Liczba postów: 430
Liczba wątków: 37
Reputacja:
0
a Ty Jakub nie zakówasz do matury?  tylko tak sobie skaczesz po kanalach... ja to już prawie nie pamiętam, kiedy oglądałam telewizję...
pozdrawiam 
nat
"A spod grzywki niesfornej
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Liczba postów: 237
Liczba wątków: 14
Reputacja:
0
No jak nie jak tak, ale nawet maturzysta w czasie ferii musi troche wypocząć  No i nie strasz tak tym brakiem czasu bo jeszcze ze studiów zrezygnuje
Yet we lost though, again...
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):No i nie strasz tak tym brakiem czasu bo jeszcze ze studiów zrezygnuje ale ja mówię o braku czasu na leniuchowanie, dla jk zawsze znajduje czas
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):No i nie strasz tak tym brakiem czasu bo jeszcze ze studiów zrezygnuje Nie rezygnuj.
Czasu nie ma tylko w czasie sesji
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
ann - czemu używasz brzydkiego słowa na s... ?
To powinno być zabronione w regulaminie :wredny:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):ann - czemu używasz brzydkiego słowa na s... ? Przepraszam. Nie bij :
Reputacja:
0
Coś czuje, że owo słowo na s  urasta do miana pewnego symbolu utrapienia. Cóż pozyjemy zobaczymy
Liczba postów: 3,654
Liczba wątków: 18
Reputacja:
1
natkozord napisał(a):ja to już prawie nie pamiętam, kiedy oglądałam telewizję... Rany,to co Ty studiujesz?! :o
Jkub - morał wychodzi jeden - nie rezygnuj ze studiów,zrezygnuj z sesji
Reputacja:
0
Mistszu napisał(a):Jkub - morał wychodzi jeden - nie rezygnuj ze studiów,zrezygnuj z sesji Zobaczymy co sie da wykombinować  A w ostatecznosci jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):Cóż pozyjemy zobaczymy no, matura to pikuś, ale wszystko przed Tobą i zapraszam do Torunia, a dla słuchania JK zawsze się znajdzie czas
nat
Zerka oczko przekorne
Kuszą usta czerwieńsze
Niż wino.
A niżej, o nieba..."
Reputacja:
1
natkozord napisał(a):no, matura to pikuś To się łatwo mówi,jak się już zdało
Reputacja:
0
Przed też. Nie mówietu o sobie ale znam takich dla których wszystko jest łatwe i banalne.
Natko a toruń to mam od dawna na celowniku
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):toruń to mam od dawna na celowniku A co masz zamiar studiować? d
Reputacja:
0
To zależy na co sie dostane  Mam parę wariantów, ale najbardziej chciałbym na prawo (lub lewo) labo historię. Jeśli nie da rady to europeistyka, lub lingwistyka. W każdym razie zabezpieczam siena różne ewentualności. No a jeśli sie nie uda w Toruniu to pozostaje jeszcze parę miejsc
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):chciałbym na prawo (lub lewo)labo historię Gratuluje wyboru
Jkub napisał(a):a jeśli sie nie uda w Toruniu to pozostaje jeszcze parę miejsc Dokładnie Toruń nie jest jedyny-chociaż bardzo dobry-ja również przyznaje że patrze na niego ,,łakomym'' wzrokiem
pozdrawiam
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Reputacja:
0
Dobra uczelnia i niezgorsze miasto  Kraków jest dla mnie odrobineza daleko bo to drugi koniec Polski, a Toruń jest w ram sas
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):Kraków jest dla mnie odrobineza daleko bo to drugi koniec Polski, a Toruń jest w ram sas A nie lepiej np. do Gdańska?Bo chyba też tam masz nie za daleko?
W moich stronach też jest pare uczelni wyższych,ale wydaje mi się,że będę musiał szukać szczęścia w dalszym zakątku Polski.
pozdrawiam
Liczba postów: 1,695
Liczba wątków: 13
Reputacja:
0
Ekhm... Toruń... Przyszła stolica IV RP  ?
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Reputacja:
0
Radziu_88 napisał(a):A nie lepiej np. do Gdańska?Bo chyba też tam masz nie za daleko? No widzisz sprawa w ogólnym zarysie nie wygląda wcale tak pieknie i kolorowo jakby sie zdawacmogło :/ W Gdańsku stosunkowo niedawno była GRUBA afera na wydziale prawa i amninistracji. Nie będęwdawał sie w szczegóły ale spora część kadry poleciała za przekręty, a nadal nie jest tam zbyt ciekawie. Drógą rzecz, która może odstraszaćod UG jest ich "polityka rekrutacyjna". Faforyzuja nadal starą maturę i nie chcą sie przyznać do błędu bo majązbyt wysokie mniemanie o osbie. Dodatkowo miałbym za blisko do domu  50 km to na piechotę można zrobić
Reputacja:
0
Nowhere Woman napisał(a):Ekhm... Toruń... Przyszła stolica IV RP Raczej ośrodek kształcenia wyższego miłośników JK
Jkub napisał(a):Dodatkowo miałbym za blisko do domu 50 km to na piechotę można zrobić  Hehe-nie ma jak to sie uwolnić troche od rodziców? Ja to im odjade to mnie nie znajdą :wredny:
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Jak można faworyzować stara maturę, kiedy większość ludzi ma tylko nową?
Ja bym chciał do Krakowa :
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Jak można faworyzować stara maturę, kiedy większość ludzi ma tylko nową? Cóż jak to keidyś ktoś powiedział:,,Są ludzie i taborety''
Filip P. napisał(a):Ja bym chciał do Krakowa Mam rozumieć,że na Jagielloński?  )
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
A jakby kto wylądował we Wrocku - zapraszam na pierwsze piwo w moim mieście.
Reputacja:
0
Simon napisał(a):A jakby kto wylądował we Wrocku - zapraszam na pierwsze piwo w moim mieście. Hmm kusząca propozycja Simonie  Ale dla mnie niestety troszke za daleko  (
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Ale to jest nie możliwe Radziu, ludzie ze starą maturą to tacy, którzy skończyli jeden kierunek (bądź są w jego trakcie) i podejmują nowy, takich ludzi jest dużo mniej niż świerzo upieczonych maturzystów. Nie wierze, że w Gdańsku mieszkają ludzie z maturą zdaną na 30%, których łatwo w taki sposób oszukać...
radziu_88 napisał(a):Mam rozumieć,że na Jagielloński? No Jagielloński  (to będzie wymagało pewnej mobilizacji, ale moze się uda  )
Reputacja:
0
Filip P napisał(a):Jak można faworyzować stara maturę, kiedy większość ludzi ma tylko nową? Można i to bardzo łatwo. Stosując taki oto przelicznik 6 (stara matura)- 100 % (nowa) i odpowiedzni dalej. Powiedz mi teraz jaki jest problem w uzyskaniu 6 ze starej matury a jki w uzyskaniu 100 % z nowej :/ Pozostaje jeszcze pytanie po co to robia? Odpowiada na to dowcip:
Przychodzi maturzysta na egzamin wstępny na UG i zostaje zapytany przez profesora:
-Dlaczego chciałby Pan studiować na naszym wydziale?
-No tato daj spokój
Większość ludzi ze starą maturą ma jakieś wejścia albo podpłaca, a szanowne gremium UG nie chce zrezygnowac z "premii"
Filip P napisał(a):Ale to jest nie możliwe Radziu, ludzie ze starą maturą to tacy, którzy skończyli jeden kierunek (bądź są w jego trakcie) i podejmują nowy, takich ludzi jest dużo mniej niż świerzo upieczonych maturzystów. Nie wierze, że w Gdańsku mieszkają ludzie z maturą zdaną na 30%, których łatwo w taki sposób oszukać... Nie tylko ludzi zaczynajacy drógi kierunek, ale takrze absolweńci szkół zaocznych i wieczorowych oraz techników idących starym programem. UG nie chce zrezygnować z takiej rekrutacji jaką obecnie ma i to jest ich sprawa. Większość uczelni juzto zmieniła i ustaliła proporcje przyjęć. Przestraszyli sie kogo poprzyjmowali w zeszłym roku. Bo co tu ukrywać ludzie ze starą matura kończący technika i wieczorówki prezentują zazwyczaj odrobinę niższy poziom niż absolweńci liceów.
A co du uczelni to Jagielonka to chyba mażenie sporej liczby osób
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Chyba pomału czas na zmianę działu...
Kuba
Reputacja:
0
Jkub napisał(a):A co du uczelni to Jagielonka to chyba mażenie sporej liczby osób  Oczywiście.Moje również  Dobra szkoła,piękne miasto-poza tym to wielki honor i satysfakcja,że studiowałeś w szkole takiej jak Jagiellonka-renoma i historia wielka
Ale oceniam swoje możliwości itp. realnie,więc wątpie,żebym się tam dostał :  )
Kuba Mędrzycki napisał(a):Chyba po mału czas na zmianę działu.. Dokładnie.Trzeba kończyć ten off topic bo jeszcze :ban: bedzie
Reputacja:
0
Dosięgnie nas długie ramię ... sprawidliwości?  Kończyć albo niech ktos kto za to odpowiead do hyde parku to da
Reputacja:
1
Humaniści. Blee
Simon napisał(a):A jakby kto wylądował we Wrocku - zapraszam na pierwsze piwo w moim mieście. Siedzę już tam od paru miesięcy i piwa jeszcze nie widziałem
Jkub napisał(a):A co du uczelni to Jagielonka to chyba marzenie sporej liczby osób Ja tam o niej nigdy nie marzyłem
|