Liczba postów: 6,575
Liczba wątków: 60
Reputacja:
0
Była ankieta "powyborcza" związana z głosowaniem do parlamentu.
Tym razem proponuję zabawę w forumowe prawybory prezydenckie.
Głosujemy do niedzieli, 9 pażdziernika, do godziny 24.
Liczba postów: 1,872
Liczba wątków: 53
Reputacja:
0
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
No ciekawe co z tego będzie... Pewnie znów wyjdzie, że jakiś drób... :]
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Czy nieletni mają głos? Głos ma każdy forumowicz.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Była ankieta "powyborcza" związana z głosowaniem do parlamentu.
Tym razem proponuję zabawę w forumowe prawybory prezydenckie. Świetny pomysł olaff22 :!: Sam o tym myślałem a może skoro wyniki tej ankiety dopiero w niedziele, pokusić się o zakłady, kto wygra w mini-wyborach na forum - ja wzorują się na wynikach mini-wyborów parlamentarnych na tymże forum obstawiam Tuska :rotfl:
olaff22 napisał(a):Głosujemy do niedzieli, 9 pażdziernika, do godziny 24 A czemuż do 24.00 :?: skoro komitety wyborcze zamykane są już o 20 ...
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Liczba postów: 119
Liczba wątków: 3
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Tym razem proponuję zabawę w forumowe prawybory prezydenckie. Mam nadzieję, że dozwolona jest (jak to w prawyborach) agitacja wyborcza więc zachęcam do głosowania na JKM (Janusz Korwin Mikke) :jupi: . Nie ma za dużych szans w wyborach, to może chociaż na forum bedzie miał na pocieszenie dobry wynik.
Podobno najlepiej w wyborach parlamentarnych wypadł na statkach, wiec jak stwierdził na czas wyborów warto by Polaków wysłać na morze, wtedy miejsce w sejmie ma zapenione :brawo:
Reputacja:
0
adam_now napisał(a):A czemuż do 24.00 Question skoro komitety wyborcze zamykane są już o 20 ... Masz w sumie rację. Ale kit tam. Mnie chodziło o to, żeby możliwie dużo było czasu na głosowanie - żeby jak najwięcej ludzi mogło w głosowaniu wziąć udział. Niech zostanie, tak jak jest. W sumie chodzi raczej o poznanie preferencji politycznych forumowiczów a nie o przeprowadzanie wyborów stricte wg. zasad.
adam_now napisał(a):- ja wzorują się na wynikach mini-wyborów parlamentarnych na tymże forum obstawiam Tuska Jestem tego samego zdania. Ciekawym pomysłem byłoby tez zrobienie ankiety z pytaniem: Na którego, Twoim zdaniem, kandydata do godności prezydenta RP zagłosowałby Jacek Kaczmarski?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Liczba postów: 1,243
Liczba wątków: 30
Reputacja:
0
Ale za to Kaczyńskiemu jak moga tak podkładają nogi... :] Dzisiaj w radiu słyszałem oprócz wrogiej propagandy na Kaczyńskiego że nawet kobiety twierdzą jak wynika z sondaży że Tusk jest ileś tam razy przystojniejszy od Kaczyńskiego i choćby z tego powodu warto na Tuska głosować... ;/ :lol: :lol: żenua... :lol:
Liczba postów: 128
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
olaff22 napisał(a):Ciekawym pomysłem byłoby tez zrobienie ankiety z pytaniem: Na którego, Twoim zdaniem, kandydata do godności prezydenta RP zagłosowałby Jacek Kaczmarski?
Coś w stylu tematu, który zdaje się był już na forum - na kogo Twoim zdanie głosowałby Jacek Kaczmarski w wyborach prezydenckich
Co do ankiet to i tak wszystko wskazuje, ze będzie trzeba zorganizować jeszcze jedną - "na kogo będziesz głosował w drugiej turze :?: " :]
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
Petrvs napisał(a):Dzisiaj w radiu słyszałem oprócz wrogiej propagandy na Kaczyńskiego że nawet kobiety twierdzą jak wynika z sondaży że Tusk jest ileś tam razy przystojniejszy od Kaczyńskiego i choćby z tego powodu warto na Tuska głosować... A ja słyszałam taki tekst w tramwaju:
- Nie dość, że dwa kaczory to jeszcze każdy kaleka - jeden niski, drugi ma wadę wymowy :]
A tak poza tym:
Leszek Bubel mówi tak, jak wygląda, a wygląda tak, jak się nazywa (KD)
Liczba postów: 881
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
ann napisał(a):każdy kaleka - jeden niski, (...) No po prostu ubawiłem się po pachy... ;/
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Liczba postów: 4,748
Liczba wątków: 613
Reputacja:
0
misiek-st napisał(a):No po prostu ubawiłem się po pachy.. Ja tylko przybliżam poglądy naszego społeczeństwa
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Ja już zagłosowałem A tak troche odbiegając od tematu za co przepraszam,to teraz leci bardzo ciekawa debata Borowskiego z Lepperem :lol:
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
GSz napisał(a):zachęcam do głosowania na JKM (Janusz Korwin Mikke) . Nie ma za dużych szans w wyborach, to może chociaż na forum bedzie miał na pocieszenie dobry wynik. Podejrzewam wręcz nadspodziewanie dobry wynik. Szkoda, że internet nie przekłada się (przynajmniej w polityce) na realny świat
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
To co się dzieje w polskiej polityce mnie przeraża... Po tym co słucham o Kaczyńskich odechciewa mi się myśleć o przyszłych 4 latach... Ja nie mam do nich zaufania. Tusk, Korwin-Mikke, Borowski to są dla mnei odpowiedzialni politycy a nie wykrzykujący nic nie znaczące hasła demagodzy.
Ps. U mnie w szkole też były takie wybory.
1. Tusk 50,9 %
2. Kaczyński 23%
4. Borowski 6,7%
5. Korwin-Mikke 6,3%
Dalej nie pamiętam.
Ciekawe kogo wybiorą Polacy...
Liczba postów: 1,305
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Fakt faktem,ale słuchając wszystkich kandydatów w debatach to mam mniej więcej podobne odczucia jak Filip Moim zdaniem najbardziej odpowiedni są Tusk i Borowski.
A co do ankiety to u mnie w szkole nie została jeszcze takowa przeprowadzona
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Co do Kaczyńskiego, to ma on fatalną opinię za granicą - w dniu wyborów oglądałem BBC, gdzie zarzucano Kaczyńskiemu "programową" niechęć do Niemców i Rosjan :|
Dlatego IMO nie byłby on dobrym prezydentem - wszak jednym z głównych jego zadań byłoby reprezentowanie kraju na arenie międzynarodowej
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 881
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
"Dlatego tańczmy w rytmie Karmanio-o-li lonik:
Nim Mały Kapral obwoła się cesa-a-rzem" :gitara:
Ale mam nadzieję, ze wygra Donald... Choć niejedno jeszcze może się wydarzyć :| .
[color=maroon][size=84][b]Krokiem adekwatnym do rozwoju zdarzeń
Idę przed siebie i marzę:)[/b][/color][/size]
Liczba postów: 6,122
Liczba wątków: 99
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Co do Kaczyńskiego, to ma on fatalną opinię za granicą - w dniu wyborów oglądałem BBC, gdzie zarzucano Kaczyńskiemu "programową" niechęć do Niemców i Rosjan :|
Dlatego IMO nie byłby on dobrym prezydentem - wszak jednym z głównych jego zadań byłoby reprezentowanie kraju na arenie międzynarodowej
Pozdrawiam
Zeratul Widzisz, a mnie ten akurat fakt skłania raczej do głosowania na Kaczyńskiego. U Kwasa drażni mnie właśnie to ugodowe podejście do tych, którzy na nie nie zasługują. Po tym, co wobec nas robił Putin, jechanie 9 maja do Moskwy potraktowałem jako zachowanie wasalskie. Jeśli sami nie będziemy zachowywać się z honorem, nikt za nas naszej godności bronił nie będzie.
KN.
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
KN. napisał(a):Widzisz, a mnie ten akurat fakt skłania raczej do głosowania na Kaczyńskiego. U Kwasa drażni mnie właśnie to ugodowe podejście do tych, którzy na nie nie zasługują. Po tym, co wobec nas robił Putin, jechanie 9 maja do Moskwy potraktowałem jako zachowanie wasalskie. Jeśli sami nie będziemy zachowywać się z honorem, nikt za nas naszej godności bronił nie będzie.
KN. Pewnie - zawsze możemy się obrazić i skończyć jak Łukaszenko, do którego "przyznaje się" tylko Putin, a i to nie zawsze :twisted:
Oczywiście nie możemy się zgadzać na wszystko, ale trzeba też mieć świadomość, że Polska nie jest na tyle silna, by narzucać innym swoją wizję świata.
Co do wyjazdu do Moskwy - akurat Putina raczej mało obchodził przyjazd Kwaśniewskiego - Rosja sobie doskonale poradzi bez Polski, natomiast Polska uzależniona jest choćby od rosyjskich surowców 8)
Gdyby nie to, że za pomocą rurociagów Jamalskiego i "Przyjaźń" Rosja dostarcza surowce także do reszty Europy (i przez to, teoretycznie, nie może odciąć dostaw), takie "wymachiwanie szabelką" mogłoby się skończyć smutno
Dlatego uważam, że prezydentem nie powinien być ktoś tak otwarcie deklarujący swoje antypatie i otwarcie deklarujący pewną wrogość w stosunku do Rosji czy (w nieco mniejszym stopniu) Niemiec - jak trudno się potem z tego "wygrzebać" świadczy choćby sprawa Rokity i hasła "Nicea albo śmierć" :|
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Liczba postów: 89
Liczba wątków: 54
Reputacja:
0
Wśród obecnej czołówki kandydatów nie ma dobrego kandydata na prezydenta, ani Kaczyński ani Tusk, nie spełnią oczekiwań wyborców. NIKT nie spełni, gospodarka jest w złej kondycji wiele reform nas czeka i jesli nie rozwiniemy w nas świadomości że pracujemy dla siebie to absolutnie nie bedzie dobrze. Każdy rząd będziemy teraz boleśnie znosić bo albo beznadziejne decycje będzie podejmować i grzebać się w przeszłości rozliczać ubeków i bóg wie co jeszcze, albo będzie wprowadzał mądre postępowe reformy które z pewnością nie ułatwią nam życia w najbliższym czasie,ale przyniosą długotrwały skutek. Tak więc , zanim Polska będzie 8 potęgą gospodarczą troszkę jeszcze upłynie , lecz mimo wszystko trzeba głosować i mądrze wybierać. Każde wybory to kredyt zaufania i pro publico bono trzeba go udzielić.
Liczba postów: 1,046
Liczba wątków: 15
Reputacja:
0
misiek-st napisał(a):Ale mam nadzieję, ze wygra Donald... Choć niejedno jeszcze może się wydarzyć . Popieram ;]
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
koselus napisał(a):Każde wybory to kredyt zaufania... o! to, to!
koselus napisał(a):... i pro publico bono trzeba go udzielić Powinienem wstawić tu tę skrzywioną buźkę, ale spytam tylko: dlaczego trzeba?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Reputacja:
0
A ja chciałbym żeby wygrał Donald, ale przestaje w to wierzyc z powodu drugiej tury. Jeśli Ojciec Rydzyk mówi o Kaczyńskim jako popieranym kandydacie to zaczynam wątpić, w przechylenie się szali zwycięstwa na stronę kandydata PO.
Liczba postów: 954
Liczba wątków: 42
Reputacja:
0
Filip P. napisał(a):Jeśli Ojciec Rydzyk mówi o Kaczyńskim jako popieranym kandydacie to zaczynam wątpić, w przechylenie się szali zwycięstwa na stronę kandydata PO. Wydaje mi się że z poparciem Kaczora przez Rydzyka jest podobnie jak z ciepłymi słowami Kwacha o kampanii Tuska - taka "pomoc" więcej głosów zabiera niż daje.
Ja Kaczorów po prostu nie znoszę, nie cierpię - za to, w jaki sposób prowadzili kampanię parlamentarną. Za spoty, w których zamiast prezentować siebie, bluzgali na PO. Za populistyczny program. Za walkę z bezrobociem poprzez ... zasiłki dla bezrobotnych? Absurd? No właśnie. Kaczor chce zamiast nastawić skręcony nadgarstek, bez przerwy narkotyzować rannego, aby nie czuł bólu...
Uważam ponadto że PODATEK PROGRESYWNY JEST NAJWIĘKSZYM GOSPODARCZYM SUKINSYŃSTWEM LUDZKOŚCI... jak można karać ludzi za przedsiębiorczość?! Zabierać większą część pieniędzy tym, którzy najlepiej z nich korzystają?! Zabierać pieniądze za które przedsiębiorca otworzyłby nowe filie firmy i zatrudnił pracowników... zabierać je tylko po to... żeby przeznaczyć je na nieskuteczną walkę z bezrobociem.
Gospodarka musi być wolna! Innej drogi nie ma! A jako że Korwin wyborów nie wygra... zostaje Tusk.
Reputacja:
0
Tak Tak Tak!!!!!!
Popieram...
Co do skurwystyństw.. mozna jeszcze eksperymentować z podatkiem obrotowym :lol: jak chce nieoceniony autorytet od wszystkiego Andrzej Lepper
Chyba ktos przesadzil, wywolujac epoke LOLI i MARCHEWKI :o
Jestem wściekły, nie tylko rozgoryczony - powiedział w TVP1 były prezydent Lech Wałęsa, komentując 50- procentową frekwencję w niedzielnych wyborach prezydenckich.
- Kiedy walczyłem o demokrację, myślałem, że rodacy zrobią z niej użytek, dzisiaj się zastanawiam. Trzeba było utrzymać sowietów, komunę, ZOMO, pały - może za krótko to wszystko trwało i dlatego takie wnioski moi rodacy wyciągnęli - powiedział Wałęsa.
8 )
Liczba postów: 135
Liczba wątków: 8
Reputacja:
0
Cóż - frekwencja słabsza niż w realu - poniżej 10%, ale za to tylko 1 tura
"...Gdyby piosenek słuchał świat to pewnie by się zmienił,
a mędrcy mądrzy, że aż strach milczeli zawstydzeni..."
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2