Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plagiat
Jacek śpiewał Przedszkole zdaje się na SFP w Krakowie w 1976tym. A z tego co wiem, to konkursy sa zazwyczj otwartymi imprezami Wink

Kuba
mejdejo napisał(a):pomyłka
Takie pomyłki daje się kasować zanim ktoś zauważy - wiem, bo sam tak robiłem Smile
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Filip P. napisał(a):Szybka reakcja forumowiczów, nie pozwoliła na jakąkolwiek dyskusję.
Ejże Filipie, dyskusja trwała i trwa w najlepsze i moim zdaniem bardzo dobrze. Jak zwykle są zwolennicy i przeciwnicy a ilość wyrażonych opinii może przynieść tylko korzyść jeśli jeszcze kiedyś zdarzy się coś podobnego. Bo nawet jeśli ktoś nie bardzo wiedział jak ma się zachować to właśnie ta dyskusja być może pomogła mu w zbudowaniu sobie własnego zdania.
Filip P. napisał(a):W sensie pokazania "kto rządzi" miałem na myśli, niszczenie czegoś co jest słabsze i zupełnie nie zagrażające.
A moim zdaniem reakcja taka a nie inna, była spowodowana tym, że protestujący ocenili to co zostało pokazane na tamtym forum jako złe i postanowili na ten fakt zareagować. Natomiast ich reakcja nie miała nic wspólnego z tym co Ty określasz jako "słabsze" czyli tym samym coś na czym można sobie poużywać, zniszczyć itp. bo pojawiła się ku temu stosowna okazja. Przynajmniej mnie coś takiego w ogóle nie przyszło do głowy. Skala protestu, jego forma oraz kwestia "zagrożenia" ze strony tego forum jest oczywiście dyskusyjna (wszak o to się spieramy Smile ), ale tu podejrzewam pozostaniemy na swoich stanowiskach.
Filip P. napisał(a):Dla mnie reakcja jaka miała miejsce była wyolbrzymieniem.
OK. Przyjmuję Twój punkt widzenia. Pamiętaj jednak Filipie, że tam gdzie w grę wchodzą uczucia i emocje czasami trudno o stoicki spokój i wyważone sądy. Są sytuacje w których reakcja "od serca" przynosi więcej korzyści a są oczywiście takie gdzie raczej trzeba postawić na rozum. Oczywiście ideałem zapewne jest dążenie do równowagi, ale sam wiesz, że znalezienie złotego środka rzadko jest oczywiste.
Filip P. napisał(a):Ta dyskusja jest już nie aktualna.
Myślę, że ta dyskusja jest jednak potrzebna bo problem jest natury ogólnej, czyli jak generalnie powinno się reagować w podobnych sytuacjach. I wszystkie w niej głosy uważam za bardzo cenne. Przecież jeśli nawet ktoś nie zgadza się z moim czy Twoim poglądem to wzajemna ich konfrontacja, zawsze daje do myślenia. Mnie daje Smile . Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
lodbrok napisał(a):
Filip P. napisał(a):Dla mnie reakcja jaka miała miejsce była wyolbrzymieniem.
OK. Przyjmuję Twój punkt widzenia. Pamiętaj jednak Filipie, że tam gdzie w grę wchodzą uczucia i emocje czasami trudno o stoicki spokój i wyważone sądy. Są sytuacje w których reakcja "od serca" przynosi więcej korzyści a są oczywiście takie gdzie raczej trzeba postawić na rozum. Oczywiście ideałem zapewne jest dążenie do równowagi, ale sam wiesz, że znalezienie złotego środka rzadko jest oczywiste.
lodbroku nie tłumacz się :/
Ja nigdy nie kieruję się emocjami, trudno mnie wyprowadzić z równowagi (a wirtualnie jest to praktycznie niemożliwe) i nie zamierzam przepraszać za moje posty na wiadomym forum. Nie uważam, by były przesadzone. Ich treść była przemyślana i gotów jestem ich bronić choćby na ubitej ziemi :' Wink

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):lodbroku nie tłumacz się
Ależ Zeratulu ja się nie wycofuję z ani jednego słowa, które tam wypowiedziałem. Po prostu staram się szukać uogolnień dla całej sytuacji a nie ponownie analizować tę konkretną Smile .
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Posty wspomnienia, których mi się żal zrobiło, by przepadły wśród postów o plagiacie przeniosłem tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2506">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=2506</a><!-- m -->

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości