Liczba postów: 858
Liczba wątków: 21
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):i tak przyjmą chętniej tych z rozszerzonym oni mają jakieś swoje kosmiczne przeliczniki, wg których przyjmują czyli teoretycznie może być tak, że przyjmą kogoś kto zdał tylko podstawę..w praktyce też się pewnie nie raz zdarzyło. A tak przy okazji to niektóre uczellnie chyba po********ło!! Na przykład Politechnika Krakowska kończy ostatecznie postępowanie kwalifikacyjne 28.08.2006 także jeżeli ktoś się nie dostanie w pierwszym miocie to przy odrobinie pechu może czekac aż do 28.08 :/ i całe wakacje w życi... będzie się trzeba przyłożyć i dobrze zdać tę maturę ;(
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Ann nie każdego interesuje wkuwanie dat na pamięć... Nie każdy też ten dar do zapamiętywania ich bezbłędnie...
To ze jest to Twoja dziedzina, nie oznacza, ze np. ja mam chęć poświęcić dla niej jakiś okres czasu na naukę do matury.
Pozdrawiam
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Ann nie każdego interesuje wkuwanie dat na pamięć... Nie każdy też ten dar do zapamiętywania ich bezbłędnie...
To ze jest to Twoja dziedzina, nie oznacza, ze np. ja mam chęć poświęcić dla niej jakiś okres czasu na naukę do matury. Filipie mi się wydaje,że ann nie chodziło o samą historie tylko ogólnie o studia.Jako,że ty napisałeś,że ci się nie chce historii bo było by trzeba się bardzo dużo uczyć,ann napsiała więc,żebyś nie szedł na studia bo tam również mocno cisną,a jak ciebie nie interesuje nauka
Chociaż może zbyt to zinterpretowałem :
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
0
Spoko, tylko ze na studiach jest jakies nakierowanie. Po to wybieram studia, żeby nie uczyć się wciaż tego samego.
Być może źle odczytałem post Ann, ale na tej zasadzie powinienem sobie ambitnie wybrać chemię, bo przecież tak czy inaczej będę się czegoś uczył...
Pozdrawiam
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
Filipie jeśli nie wiesz co wybrać to polecam WOS, matura dla idiotów a wiekszość rzeczy to powienieneś już wiedzieć
Yet we lost though, again...
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
A ja właśnie zrezygnowałem ze zdawania WOS-u. I okazało się, że to była bardzo dobra decyzja
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 270
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
mejdejo napisał(a):całe wakacje w życi Za pozwoleniem: w rzyci
Ja też zrezygnowałem z WOS-u, co może z drugiej strony nie było taką świetną decyzją: została historia, a to znaczy, że trzeba ją zdać jak najlepiej, przy statystycznych wynikach ogólnie znanych...:/ no i te daty, wszędzie masa dat... macie może jakiś sposób na zapamiętywanie dat? Serio pytam...
pozdrawiam
Reputacja:
0
Ja mam sposób, Michale. Opowiem Ci wieczorem (a raczej nocą)
Zresztą masz (mamy) już przecież indeks, więc czym Ty się przejmujesz?
Pozdrawiam serdecznie
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Michal napisał(a):. macie może jakiś sposób na zapamiętywanie dat? Serio pytam... Hmm no cóz ja zbytnio nie mam sposobu,chociaż daty mi dość łatwo wchodzą.Mam dobrą pamięć wzrokową i kojarzenia faktów w czasie,a chyba to jest pomocne.Zawsze zostaje ewentualny talent i smykałka do takiego typu rzeczy
ps.mimo iż mam dobrą pamięć do liczb matma leży )
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
Szymon napisał(a):Zresztą masz (mamy) już przecież indeks A cóż takiego zrobiliście?
Michal napisał(a):przy statystycznych wynikach ogólnie znanych To o niczym nie świadczy. To nawet lepiej jak są złe oceny,bo będzie większa różnica między Tobą,a innymi na przykład... Nie tak jak biologia,gdzie wszyscy praktycznie to samo mieli...
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):A cóż takiego zrobiliście? Finał OLiJP.
Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
1
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Ann nie każdego interesuje wkuwanie dat na pamięć... Nie każdy też ten dar do zapamiętywania ich bezbłędnie...
To ze jest to Twoja dziedzina, nie oznacza, ze np. ja mam chęć poświęcić dla niej jakiś okres czasu na naukę do matury. A czy ja Ci każę zdawać historię?
radziu_88 napisał(a):Filipie mi się wydaje,że ann nie chodziło o samą historie tylko ogólnie o studia.Jako,że ty napisałeś,że ci się nie chce historii bo było by trzeba się bardzo dużo uczyć,ann napsiała więc,żebyś nie szedł na studia bo tam również mocno cisną,a jak ciebie nie interesuje nauka Dokładnie radziu
Na każdych studiach będzie więcej nauki niż nauki historii do matury
Michal napisał(a):macie może jakiś sposób na zapamiętywanie dat? Nie mam
Filip P. napisał(a):Spoko, tylko ze na studiach jest jakies nakierowanie. Po to wybieram studia, żeby nie uczyć się wciaż tego samego. Jakie nakierowanie?
Zresztą - przyjdzie sesja to zobaczysz co to znaczy nauka :'
Szymon napisał(a):Finał OLiJP. Mistszu napisał(a):Obaj?! Gratuluję... Adme jeszcze
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
ann napisał(a):Mistszu napisał(a):Obaj?! Gratuluję... Adme jeszcze To wychodzi na to, że tylko ja taki głupi, co nna olimpiadach nie zwycięża?
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 1,367
Liczba wątków: 23
Reputacja:
0
WOS - matura dla idiotów. Coś w tym musi być. Na próbną nie uczyłam się wcale, wyszłam w połowie bo mnie tyłek bolał (wstrętne krzesła), a zdałam (podobno) najlepiej w szkole.
Zdecydowanie bardziej boję się historii sztuki. Czy ktoś to w ogóle zdaje?
śni inny byt jurajski gad
Reputacja:
0
ann napisał(a):A czy ja Ci każę zdawać historię? Być może tak jak pisałem źle zrozumiałem, ale Twoja uwaga na temat mojego stosunku do tego przedmiotu jako jednego ze zdawanych na maturze była "negatywna"
ann napisał(a):Jakie nakierowanie?
Zresztą - przyjdzie sesja to zobaczysz co to znaczy nauka Nakierowanie w kierunku na to z czym wiąże poniekąd swoje życie
No tak na razie tą prawdziwą naukę znam tylko z opowieści...
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Czy ktoś to w ogóle zdaje? Moja koleżanka z klasy
VanThunderbolt napisał(a):To wychodzi na to, że tylko ja taki głupi, co nna olimpiadach nie zwycięża? Nie martw się.Ja też wielkich osiągnięć nie ma )
ann napisał(a):Dokładnie radziu To fajnie,że zrozumiałem
pozdrawiam
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):Obaj?! Gratuluję... Michał już drugi raz, ale teraz chce być laureatem : A mi wystarczy to, że mam zdaną maturę i wstęp na parę kierunków-co oczywiście nie oznacza, że się nie przyłożę do historii i do angielskiego (bo tylko to zdaję )... ale to mi idzie najlepiej, przynajmniej mogę już nie myśleć o tym durnym kluczu z polskiego, bo z tegoż próbna mi nie poszła rewelacyjnie
Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
VanThunderbolt napisał(a):To wychodzi na to, że tylko ja taki głupi, co nna olimpiadach nie zwycięża? Nie pekaj - Małysz też dziś nie zwyciężył! :rotfl:
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Simon napisał(a):Nie pekaj - Małysz też dziś nie zwyciężył! Hehe, tylko że On swoje już w życiu osiągnął, a ja? Szkoda gadać )
Dobra - nie róbmy offtopa
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
partycja napisał(a):Zdecydowanie bardziej boję się historii sztuki. Czy ktoś to w ogóle zdaje? tja ostatnio się dowiedziałem, że moja koleżanka z gimnazjum to zdaje.. co to wogóle jest? Coś w stylu kiedy powstały jakie obrazy i czym się chrakteryzowała dana epoka?
Reputacja:
0
mejdejo napisał(a):Coś w stylu kiedy powstały jakie obrazy i czym się chrakteryzowała dana epoka? Historia sztuki zawiera w sobie wszystkie znane nam motywy i epoki,tj. np. teatr,architektura,jej style itp.Nie wiem tylko czy to równiez obejmuje muzykę bo to raczej chyba wiedza o kulturze.
pozdrawiam
Reputacja:
0
Michal napisał(a):Za pozwoleniem: w rzyci o dziękuję.. zawsze mam dylemat przy tym słówku.. tak samo jak przy - za przeproszeniem - rzygać(żygać)
radziu_88 napisał(a):Historia sztuki zawiera w sobie wszystkie znane nam motywy i epoki,tj. np. teatr,architektura,jej style itp.Nie wiem tylko czy to równiez obejmuje muzykę bo to raczej chyba wiedza o kulturze. to już wolę matematykę i jej wszystkie trygonometrie, planimetrie, funkcje, stereometrie itd
Reputacja:
1
ann napisał(a):Mistszu napisał(a):Obaj?! Gratuluję... Adme jeszcze To ja powiem po swojemu: "Humaniści. Blee"
Ja byłem na etapie ustnym kiedyś z biologii - punkt więcej na 120 i byłbym też na centralnej
Ale nie wyszło i musiałem zdawać polski,angielski,biologię,chemię i fizykę. A Wy tu marudzicie nędzni farciarze
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Twoja uwaga na temat mojego stosunku do tego przedmiotu jako jednego ze zdawanych na maturze była "negatywna to nie byłą uwaga na temat stosunku do przedmiotu tylko tego hasła, że trzeba się dużo uczyć
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
mejdejo napisał(a):oni mają jakieś swoje kosmiczne przeliczniki, wg których przyjmują czyli teoretycznie może być tak, że przyjmą kogoś kto zdał tylko podstawę.. Standardowo jest chyba tak, że jeśli uczelnia daję opcję zdawania rozszerzonej matury, to jeśli ktoś nie zdaje rozszerzonej, to tak jakby miał z niej zero punktów :
radziu_88 napisał(a):ps.mimo iż mam dobrą pamięć do liczb matma leży ) A jaki to ma związek?
Matematyka nie polega na zapamiętywaniu a na rozumieniu - i dlatego właśnie jest piękna
Filip P. napisał(a):Matma jest spoko, trzeba się tylko troche pouczyć Nie - wystarczy zrozumieć
Filip P. napisał(a):Poza tym, matematyka pomaga w logicznym myśleniu! Dokładnie - z pewnością zetkniesz się na studiach z logiką (zwłaszcza na tym kierunku)
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A jaki to ma związek?
Matematyka nie polega na zapamiętywaniu a na rozumieniu - i dlatego właśnie jest piękna Hehe możliwe,ale też są liczby-a za tymi nie przepadam :rotfl:
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Matematyka nie polega na zapamiętywaniu a na rozumieniu - i dlatego właśnie jest piękna Zeratul napisał(a):Nie - wystarczy zrozumieć Hehe, no to prawda Zeratul . Chociaż trochę pouczyć się trzeba matematyki . Ja z własnego doświadczenia wiem, że tak wszystkiego zrozumieć się nie da (albo nie byłam zbyt zdolna ( ). Moją piętą achillesową na studiach była topologia ;(
Reputacja:
0
Bea napisał(a):Chociaż trochę pouczyć się trzeba matematyki . Ja z własnego doświadczenia wiem, że tak wszystkiego zrozumieć się nie da (albo nie byłam zbyt zdolna ( ). Moją piętą achillesową na studiach była topologia ;( Hehe moją piętą achillesową w matematyce jest wszystko!! :rotfl: Chociaż ostatnio postanowiłem się wziąść trochę do nauki za nią.Denerwuje mnie tylko troche na lekcjach matmy jedno-jak rozwiąże zadanie swoim sposobem i wynik i wyjdzie taki jak trzeba to mi baba zawsze nie uznaje bo to nie po matemtycznemu.Tego właśnie nie lubie-reguł itp.
Ja wole trochę pokombinować Chociaż może wogóle to leży w mojej naturze-kombinatorstwo : )
pozdrawiam
Reputacja:
0
|