Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Nie powiem, troszkę mi dziwnie...
<!-- m --><a class="postlink" href="http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3145801.html">http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... 45801.html</a><!-- m -->
Chyba pozostaje tylko tvn i polsat... 8o
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Chyba pozostaje tylko tvn i polsat... TVN24 o 22.05
Liczba postów: 10,487
Liczba wątków: 268
Reputacja:
0
Czemu nie jestem zdziwiony... Wczoraj poPIS lojalności wobec telewizji generalissimusa Rydzyka, dziś info o Fedorowiczu...
IV Rzesza Pospolita jak nic... :/
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 4
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Chyba pozostaje tylko tvn i polsat... ann napisał(a):TVN24 o 22.05 A za chwilę jedyną obowiązującą stacją będzie telewizja "Trwam" 8o
Reputacja:
2
O nie, tvp1 i tvp2 się dostosują. A komu się nie bedzie podobać to skończy jak Federowicz.
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Artur napisał(a):A komu się nie bedzie podobać to skończy jak Federowicz. Coś sugerujesz?
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Na polityce to ja się znam jak kura na pieprzu, ale od początku miałem uraz do Kaczyńskiego. Teraz już wiem dlaczego. Dyktatura będzie.
Bo źródło wciąż bije...
Liczba postów: 1,409
Liczba wątków: 35
Reputacja:
0
No i kariera Jacka Fedorowicza zatoczy koło: wróci do parodii Dziennika TV (Trwam :/ ), które będą rozpowszechniane w drugim obiegu, znaczy się, po znajomych. Tyle że nie na VHS, tylko DVD - ot, cała różnica.
"Kaśka z Piotrkiem są w Kanadzie..." - mnie ostatnimi czasy znacząco skurczył się spis znajomych z telefonami, których kierunkowy zaczyna się na +48. Jeszcze trochę i też trzeba będzie zmienić kierunkowy. Po tym, co się tu dzieje od jakiegoś czasu, mam ochotę wyjechać na Grenlandię i poprosić o azyl polityczny...
Reputacja:
0
Karol napisał(a):Jeszcze trochę i też trzeba będzie zmienić kierunkowy. No, mam nadzieję na tę zmianę. A kaczory chyba tylko to przyspieszą.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 189
Reputacja:
1
Dajcie spokój...
A tak swoją drogą, to może ktoś by zmienił tytuł tego tematu? Bo pan Jacek ma na nazwisko FedOrowicz, a nie FedErowicz!!!
Niby drobiazg, ale z szacunku dla omawianej osoby, dość istotny.
Kuba
Liczba postów: 2,651
Liczba wątków: 67
Reputacja:
0
Van Thundebolt napisał(a):Dyktatura będzie. I słusznie Niczym w latach 1926 - 1939. Zamykało się krzykaczy w Berezie Kartuskiej, w twierdzy brzeskiej i był spokój. Podówczas wielu także wyjechało...
Udanego tworzenia Frontu Morges Deux życzę - tuszę, że jakoś sobie poradzimy bez Was
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
Przeżylismy komunistę kwasa przeżyjemy i kaczorka.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Przeżylismy komunistę kwasa przeżyjemy i małego faszystę kaczorka. Uważaj bo dostaniesz grzywnę jak ten gość z dworca :wredny:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
2
Trudno
Zaryzykuje jeszcze fajny cytat
Cytat:Obawy ma również Łukasz Błąd z rzeszowskiego kabaretu "Kaczka Pchnięta Nożem".
- Na razie jeszcze nie usłyszeliśmy sugestii, że powinniśmy zmienić nazwę kabaretu - mówi Błąd. - Ale pamiętam zabawny przypadek. Występowaliśmy w Rybniku w dniu drugiej tury wyborów prezydenckich. Było tuż przed godziną 20-tą, mieliśmy wejść na scenę i wtedy konferansjer Artur Andros powiedział znamienne zdanie: "Jak ich zapowiem teraz, to mogę złamać ciszę wyborczą, a jak zrobię to po 20-tej to może być ostatni występ w moim życiu". Wydawało nam się to śmieszne, ale teraz, po wydarzeniach z programem Fedorowicza, zupełnie nie jest mi do śmiechu.
Źródło: <!-- m --><a class="postlink" href="http://film.onet.pl/0,0,1254550,wiadomosci.html">http://film.onet.pl/0,0,1254550,wiadomosci.html</a><!-- m -->
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Przeżylismy komunistę kwasa przeżyjemy i małego faszystę kaczorka. Kodeks Karny napisał(a):Art. 135.
§ 2. Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. Kodeks Postępowania Karnego napisał(a):Art. 304. § 1. Każdy dowiedziawszy się o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. Przepis art. 191 § 3 stosuje się odpowiednio. Kodeks Postępowania Karnego napisał(a):Art. 191. §. 3. Jeżeli zachodzi uzasadniona obawa użycia przemocy lub groźby bezprawnej wobec świadka lub osoby najbliższej w związku z jego czynnościami, może on zastrzec dane dotyczące miejsca zamieszkania do wyłącznej wiadomości prokuratora lub sądu. Pisma procesowe doręcza się wówczas do instytucji, w której świadek jest zatrudniony lub na inny wskazany przez niego adres. Tak się składa, Arturze, że Twoja wypowiedź narusza Artykuł 135, ustęp 2 Kodeksu Karnego - wygląda na to, że popełniłeś przestępstwo. Co więcej zgodnie z Artykułem 304, ustęp 1 Kodeksu Postępowania Karnego ja i każdy kto widzi to co napisałeś ma obowiązek donieść o tym odpowiednim organom, przy czym (zgodnie z Artykułem 191, ustęp 3) może to uczynić anonimowo. Postawiłeś nas w sytuacji w której czytając to co napisałeś, winniśmy donieść na Ciebie do Prokuratury, a przecież nikt chyba nie będzie tak wredny, żeby na Ciebie donieść - chociaż teoretycznie jest to obowiązek każdego. Odnoszę wrażenie, że stawiasz wszystkich potencjalnych czytelników Twojej wypowiedzi w niezbyt komfortowej sytuacji.
Pozdrawiam
[b][i]
Z wiekiem człowiek myślący widzi, że wszystko jest śmieszne i przestaje się rzeczami przejmować.
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
:o :krzyk: 8o
:zaplakany:
:lol:
[ Dodano: 4 Luty 2006, 11:46 ]
A to tak na deser:
Cytat:Tuż po wyborach wiceminister edukacji Jarosław Zieliński (PiS) nie pozostawiał wątpliwości: "Ocena urzędujących kuratorów nie wypada pomyślnie. Było na nich wiele uzasadnionych skarg, większość straci więc stanowiska. Poza tym potrzebujemy w terenie ludzi, którzy z przekonaniem będą realizować politykę tego rządu."
Reputacja:
0
Artur napisał(a)::o :krzyk: 8o
:zaplakany:
:lol: Regulamin Forum napisał(a):2. 6 - Nie nabijaj sobie na siłę licznika pisząc bezsensowne lub nic nie wnoszące posty typu sama emotka. Wypowiedzi takie będą kasowane Wygląda na to, Arturze, że w ciągu pół godziny udało Ci się złamać Kodeks Karny, tudzież nieco naruszyć Regulamin Forum, który zdaje się sam ustaliłeś. Powinszować.
[ Dodano: 4 Luty 2006, 11:49 ]
P.S.
Przepraszam! Dopisałeś coś. W takim razie złamałeś tylko Kodeks Karny. Mnie to specjalnie nie razi, ale Cię informuje, że możesz mieć przez to rozmaite nieprzyjemności, łącznie ze skazaniem na pozbawienie wolności do lat trzech.
Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
2 minuty to pisałeś, że nie widziałeś, że coś doszło? Myślałem, że jednym palcem szybciej się pisze... :rotfl:
Reputacja:
0
Nie zauważyłem, bo jednocześnie czytam coś innego. Nie wydaje mi się to takie śmieszne. Udało mi się odnaleźć adres Prokuratury Rejonowej w Toruniu.
Prokuratura Rejonowa
87-100 Toruń
ul. Grudziądzka 45
tel. 611-76-00
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
To bardzo długa ulica... znajdź jeszcze budynek :
Reputacja:
0
Podejrzewam, że pocztą doszłoby bezproblemowo w ciągu jednego dnia.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Nie zauważyłem, bo jednocześnie czytam coś innego. Nie wydaje mi się to takie śmieszne. Udało mi się odnaleźć adres Prokuratury Rejonowej w Toruniu. Po groźbach i sugestiach wnoszę, żeś członek jakiegoś zaPISdziałego Kaczorjugend?
Reputacja:
0
Nigdy w życiu nie byłem członkiem żadnej organizacji i nie zamierzam tego stanu rzeczy zmieniać, Imienniku.
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
2
Simon napisał(a):Po groźbach i sugestiach wnoszę, żeś członek jakiegoś zaPISdziałego Kaczorjugend? Po ostatnio podpisanym cyrografie (przy wyłącznym udziele TV Trwam®) to chyba już Młodzieży Wszechpolskiej
Reputacja:
0
Tam chyba niewierzących nie przyjmują
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):Nigdy w życiu nie byłem członkiem żadnej organizacji Dodajmy tylko, że połowę z tego ŻYCIA spędziłeś w piaskownicy z łopatką i grabkami.
To naprawdę zabawne jak nastolatek tak autorytatywnie wypowiada się na tematy polityczne i feruje zaoczne wyroki.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Art - ja bym to jednak wyrzucił :agent:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Ja też uważam, że to jest całkiem zabawne : Cieszę się zatem, Imienniku, że się wzajemnie rozbawiamy, bo Twoje wypowiedzi (i to już od dwóch lat, zdaje się od czasów kiedy się podpisywałeś imieniem i nazwiskiem, podkreślając, że Ty jako polonista i nauczyciel coś tam coś tam - coś ) w tym i pokrewnych Miejscach doprowadzają mnie do paroksyzmów śmiechu :rotfl:
[b][i]
[/i][/b]
JK
Reputacja:
0
Szymon napisał(a):doprowadzają mnie do paroksyzmów śmiechu Iluż to już osobom odpowiedziałeś w ten sam sposób... Ilekroć ktoś Ci zwróci uwagę albo skrytrykuje - od razu dostajesz paroksyzmów śmiechu. Ciebie w zasadzie bawi wszystko, co w trakcie dyskusji nie rozwija sie po Twojej myśli. Masz niebywałą zdolność zrażania do siebie ludzi. Zastanawiam się, czy Ty w ogóle masz przyjaciół? To pytanie retoryczne - gdyż wiadomo, jakiej udzieliłbyś odpowiedzi. Może w realu ktoś by się znalazł, ale tu przyjaciół raczej nie znajdziesz.
Powtórze za lodbrokiem - nikt tutaj nie wypowiada się z taką dozą zarozumialstwa jak Ty.
Reputacja:
0
Wiesz co, Imienniku ? Od dwóch lat (o ile dobrze pamiętam) bawił mnie niezmiernie (nie tylko mnie zresztą) napuszony styl Twoich wypowiedzi - po co mam udawać, że było inaczej ? Jeśli nie masz dystansu do własnej osoby i tak łatwo Cię urazić to jest już - wybacz - wyłącznie Twój problem. Ja jestem po prostu szczery i nie widzę sensu w ukrywaniu tego, co myślę o tym co ktoś napisze (a nie o samej Osobie - to jest, moim zdaniem, ogromna różnica). A do ludzi się nie zrażam z zasady. To, że komuś coś czasami wygarnę o niczym nie przesądza. Mam Przyjaciół i Oni są dla mnie Najcenniejsi. Z tym, że ja słowem Przyjaźń nie szafuję na prawo i lewo i nie uważam, że to jest coś co da się po prostu "znaleźć" i to poprzez medium jakim jest Sieć Wirutalna - aczkolwiek i Tutaj już spotkałem Kogoś, Kto Stał Się Dla Mnie Bardzo, Bardzo Ważny. Między innymi dlatego właśnie bardzo lubię to Forum. Nie wszyscy są tutaj tacy jak niektórzy. że tak to eufemistycznie ujmę - co klasyfikują ludzi, taksują, aby uznać, że z takim przemądrzałym i zarozumiałym kimś tam to już w ogóle rozmawiać nie warto.
Pozdrawiam
[b][i]
[/i][/b]
JK
|