Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Inez" - mp3
Jeszcze jeden utworek. Nazwałbym go "wersją wyjściową", jako że wiele w niej do poprawienia, mam też kilka pomysłów, jak ją "ulepszyć".
Oczywiście - nagrana z pewnymi błędami, ale może uda się posłuchać. Wink
<!-- m --><a class="postlink" href="http://yebood.com/audio/szymon/track_13.mp3">http://yebood.com/audio/szymon/track_13.mp3</a><!-- m -->
Odpowiedz
Simon napisał(a):mam też kilka pomysłów, jak ją "ulepszyć".
To czekam z niecierpliwością na tą ,,ulepszoną'' wersje.
Co do wersji wyjściowej mam pozytywne wrażenia-podoba mi się Smile)
[color=green][b],,Trzeba wciąż żywić nadzieje jakąś
wbrew sobie sobą żywić ją trzeba''[/b][/color]
Odpowiedz
Wiesz co Simonie? To jest naprawdę, z serca to mówię - genialne. Do mnie przemawia bardzo. Zarówno piękno Twojej gry, jak i samej melodii, która jest naprawdę przecudowna. Jestem pod wielkim wrażeniem, ten utwór podoba mi się najbardziej z tych, które zamieściłeś. Czekam na wersję ulepszoną.
Pozdrawiam serdecznie!
ŁG
Bo źródło wciąż bije...
Odpowiedz
VanThunderbolt napisał(a):ten utwór podoba mi się najbardziej z tych, które zamieściłeś.
W sumie Simon zamieścił cztery utwory, z czego dwa są Jego autorstwa Smile. VanThunderbolt - szczerze Ci zazdroszczę. Ja też uważam, że to piękny kawałek, ale niestety odkryłam to o wiele później. W każdym razie nie po pierwszym przesłuchaniu... Wink
Odpowiedz
No, cieszę się. Big Grin
VanThunderbolt napisał(a):Czekam na wersję ulepszoną.
To, niestety, trochę poczeka. Nagrywałem te utwory w czasach, kiedy miałem duuuzo wiecej wolnego.
Odpowiedz
Tutaj też, Simonie, występują dwie gitary, czy udało Ci się uzyskać taką płynność "tła" i wyrazistość melodi na jednej gitarze?
Coś się na pewno wydarzy - to jasne.
Odpowiedz
Tarko napisał(a):występują dwie gitary
Są dwie gitary. A w pewnym momencie wchodzi trzecia.
Choć - z innego punktu widzenia - to ta sama gitara. Wink
Odpowiedz
.............
Odpowiedz
Krasny napisał(a):skąd tytuł? Czy ma coś wspólnego z Balladą o tejże księżniczce?
Nic podobnego. Nie ma najmniejszego związku z balladą.
Ma natomiast wiele wspólnego z realnie istniejąca osobą.
:Smile
Odpowiedz
Simon napisał(a):mam też kilka pomysłów, jak ją "ulepszyć".
:Smile To ciekawe. A możesz zdradzić co to za pomysły?
Odpowiedz
Bea napisał(a):A możesz zdradzić co to za pomysły?
Przede wszystkim nagrać utwór bez błędów technicznych, wszak to wersja "wyjściowa".
Chciałbym tez wprowadzić inne rozwiązania muzyczne, zmienić trochę fraz, pewne dźwięki wyeliminować, inne dodać. Takie tam - kosmetyczne sprawy. Wink
Odpowiedz
I kolejny odświeżony temat.

A w nim kolejna bardzo ładna melodia. Wspomniałam już, że lubię takie "snuje"? [Z tym że w tym określeniu nie ma nic negatywnego, żeby mi nikt nic nie wmawiał...]
Otóż bardzo lubię i Inez podoba mi się ogromnie. I nie mam tu na myśli tylko bardzo ładnego imienia żeńskiego, ale też bardzo ładne nagranie. Wink
Mam nadzieję, że wersja ulepszona kiedyś jeszcze powstanie.
Czy wiesz, Simonie, że tworzysz muzykę, która świetnie nadaje się do sesji eRPeGie? Bo jeśli nie - niniejszym to czynię. Piękna muzyka ilustracyjna.

Idę grzebać dalej. :]
Ys.
___
[size=84]"Patrzysz w gwiazdy - skończysz na drzewie, | albo gorzej - w szkolnym podręczniku..." Jonasz Kofta[/size]
Odpowiedz
Ysabell napisał(a):bardzo ładnego imienia żeńskiego
Prawda? Wspaniałe!
Ysabell napisał(a):Mam nadzieję, że wersja ulepszona kiedyś jeszcze powstanie.
Dobrze, że mi przypomniałaś!
Ysabell napisał(a):Czy wiesz, Simonie, że tworzysz muzykę, która świetnie nadaje się do sesji eRPeGie?
Nie wiem. Nie wiem nawet co to takiego. Big Grin
Odpowiedz
Simon napisał(a):
Ysabell napisał(a):bardzo ładnego imienia żeńskiego
Prawda? Wspaniałe!
He he, mam kolegę, który ma tak na imię. Złośliwi śmieją się z niego, że ojciec dał mu tak na imię żeby go do wojska nie wzięli Big Grin
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
lodbrok napisał(a):Złośliwi śmieją się z niego, że ojciec dał mu tak na imię żeby go do wojska nie wzięli
Fatycznie - rodzice muszą być nielichymi kawalarzami...
Odpowiedz
Pozwoliłem sobie przenieść off topic tutaj:
http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=3241
Tylko poczucie humoru nas może ocalić.

"Kaczmar nie wygrałby "Nadziei". Kaczmar nawet by się nie zakwalifikował ze względu na brak elementu autorskiego." - Zeratul
Odpowiedz