Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Perfect Indian" (Sinead O`Connor) - mp3
Mój skromny wyraz fascynacji pieśniami Sinead w postaci własnej "wersji" jednej z nich.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://yebood.com/audio/szymon/perfect_indian_2.mp3">http://yebood.com/audio/szymon/perfect_indian_2.mp3</a><!-- m -->

Pozdrawiam i polecam piękne ballady Sinead.
Odpowiedz
No i co ja tu napisze? No sam już nie wiem,brakuje mi pomysłów.Pozamieszczaj jeszcze pare utworów,tak na oko z 6 i nagram je wszytskie na płytke.Będę miał płyte ze ścieżkami dziękowymi Wink
Oczywiście utwór jak zawsze mi się podoba.

pozdrawiam
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Odpowiedz
Radziu - materiału jest na kilka płytek. Na pewno coś jeszcze wrzucę. Musze dbać o mojego słuchacza.

Pozdrawiam i namawiam do zapoznania się z inspirującym oryginałem. Smile
Odpowiedz
:o jak zwykle świtne Wink mam nadzieję ze zgodzisz sie na to żebym ściagnał wszystko co tam masz na FTP i założył sobie folder z twoją muzyką Smile

Pozdrawiam,
Tomek
Odpowiedz
Tomek_Ciesla napisał(a):mam nadzieję ze zgodzisz sie na to żebym ściagnał wszystko co tam masz na FTP i założył sobie folder z twoją muzyką
Odezwij się na priv albo GG.
Pozdrawiam.
Odpowiedz
Jak zwykle piękne.
Mam takie pytanie, a właściwie dwa:
1. Jakiego sprzętu używasz do nagrywania dźwięku? Bo nie wierzę, że zwykłego mikrofonu komputerowego... Chyba że jakiegoś dobrego.
2 Jak robisz w utworach takie fajne "echo"? Nie koniecznie pytam o ten utwór, ale ogólnie. Programem jakimś czy po prostu tak genialnie brzmi spod Twych rąk gitara?
Pozdrawiam!
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):1. Jakiego sprzętu używasz do nagrywania dźwięku? Bo nie wierzę, że zwykłego mikrofonu komputerowego... Chyba że jakiegoś dobrego.
Planuję dopiero zakup jakiegoś porządnego mikrofonu. Ten, który posiadam, nie ma nawet "na sobie" żadnych oznaczeń identyfikacyjnych, więc nie wiem dokładnie co to za wynalazek. Ale jedno jest pewne - to niska półka.
Łukasz G. napisał(a):2 Jak robisz w utworach takie fajne "echo"? Nie koniecznie pytam o ten utwór, ale ogólnie. Programem jakimś czy po prostu tak genialnie brzmi spod Twych rąk gitara?
Tutaj była dyskusja na temat techniki rejestracji, może znajdziesz tu ciekawe informacje:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2467&postdays=0&postorder=asc&start=20">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... c&start=20</a><!-- m -->
Odpowiedz
Simon napisał(a):Planuję dopiero zakup jakiegoś porządnego mikrofonu. Ten, który posiadam, nie ma nawet "na sobie" żadnych oznaczeń identyfikacyjnych, więc nie wiem dokładnie co to za wynalazek. Ale jedno jest pewne - to niska półka.
No wiesz, zdaje się nagrywać dobrze (przynajmniej jakość zamieszczanych przez Ciebie nagrań jest dobra)... Gdybyś zobaczył mój mikrofon... Big Grin (dlatego wszystko nagrywam aparatem cyfrowym ;] )
Simon napisał(a):Tutaj była dyskusja na temat techniki rejestracji, może znajdziesz tu ciekawe informacje:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art...er=asc&start=20">http://www.kaczmarski.art...er=asc&start=20</a><!-- m -->
Rzeczywiście wydaje się ciekawe... Chyba pobawię się tym trochę w wolnej chwili Smile
Pozdro
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):zdaje się nagrywać dobrze
Wiesz, to jest kwestia względna. Zależy to od przyjętego punktu odniesienia.
Jeśli chodzi o moje nagrania - ja tylko pracuję nad "komponowaniem" i nagrywaniem. Kawał roboty wykonuje zaufana osoba, która oczyszcza te nagrania.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Kawał roboty wykonuje zaufana osoba, która oczyszcza te nagrania.
A, to chyba że... Smile
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):A, to chyba że...
Oczywiście - chodzi o oczyszczanie z szumów, nie wpływanie na samo nagranie gitary.
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):dlatego wszystko nagrywam aparatem cyfrowym
No wiesz co Łukasz - zaskoczyłeś mnie. Nagrywasz aparatem cyfrowym? :o
Odpowiedz
Bea napisał(a):No wiesz co Łukasz - zaskoczyłeś mnie. Nagrywasz aparatem cyfrowym?
Tak. Po prostu nie mam dobrego mikrofonu i nie umiem obsługiwać tych wszystkich odszumiających programów Big Grin Biorę aparacik, włączam funkcję kamery, nagrywam, potem z filmu wyciągam .wava i przerabiam na .mp3. Jakość dźwięku jest w porządku bez wszelkich zbędnych zabiegów, tylko irytujący jest szum przed i po tym, jak zacznie się grać. Ale dźwięk jest ładny i zgodny z naturalnym.
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
Łukasz G. napisał(a):Ale dźwięk jest ładny i zgodny z naturalnym.
I to jest właśnie ta względność, o której wspominałem... Wink
Odpowiedz
Simon napisał(a):Radziu - materiału jest na kilka płytek. Na pewno coś jeszcze wrzucę. Musze dbać o mojego słuchacza.
Radziu niedługo jakiś fanklub założy Smile chętnie się do niego dołącze jako trener cheerleaderek,czy jak to się pisze Tongue
A tak poważnie - jak zwykle dobre,ale mój ulubiony Twój kawałek,to póki co La Festa.
Odpowiedz
No, proszę... A wydawało mi się, że akurat "La Festa" jakoś nie przypadła do gustu.
Miło.
Smile
Odpowiedz
Alek napisał(a):chętnie się do niego dołącze jako trener cheerleaderek,czy jak to się pisze
Zgłaszam się na cheerleaderkę Big Grin
Odpowiedz
Alek napisał(a):chętnie się do niego dołącze jako trener cheerleaderek
No, da się zrobić. Wink
Zainicjowaliśmy z powodzeniem cykl spotkań, więc przy kolejnej okazji to obgadamy. Big Grin
agaciczek napisał(a):Zgłaszam się na cheerleaderkę
Hm... Nie jestem zorientowany, ale czy nie jesteś za młoda? Wink
Odpowiedz
Simon napisał(a):Hm... Nie jestem zorientowany, ale czy nie jesteś za młoda?
Czepiasz się szczegółów Tongue Gdybym zaczęła biegać w krótkich spódniczkach i machać rekami to byłby naprawde przełom. Nawet moje spodenki na wuef są prawie do kolan Tongue
Odpowiedz
agaciczek napisał(a):Gdybym zaczęła biegać w krótkich spódniczkach i machać rekami to byłby naprawde przełom.
No, ciekawie by to wyglądało, zważywszy na tempo wiekszości moich utworków. :rotfl:
Odpowiedz
No byłoby ciekawie Big Grin
Odpowiedz