Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brak tekstów
KN. napisał(a):Nad Kosmopolakiem trzeba się będzie zastanowić
Zgadzam się!
KN. napisał(a):Była już o tym mowa jakiś rok temu (wtedy mówiliśmy o Trylogii wg Sienkiewicza, Podróżach Guliwera i Pięciu głosach z kraju)
Chętnie bym poczytał tą dyskusję... Bo takie cykle piosenek u Kaczmara robią małe zamieszanie w nazewnictwie i rozgranieczenia utworów.
KN. napisał(a):jeśli zaś chodzi o Kuglarzy i wisielców, to całe libretto należy traktować raczej jak program (rozdział), poszczególne numery zaś jako osobne utwory.
Moim skromnym zdaniem nie. Bo czyż "Balladyna" to pięć utworów (bo ma pięć aktów) czy jeden? Chyba w ten sposób trzeba ma to popatrzeć, choć mogę się mylić. Oczywiście "Kuglarze..." mogłyby być opatrzone osobną kartą tytułową (tak jak rozdziały). To chyba niczemu nie przeszkadza.
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Odpowiedz
Leszek napisał(a):
KN. napisał(a):Była już o tym mowa jakiś rok temu (wtedy mówiliśmy o Trylogii wg Sienkiewicza, Podróżach Guliwera i Pięciu głosach z kraju)
Chętnie bym poczytał tą dyskusję...
Proszę bardzo:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1508">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1508</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Polecam wyszukiwarkę na forum ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/search.php">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/search.php</a><!-- m --> ) :]
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Odpowiedz
Hmm ja kiedy chcę używać wyszukiwarki nawet przy bardzo dokładnym zapytaniu wyświetla mi się gigantyczna ilość wyników (koło 2200). Czym może to być spowodowane? Bo nie wiem, co z tym fantem zrobić...

Pozdrawiam
Nowhere Wink
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
Leszek napisał(a):Moim skromnym zdaniem nie. Bo czyż "Balladyna" to pięć utworów (bo ma pięć aktów) czy jeden?
Moim skromnym zdaniem to porównanie jest niecelne, bo kolejne numery Kuglarzy i wisielców to osobne piosenki, czyli dokładnie tak samo jak osobne piosenki programu.

KN.
Odpowiedz
A ja z innej strony, chociaż Artur może sie złościć, ze to nie na temat. Brakuje mi przy tekstach utworów tutułu płyty. Bo nie zawsze kojarzę natychmiast z której płyty jest dany utwór, a wchodzic w dyskografie i tam po kolei sprawdzac, to za duzo zachodu.
Wiem ,że są piosenki, które są wystepują na kilku płytach np "Jan Kochanowski" i tymi moze byc kłopot. Wiem ,że praca byłaby gigantyczna, ale jeśli znalazłoby sie jeszcze pare osób, które by mnie poparły, to może, moze.....
Odpowiedz
Ja popieram gorąco, bo również mi tej funkcji brakuje.
Zwłaszcza, gdy nie wiem, czy dana piosenka była na legalnym albumie, czy np. tylko w drugim obiegu.

Nowhere
[b][size=85]Dziś gra się słońcem football-match ogromny!
Bóg strzela gole - po ludzku, wspaniale!
Dziś skok na ziemię z nieba karkołomny,
Cesarskie cięcie i salto mortale![/size][/b]
Odpowiedz
tmach napisał(a):Brakuje mi przy tekstach utworów tutułu płyty.
Koncepcja zmiany w całym panelu danego utworu jest praktycznie gotowa. Ta zgłoszona sugestia jak najbardziej słusznie zresztą, będzie również uwzględniona. Zmian w ogóle w utworach szykuje się dużo i mam nadzieję, że na lepsze Wink . Na razie jednak trzeba się uzbroić w cierpliwość bo na tapecie jest w tej chwili projekt "Dyskografia". Remont w tym dziale jest bardzo pracochłonny i czasochłonny. Nie da się po prostu robić wszystkiego jednocześnie. Nawet jeśli paru osobom uda się coś opracować, to Art niestety jest jeden i nie daje rady przetwarzać tego wszystkiego informatycznie wystarczająco szybko. Proszę zatem o cierpliwość Smile . Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
Jeżeli da się w czymś pomóc to chętnie pomogę Wink
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Odpowiedz
Ja nie wymagam, żeby to było już za chwilę.Po Prostu taka była moja sugestia. Mogę czekać na zrealizowanie takowej. A co do prac nad stroną , to mam nadzieję, że ukażą sie już teksty, których nie ma na stronce, a są wydane na Suplemencie np. Szkielet Mengele.
Odpowiedz
tmach napisał(a):A co do prac nad stroną , to mam nadzieję, że ukażą sie już teksty, których nie ma na stronce, a są wydane na Suplemencie np. Szkielet Mengele
Słuszna uwaga! Teksty te chętnie przekażę administratorom, jeśli jeszcze ich nie mają.

KN.
Odpowiedz
fizol napisał(a):Jeżeli da się w czymś pomóc to chętnie pomogę
Art nie nadąża już w tej chwili :lol:
KN. napisał(a):Teksty te chętnie przekażę administratorom, jeśli jeszcze ich nie mają.
Poprosilibyśmy :Smile
Odpowiedz
Co do braków: Najeźdźcy, Podróż Trzech Króli.

Poza tym mam uwagę: w niektórych tekstach nie ma dodanych refrenów, np. w "Stalkerze"... nie wiem czy tak ma być?
Miłość - księga stara. Kto nie czytał, polecam.
Odpowiedz
W dziale Artykuły/1999/ Wariacje na temat samotnego śpiewaka, po kliknięciu na na artykuł niestety brak pliku Sad .
Odpowiedz
Leszek napisał(a):w niektórych tekstach nie ma dodanych refrenów, np. w "Stalkerze"... nie wiem czy tak ma być?
W Stalkerze tak może być.

KN.
Odpowiedz
Kuba Mędrzycki napisał(a):A wiesz może jak się miewa Bartek Abramowicz?On kiedyś tez z nimi grał, a znamy sie jeszcze z Famy w 92gim Smile
lodbrok napisał(a):Czasami gdzieś się pojawia przy okazji różnych imprez. Nie wiem czy dalej komponuje, ale akompaniamentem zajmuje się nadal. Głównie róznym młodym artystkom z lubelszczyzny. Mieszka chyba w Świdniku, ale głowy sobie uciąć nie dam.
Troszkę prorocza była ta nasza wymiana zdań, bo nie dalej jak kilka tygodni temu spotkaliśmy się z Bartkiem na Wiosennej Giełdzie Piosenki w Siedlcach Smile
A głowę mogłeś spokojnie zaryzykować - tak, Bartek mieszka od jakiegoś czasu w Swidniku Smile

Pozdrawiam

Kuba
Odpowiedz
Zawsze to lepiej mieć rację niż jej nie mieć Smile .
Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale brakuje "Pokolonia" (KM Sieniawskiego)
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
Torrentius napisał(a):Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale brakuje "Pokolonia" (KM Sieniawskiego)
Oj tak, i to dwa miesiące temu... ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?p=43965#43965">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/view ... 3965#43965</a><!-- m --> ) :niepewny:
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Odpowiedz
Ale nie ma nadal, wiec nadal mozna pisac Smile)
"Gdy czasem ogarnia cię uczucie dziwnego przygnębienia - nie przejmuj się. Pewnie jesteś głodny."
Odpowiedz
misiek-st napisał(a):
Torrentius napisał(a):Nie wiem czy ktoś już o tym pisał, ale brakuje "Pokolonia" (KM Sieniawskiego)
Oj tak, i to dwa miesiące temu... ( <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art...p?p=43965#43965">http://www.kaczmarski.art...p?p=43965#43965</a><!-- m --> ) :niepewny:
Torrentius napisał(a):Ale nie ma nadal, wiec nadal mozna pisac Smile)
Powiedzmy, że jest w trakcie dodawania dSmile
Odpowiedz
Dodane
Odpowiedz