skonfiskowano Mówię
tak to ja jeszcze ja Poznaję
Co słychać Ano po staremu"
[Jerzy Ficowski]
Nohavica też cośo Jacku napisał, ale o tym już jest na forum Wink
W tym sęk, że nie wiadomo czy na pewno o J.K...
Nohavica to ten czeski bard? W takim razie na pewno o JK, bo w jednym z wywiadów czytałem, jak był w Opolu.

[ Dodano: 8 Marzec 2006, 16:58 ]
A tekst Wujca, jak już wrzucę na kompa, to komu podesłać, że zapytam? Poza tym wiem, że na forum te teksty są, proponuję je zebrać i umieścić na jakiejś podstronie np. pod tytułem: Poeci o Kaczmarskim...

Arturze - napisałeś, że jak zbiorę teksty, to będą.(Jak tu się cytuje?!)
Ja tylko chciałem zaproponować ludziom "bardziej kompetentym" i obytym, aby to uczynili, ja osobiście znam tylko jeden wiersz poświęcony Kaczmarowi. A wspólnymi siłami...
Leszek napisał(a):Jak tu się cytuje?!
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2368">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2368</a><!-- m -->
Leszek napisał(a):W takim razie na pewno o JK, bo w jednym z wywiadów czytałem, jak był w Opolu.
jest możliwość zamieszczenia tu tego wywiadu? Na pewno rozwiałby wątpliwości, które występują w temacie dotyczącym Nohavicy Wink
Niestety to było dawno (chociaż nie nieprawda). Nie mam dostępu tego wywiadu Sad( , był w opolskim dodatku do Wyborczej... może ktoś inny go ma?
Leszek napisał(a):Nie mam dostępu tego wywiadu , był w opolskim dodatku do Wyborczej...
A może macie w Opolu bibliotekę, ze tak nieśmiało naprowadzę?... :Smile
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
No właśnie, Leszku, może do biblioteki? Sprawa jest dosyć istotna bo nikt jej do tej pory ostatecznie wyjaśnił. A możesz poczytać o tym tutaj:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1110&postdays=0&postorder=asc&start=0">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... sc&start=0</a><!-- m -->
Skoro tak wam zależy... w weekend postaram się coś odnaleźć, ale nie gwarantuję, że to skuteczne będzie. Nie pamiętam dokładnie kiedy Nohavica był w Opolu i z tego powodu będę musiał przekopać ogromne "wiorsty papieru".

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości