Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gdzie na Studia
a Ty Jakub nie zakówasz do matury? Wink tylko tak sobie skaczesz po kanalach... ja to już prawie nie pamiętam, kiedy oglądałam telewizję...
pozdrawiam Smile
nat
"A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
No jak nie jak tak, ale nawet maturzysta w czasie ferii musi troche wypocząć Tongue No i nie strasz tak tym brakiem czasu bo jeszcze ze studiów zrezygnuje Tongue
Yet we lost though, again...
Jkub napisał(a):No i nie strasz tak tym brakiem czasu bo jeszcze ze studiów zrezygnuje
ale ja mówię o braku czasu na leniuchowanie, dla jk zawsze znajduje czas Wink
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Jkub napisał(a):No i nie strasz tak tym brakiem czasu bo jeszcze ze studiów zrezygnuje
Nie rezygnuj.
Czasu nie ma tylko w czasie sesji Big Grin
ann - czemu używasz brzydkiego słowa na s... ?
To powinno być zabronione w regulaminie :wredny:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):ann - czemu używasz brzydkiego słowa na s... ?
Przepraszam. Nie bij :Smile
Coś czuje, że owo słowo na s Tongue urasta do miana pewnego symbolu utrapienia. Cóż pozyjemy zobaczymy Tongue
natkozord napisał(a):ja to już prawie nie pamiętam, kiedy oglądałam telewizję...
Rany,to co Ty studiujesz?! :o
Jkub - morał wychodzi jeden - nie rezygnuj ze studiów,zrezygnuj z sesji Wink
Mistszu napisał(a):Jkub - morał wychodzi jeden - nie rezygnuj ze studiów,zrezygnuj z sesji
Zobaczymy co sie da wykombinować Tongue A w ostatecznosci jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma Tongue
Jkub napisał(a):Cóż pozyjemy zobaczymy
no, matura to pikuś, ale wszystko przed Tobą i zapraszam do Torunia, a dla słuchania JK zawsze się znajdzie czas
nat
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
natkozord napisał(a):no, matura to pikuś
To się łatwo mówi,jak się już zdało Tongue
Przed też. Nie mówietu o sobie ale znam takich dla których wszystko jest łatwe i banalne. Wink

Natko a toruń to mam od dawna na celowniku Big Grin
Jkub napisał(a):toruń to mam od dawna na celowniku
A co masz zamiar studiować? dSmile
To zależy na co sie dostane Big Grin Mam parę wariantów, ale najbardziej chciałbym na prawo (lub lewo)labo historię. Jeśli nie da rady to europeistyka, lub lingwistyka. W każdym razie zabezpieczam siena różne ewentualności. No a jeśli sie nie uda w Toruniu to pozostaje jeszcze parę miejsc Tongue
Jkub napisał(a):chciałbym na prawo (lub lewo)labo historię
Gratuluje wyboru Wink
Jkub napisał(a):a jeśli sie nie uda w Toruniu to pozostaje jeszcze parę miejsc
Dokładnie Toruń nie jest jedyny-chociaż bardzo dobry-ja również przyznaje że patrze na niego ,,łakomym'' wzrokiem Big Grin

pozdrawiam
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Dobra uczelnia i niezgorsze miasto Big Grin Kraków jest dla mnie odrobineza daleko bo to drugi koniec Polski, a Toruń jest w ram sas
Jkub napisał(a):Kraków jest dla mnie odrobineza daleko bo to drugi koniec Polski, a Toruń jest w ram sas
A nie lepiej np. do Gdańska?Bo chyba też tam masz nie za daleko?
W moich stronach też jest pare uczelni wyższych,ale wydaje mi się,że będę musiał szukać szczęścia w dalszym zakątku Polski.

pozdrawiam
Ekhm... Toruń... Przyszła stolica IV RP Tongue ?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Radziu_88 napisał(a):A nie lepiej np. do Gdańska?Bo chyba też tam masz nie za daleko?
No widzisz sprawa w ogólnym zarysie nie wygląda wcale tak pieknie i kolorowo jakby sie zdawacmogło :/ W Gdańsku stosunkowo niedawno była GRUBA afera na wydziale prawa i amninistracji. Nie będęwdawał sie w szczegóły ale spora część kadry poleciała za przekręty, a nadal nie jest tam zbyt ciekawie. Drógą rzecz, która może odstraszaćod UG jest ich "polityka rekrutacyjna". Faforyzuja nadal starą maturę i nie chcą sie przyznać do błędu bo majązbyt wysokie mniemanie o osbie. Dodatkowo miałbym za blisko do domu Big Grin 50 km to na piechotę można zrobić Tongue
Nowhere Woman napisał(a):Ekhm... Toruń... Przyszła stolica IV RP
Raczej ośrodek kształcenia wyższego miłośników JK Wink
Jkub napisał(a):Dodatkowo miałbym za blisko do domu Big Grin 50 km to na piechotę można zrobić Tongue
Hehe-nie ma jak to sie uwolnić troche od rodziców? Ja to im odjade to mnie nie znajdą :wredny:
Jak można faworyzować stara maturę, kiedy większość ludzi ma tylko nową?

Ja bym chciał do Krakowa :Smile
Filip P. napisał(a):Jak można faworyzować stara maturę, kiedy większość ludzi ma tylko nową?
Cóż jak to keidyś ktoś powiedział:,,Są ludzie i taborety'' Wink
Filip P. napisał(a):Ja bym chciał do Krakowa
Mam rozumieć,że na Jagielloński? Smile)
A jakby kto wylądował we Wrocku - zapraszam na pierwsze piwo w moim mieście. Wink
Simon napisał(a):A jakby kto wylądował we Wrocku - zapraszam na pierwsze piwo w moim mieście.
Hmm kusząca propozycja Simonie Wink Ale dla mnie niestety troszke za daleko Sad(
Ale to jest nie możliwe Radziu, ludzie ze starą maturą to tacy, którzy skończyli jeden kierunek (bądź są w jego trakcie) i podejmują nowy, takich ludzi jest dużo mniej niż świerzo upieczonych maturzystów. Nie wierze, że w Gdańsku mieszkają ludzie z maturą zdaną na 30%, których łatwo w taki sposób oszukać...
radziu_88 napisał(a):Mam rozumieć,że na Jagielloński?
No Jagielloński Smile (to będzie wymagało pewnej mobilizacji, ale moze się uda Wink )
Filip P napisał(a):Jak można faworyzować stara maturę, kiedy większość ludzi ma tylko nową?
Można i to bardzo łatwo. Stosując taki oto przelicznik 6 (stara matura)- 100 % (nowa) i odpowiedzni dalej. Powiedz mi teraz jaki jest problem w uzyskaniu 6 ze starej matury a jki w uzyskaniu 100 % z nowej :/ Pozostaje jeszcze pytanie po co to robia? Odpowiada na to dowcip:
Przychodzi maturzysta na egzamin wstępny na UG i zostaje zapytany przez profesora:
-Dlaczego chciałby Pan studiować na naszym wydziale?
-No tato daj spokój
Większość ludzi ze starą maturą ma jakieś wejścia albo podpłaca, a szanowne gremium UG nie chce zrezygnowac z "premii"
Filip P napisał(a):Ale to jest nie możliwe Radziu, ludzie ze starą maturą to tacy, którzy skończyli jeden kierunek (bądź są w jego trakcie) i podejmują nowy, takich ludzi jest dużo mniej niż świerzo upieczonych maturzystów. Nie wierze, że w Gdańsku mieszkają ludzie z maturą zdaną na 30%, których łatwo w taki sposób oszukać...
Nie tylko ludzi zaczynajacy drógi kierunek, ale takrze absolweńci szkół zaocznych i wieczorowych oraz techników idących starym programem. UG nie chce zrezygnować z takiej rekrutacji jaką obecnie ma i to jest ich sprawa. Większość uczelni juzto zmieniła i ustaliła proporcje przyjęć. Przestraszyli sie kogo poprzyjmowali w zeszłym roku. Bo co tu ukrywać ludzie ze starą matura kończący technika i wieczorówki prezentują zazwyczaj odrobinę niższy poziom niż absolweńci liceów.

A co du uczelni to Jagielonka to chyba mażenie sporej liczby osób Big Grin
Chyba pomału czas na zmianę działu...Wink

Kuba
Jkub napisał(a):A co du uczelni to Jagielonka to chyba mażenie sporej liczby osób Big Grin
Oczywiście.Moje również Wink Dobra szkoła,piękne miasto-poza tym to wielki honor i satysfakcja,że studiowałeś w szkole takiej jak Jagiellonka-renoma i historia wielka Smile
Ale oceniam swoje możliwości itp. realnie,więc wątpie,żebym się tam dostał :Smile Smile)
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba po mału czas na zmianę działu..
Dokładnie.Trzeba kończyć ten off topic bo jeszcze :ban: bedzie
Dosięgnie nas długie ramię ... sprawidliwości? Tongue Kończyć albo niech ktos kto za to odpowiead do hyde parku to da Smile
Humaniści. Blee Tongue
Simon napisał(a):A jakby kto wylądował we Wrocku - zapraszam na pierwsze piwo w moim mieście.
Siedzę już tam od paru miesięcy i piwa jeszcze nie widziałem Tongue Wink
Jkub napisał(a):A co du uczelni to Jagielonka to chyba marzenie sporej liczby osób
Ja tam o niej nigdy nie marzyłem Tongue