Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Moja kolejna próba zmierzenia się z repertuarem jednego z Mistrzów. Tym razem jedna z moich ulubionych miniatur gitarowych, tym razem autorstwa Joe Satrianiego.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://yebood.com/audio/szymon/tears_in_the_rain_bea.mp3">http://yebood.com/audio/szymon/tears_in ... in_bea.mp3</a><!-- m -->
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Co by tu napisać? Że znowu się podoba? to trochę bez sensu pisać to samo więc może trochę inaczej to napisze.
Utwór jest krótki,ale jest to moim zdaniem poniekąd zaleta(ale nie dlatego,że źle grasz).Konkretnie chodzi mi tu o interpretacje muzyki i wywoływanie emocji.Słuchają utworów zamieszczanych przez ciebie,zawsze zamykam oczy i staram się wyobrazić sytuację.Sama nazwa utworu tłumacząc na polski znaczy bodajże ,,łzy w deszczu''.
Na początku wyobraziłem sobie ulicę,którą idzie jakiś smutny człowiek,ale potem moja interpretacja przyjęła bardziej charakter życiowy.Skojarzyło mi się to z naszą wędrówką przez życie,tj. na początku są i dźwięki wesołe gdzieniegdzie,które kojarzą mi się z młodością,a im dalej leci piosenka,czyli w moim mniemaniu im dalej w życie tym trudniej i więcej problemów na głowie,kończąc na śmierci.Ja to widziałem w sensie materialnym,idącą przed siebie postać,przed którą są przeszkody,które musi pokonać,obok niego,krążą ludzie,ale nie zwraca na nich zbytnio uwagi.Końcówka jest moim zdaniem całkowicie genialna-zwalniając do chwili śmieci,a po w moim wyobrażeniu ta postać na końcu widzi światło,nadzieje(wchodzi do nieba).
Nie wiem o co chodziło do końca autorowi tego utworu w interpretacji,nie mniej myślę,że wykonany przez ciebie utwór bardzo mnie wzruszył i zmusił do zadumy i to chyba jest najważniejsze.Utwór oczywiście bardzo mi się podoba
pozdrawiam
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
0
WoW! Więc jednak ktoś słucha tego, co "naplumkam"!
radziu_88 napisał(a):Nie wiem o co chodziło do końca autorowi tego utworu Ja też nie wiem, Radziu, o co "chodziło" Satrianiemu , wiem natomiast, że facet robi fantastyczną muzykę i jest jednym z moich Mistrzów.
Pozdrawiam!
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Simon napisał(a):WoW! Więc jednak ktoś słucha tego, co "naplumkam"! Oj słuchają, słuchają...
Utwór jest w porządku. Wykonanie świetne, jak zawsze, wiem, powtarzam się. Choć mówiąc szczerze sama melodia, kompozycja średnio mi się podoba... Jakieś takie... "niemelodyjne". Niemniej miło posłuchać.
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
Łukasz G. napisał(a):"niemelodyjne". Yyyyy... Niemelodyjne? Uwielbiam Satrianiego właśnie za jego "melodyjność"! A juz zwłaszcza ten utwór. No, ale jestem nieobiektywny.
Łukasz G. napisał(a):Wykonanie świetne, Owszem, ale wykonanie samego Satrianiego.
Liczba postów: 228
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Oj słuchają Szymonie... i nie wiem jak innym ale mnie się to baaaardzo podoba i czekam na WIECEJ!!
Pozdrawiam ciepło
PP
Wenn ist das Nunstuk git und Slotermeyer?
Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwald gersput!
Reputacja:
0
Postaram się więcej. Póki co - mam jeszcze troche starych nagrań, a na zarejestrowanie czeka w kolejce kilkadziesiąt gotowych "kompozycji".
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
radziu_88 napisał(a):wykonany przez ciebie utwór bardzo mnie wzruszył i zmusił do zadumy Radziu Ty się tak nie wzruszaj, no bo co to będzie dalej . Musisz się przygotować na to, że większość utworów Simona jest smutnych i wzruszających (aczkolwiek nie wiem co On tutaj nam jeszcze udostępni). Zatem zbieraj siły Radziu : . No ale najważniejsze, że się zadumałeś... A tak na marginesie - masz Ty wyobraźnię...
Łukasz G. napisał(a):Jakieś takie... "niemelodyjne" Hm... Niemelodyjne? Odniosłam inne wrażenie, ale może ja też jestem nieobiektywna
Reputacja:
0
Simon napisał(a):No, ale jestem nieobiektywny. Bea napisał(a):Niemelodyjne? Odniosłam inne wrażenie, ale może ja też jestem nieobiektywna Nie moi drodzy - to ja jestem nieobiektywny. Jak dla mnie ten utwór nie jest zbyt piękny. Poszczególne dźwięki zdają mi się do siebie nie pasować itd. Widocznie po prostu to ja się nie znam, więc nie przejmujcie się moim zdaniem.
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
Bea napisał(a):A tak na marginesie - masz Ty wyobraźnię... Oj mam
Łukasz G. napisał(a):nie przejmujcie się moim zdaniem. Wiesz każde zdanie jest ważne i każdy ma prawdo do wyrażenia swojej opinii
Reputacja:
0
Łukasz G. napisał(a):nie przejmujcie się moim zdaniem. Radziu pięknie to ujął:
radziu_88 napisał(a):każde zdanie jest ważne i każdy ma prawdo do wyrażenia swojej opinii Ten utwór rzeczywiście jest inny od tych, które wcześniej tu zamieszczałem. Poza tym - pamietajcie, że to tylko nieudolna próba naśladowania genialnego muzyka, jakim jest Joe Satriani. Nigdy nie zagram tak jak on. (
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Nigdy nie zagram tak jak on. Heh nie przejmuj się Simonie Gdybyśmy dorównywali swoim idolom np. muzycznym to nasza praca i ćwiczenia na giatrze nie miałyby troche sensu.Tak czy siak i tak nie zagrasz jak Joe Satriani,tak samo jak ja nie zagram nigdy jak ty.
Albo ktoś nie zagra jak ja :rotfl:
pozdrawiam
Reputacja:
0
radziu_88 napisał(a):Wiesz każde zdanie jest ważne i każdy ma prawdo do wyrażenia swojej opinii Prawda że każdy ma prawo, dlatego też wyrażam. Ale nie mam ani dobrego słuchu, ani nie jestem autorytetem żadnym w tej dziedzinie, dlatego zdanie innych, bardziej obeznanych, jest ważniejsze od mego. Co nie zmienia faktu, że "to jest moje zdanie i z nim się zgadzam" Z tym, że nie zmuszam do tego innych.
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
Łukasz G. napisał(a):ani nie jestem autorytetem żadnym w tej dziedzinie, dlatego zdanie innych, bardziej obeznanych A czy ja jestem? :rotfl:
Daj spokój myślę,że Simon każdą uwagę obmyśli i bedzie się starać poprawić;dla niego każda opinia w moim mniemaniu jest ważna,a w końcu odbiorca najważniejszy
pozdrawiam
Reputacja:
0
radziu_88 napisał(a):Daj spokój myślę,że Simon każdą uwagę obmyśli i bedzie się starać poprawić;dla niego każda opinia w moim mniemaniu jest ważna,a w końcu odbiorca najważniejszy Znów Radziu celni to ująłeś. Oczywista, Łukaszu!
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Znów Radziu celni to ująłeś. Oczywista, Łukaszu! Okej. Chociaż w tym wypadku swoją nie do końca pochlebną opinię wyraziłem o samym utworze, nie o Twoim wykonaniu. Dobra, nie zaśmiecajmy tematu...
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
Pozostając w temacie: 1 lipca na wrocławskim rynku zagra... JOE SATRIANI!!!!!!!!!
Po tym koncercie pewnie przez miesiąc nie wezmę gitary do ręki... :wstyd:
Liczba postów: 2,306
Liczba wątków: 28
Reputacja:
0
A ja mam nadzieję, że po tym koncercie natchnie cię do skomponowania czegoś nowego
"In the city od blinding lights..."
--------------------------
http://www.triadapoetica.art.pl
http://www.gentlemanschoice.pl
http://www.krest.pl
Reputacja:
0
Elessar napisał(a):A ja mam nadzieję, że po tym koncercie natchnie cię do skomponowania czegoś nowego Nowych kompozycji nie brakuje. Nie nadążam z rejestracją...
|