Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lekcja używania forum ;)
Odkryte, gdzieś w czeluściach internetu Smile Jak na razie tylko dwie części, ale może pojawi się więcej Smile - jeśli autorowi weny nie zabraknie ...

Lekcja 1
Lekcja 2

Miłego oglądania - może by to dodać to FAQ :rotfl:
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Dawał - w shoutboxie. Niemniej dobrze, że zamieściłeś - może większa część forumowiczów przeczyta... Wink
Bo źródło wciąż bije...
2DH napisał(a):Czy Art kiedyś już nie dawał tych linków gdzieś??
Pewien być nie mogę ale wydawać mi się może jak najbardziej
Nikt Ci prawa do "wydawania się" nie odmawia Smile, co do linków to ja ich nie kojarzę, nie mniej nie jestem takim aż jak ty zapalonym forumowym-szperaczem Smile - myślę, ze Artur miałby tu decydujące zdanie.

Jeśli były to przepraszam za dublowanie tematów i proszę o skasowanie całego topicu, natomiast jeśli nie to tak jak już pisałem - miłego oglądania :!:
VanThunderbolt napisał(a):Dawał - w shoutboxie. Niemniej dobrze, że zamieściłeś - może większa część forumowiczów przeczyta...

To żeś mnie uspokoił - w takim razie miłego oglądania :!: :rotfl:
Witam po przerwie wakacyjnej.

Chciał bym zwrócić uwage na miejsce J-K w wielojęzycznej
culture , skąd
pochodzi cytat "lawirantów politycznych odgrywających role męczenników (Jacek Kaczmarski AUTOPORTRET Z KANALIĄ )".

Także na absurdy i nonsensy forum wyrażane lub karalne ekstremalnie ( banicja, banany
etc. ).

pozdrowienia

emigrant
wisher123 napisał(a):Chciał bym zwrócić uwage na miejsce J-K
Masz na myśli brak Jacka (w przeciwieństwie do Pilcha, Gretkowskiej, Tokarskiej...) ?
Znajdzie się słowo na każde słowo
Raczej marginalizacja, brak szeroko pojętej liryki śpiewanej. Za to pojawia się nazwisko
dzienikrza Jacka Kaczmarskiego ur. w Warszawie.

To do kaczmarologów należy też znalezienie trwałego miejsca w "culture", przez
choćby eMaile do mail<at>culture.pl , odpowiednie eseje, rozszerzenia w/w strony.

Do dzieła Panowie.
wisher123 napisał(a):Raczej marginalizacja, brak szeroko pojętej liryki śpiewanej. Za to pojawia się nazwisko
dzienikrza Jacka Kaczmarskiego ur. w Warszawie.

To do kaczmarologów należy też znalezienie trwałego miejsca w "culture", przez
choćby eMaile do mail<at>culture.pl , odpowiednie eseje, rozszerzenia w/w strony.

Do dzieła Panowie.

Nie odmawiam Ci racji, ale co to ma wspólnego z tym tematem (Lekcja używania forum) :?: :!:
"Kulture" szeroko pojętą, używa się w każdym topicu. Albo?

Może udzielisz lekcji?

Nie mam czasu na rozszerzenie tematu, może następnym razem.

Cool
wisher123 napisał(a):"Kulture" szeroko pojętą, używa się w każdym topicu. Albo?
Może udzielisz lekcji?
Nie mam czasu na rozszerzenie tematu, może następnym razem.
I znów racja w pewnym sensie jest po Twojej stronie, jednak ten temat był o czymś konkretnym (linki do animacji we flashu):!: Sprawa, która poruszasz jest (może dla pewnych osób) ciekawa dlatego możesz przecież założyć temat ją poruszający :!: bo inaczej robi się OT (coś mi się zdaje, że jakiś moderator/admin powinien sie w tej kwestii odezwać Smile )
To wchodzimy w subkultury lub subtematy
flashe jako kultura masowa. ( nowe media )

Polecam koze i osama
wisher123 napisał(a):To wchodzimy w subkultury lub subtematy
flashe jako kultura masowa. ( nowe media )

Polecam koze i osama

Nie jestem w stanie pojąć cóż to wnosi do dyskusji :?: , może ktoś mądrzejszy ode mnie, zechce mi wytłumaczyć :?: :!:
Nic nie wnosi do dyskusji, pewnie nie ta opcja i topics, forum , więc szukaj "culture", szukaj "kulture"- drobiazg, a inne wyniki.

Tak samo jak na stronie <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.culture.pl">www.culture.pl</a><!-- w --> wpisz w pole szukaj "Jacek Kaczmarski" otrzymasz
cztery wyniki wyszukiwania, w tym dwa wyniki o rożnych Jackach Kaczmarskich. Może ja też trafilem na nie te "forum". :?:

Wynik zaawansowanego wyszukiwania w google. A tak pozatym dzisiaj wybory parlamentarne,
uczymy SIE DEMOKRACJI. Na stronach niektórych konsulatów za granicą ani śladu o wyborach. Pewnie wybory dla klanów.

pozdrowienia od "niezakorzenionego" w temacie.
wisher123 napisał(a):Nic nie wnosi do dyskusji...
To po co w ogóle pisać :!: :?:

[OT]Pytanie do adminów/moderatorów - a ja już myślałem, że od pewnego czasu tylko zarejestrowani użytkownicy mają prawo pisać w postach :?: :!:, wiec jak to jest :?: [/OT]
Nie jesteś na czasie Adam_now. W Hyde Parku może pisać każdy, nawet bez logowania Smile . Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
lodbrok napisał(a):Nie jesteś na czasie Adam_now. W Hyde Parku może pisać każdy, nawet bez logowania

No to sorki, w taki razie czekam z niecierpliwością na kolejne arcyciekawe posty wisher123 :wink:
No może jestem mało rozumna, ale pojęcia nie mam, o co chodziło naszemu niezalogowanemu gościowi :o
Lekcja 2. jest bardzo praktyczna, przydałaby się prawie na każdym forum, w którym uczestniczę Smile Na jednym jest jeszcze jedna, pierwsza, jeśli o szukanie chodzi, zasada:
"Zanim się się o coś zapytasz, poszukaj na google".
Tongue
Inteligencja, do jasnej cholery, jest fuckin' sexy! - Maciek Maleńczuk
grusia napisał(a):No może jestem mało rozumna, ale pojęcia nie mam, o co chodziło naszemu niezalogowanemu gościowi

A już się martwiłem, ze to tylko ze mną coś nie tak Smile. najlepiej, jak nie wiadomo o co chodzi, przyznawać komuś rację Smile
Sądząc z natarczywości w wymienianiu pewnej strony chodziło o reklamę? :?
Artur napisał(a):Sądząc z natarczywości w wymienianiu pewnej strony chodziło o reklamę? :?
i wszystko jasne Smile Choć z drogiej strony ta osoba zarejestrowała się ostatnio jako wisher , więc może jednak temat Kaczmarskiego go/ją interesuje :?: Smile
Co chcecie - koza była świetna - muszę to pokazać mojej "Mrocznej" siostrze :lol:
A co do sensowności - w końcu to Hyde Park, a poziom duszka to jeszcze nie jest :wink:

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):A co do sensowności - w końcu to Hyde Park, a poziom duszka to jeszcze nie jest

Hyde Park to chyba znaczy, że można pisać tematy na dowolny temat, a nie pisać, co się chce w dowolnym temacie Wink :?:, czyż nie ... Trochę głupio by to wyglądało, jakbym teraz w każdym temacie w Hyde Parku napisał posta w stylu wisher, czy wywołanego duszka Smile

Ps. A posty duszka to lubiłem, bo chociaż wiedziałem, ze to abstrakcja Smile, w przypadku wishera, to ni to abstrakcja, ni na temat Smile
adam_now napisał(a):Hyde Park to chyba znaczy, że można pisać tematy na dowolny temat, a nie pisać, co się chce w dowolnym temacie Wink :?:, czyż nie ...
Hyde Park to znaczy, że nieco liberalniej podchodzimy do off topiców Big Grin
Zresztą musisz przyznać, że wisher nie przerwał żadnej porywającej i konkretnej dyskusji :]

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. BTW jeśli chcesz co przekazać moderatorom (vide [OT] :wink: ), to możesz używać BBCode ['mod'] (oczywiście bez apostrofów :wink: ) - wadą tego rozwiązania jest to, że nawet Ty nie będziesz widział tej wiadomości :lol:
Zeratul napisał(a):Hyde Park to znaczy, że nieco liberalniej podchodzimy do off topiców
Zresztą musisz przyznać, że wisher nie przerwał żadnej porywającej i konkretnej dyskusji

Niezależnie od tego czy dyskusja była, czy nie Smile, to jednak, Ordnung muss sein :!:
Zeratul napisał(a):BTW jeśli chcesz co przekazać moderatorom (vide [OT] ), to możesz używać BBCode ['mod'] (oczywiście bez apostrofów) - wadą tego rozwiązania jest to, że nawet Ty nie będziesz widział tej wiadomości :lol:

Dzięki, znam to rozwiązanie (moze innym się przyda) Smile, nie mniej celowo zrobiłem tak, by też inni mogli to przeczytać, pomimo faktu, ze pytanie było tylko dla adminów/moderatorów.
adam_now napisał(a):Niezależnie od tego czy dyskusja była, czy nie Smile, to jednak, Ordnung muss sein :!:
Mnie tego akurat nie musisz mówić - z Wielkopolski jestem Big Grin
A jeśli już mówimy o porządku - nasza dyskusja jest jeszcze bardziej off-topikowa niż posty wishera :twisted:

Pozdrawiam
Zeratul
Zeratul napisał(a):A jeśli już mówimy o porządku - nasza dyskusja jest jeszcze bardziej off-topikowa niż posty wishera

asz rację, zatem proponuję ją zakończyć i uznać, że był remis ... :lol: