Liczba postów: 128
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Odkryte, gdzieś w czeluściach internetu Jak na razie tylko dwie części, ale może pojawi się więcej - jeśli autorowi weny nie zabraknie ...
Lekcja 1
Lekcja 2
Miłego oglądania - może by to dodać to FAQ :rotfl:
... Wyrwij murom zęby krat
Zerwij kajdany, połam bat ...
Liczba postów: 892
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Dawał - w shoutboxie. Niemniej dobrze, że zamieściłeś - może większa część forumowiczów przeczyta...
Bo źródło wciąż bije...
Reputacja:
0
2DH napisał(a):Czy Art kiedyś już nie dawał tych linków gdzieś??
Pewien być nie mogę ale wydawać mi się może jak najbardziej Nikt Ci prawa do "wydawania się" nie odmawia , co do linków to ja ich nie kojarzę, nie mniej nie jestem takim aż jak ty zapalonym forumowym-szperaczem - myślę, ze Artur miałby tu decydujące zdanie.
Jeśli były to przepraszam za dublowanie tematów i proszę o skasowanie całego topicu, natomiast jeśli nie to tak jak już pisałem - miłego oglądania :!:
VanThunderbolt napisał(a):Dawał - w shoutboxie. Niemniej dobrze, że zamieściłeś - może większa część forumowiczów przeczyta...
To żeś mnie uspokoił - w takim razie miłego oglądania :!: :rotfl:
wisher123
Niezarejestrowany
Witam po przerwie wakacyjnej.
Chciał bym zwrócić uwage na miejsce J-K w wielojęzycznej
culture , skąd
pochodzi cytat "lawirantów politycznych odgrywających role męczenników (Jacek Kaczmarski AUTOPORTRET Z KANALIĄ )".
Także na absurdy i nonsensy forum wyrażane lub karalne ekstremalnie ( banicja, banany
etc. ).
pozdrowienia
emigrant
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 103
Reputacja:
0
wisher123 napisał(a):Chciał bym zwrócić uwage na miejsce J-K Masz na myśli brak Jacka (w przeciwieństwie do Pilcha, Gretkowskiej, Tokarskiej...) ?
Znajdzie się słowo na każde słowo
wisher123
Niezarejestrowany
Raczej marginalizacja, brak szeroko pojętej liryki śpiewanej. Za to pojawia się nazwisko
dzienikrza Jacka Kaczmarskiego ur. w Warszawie.
To do kaczmarologów należy też znalezienie trwałego miejsca w "culture", przez
choćby eMaile do mail<at>culture.pl , odpowiednie eseje, rozszerzenia w/w strony.
Do dzieła Panowie.
Reputacja:
0
wisher123 napisał(a):Raczej marginalizacja, brak szeroko pojętej liryki śpiewanej. Za to pojawia się nazwisko
dzienikrza Jacka Kaczmarskiego ur. w Warszawie.
To do kaczmarologów należy też znalezienie trwałego miejsca w "culture", przez
choćby eMaile do mail<at>culture.pl , odpowiednie eseje, rozszerzenia w/w strony.
Do dzieła Panowie.
Nie odmawiam Ci racji, ale co to ma wspólnego z tym tematem (Lekcja używania forum) :?: :!:
wisher123
Niezarejestrowany
"Kulture" szeroko pojętą, używa się w każdym topicu. Albo?
Może udzielisz lekcji?
Nie mam czasu na rozszerzenie tematu, może następnym razem.
Reputacja:
0
wisher123 napisał(a):"Kulture" szeroko pojętą, używa się w każdym topicu. Albo?
Może udzielisz lekcji?
Nie mam czasu na rozszerzenie tematu, może następnym razem. I znów racja w pewnym sensie jest po Twojej stronie, jednak ten temat był o czymś konkretnym (linki do animacji we flashu):!: Sprawa, która poruszasz jest (może dla pewnych osób) ciekawa dlatego możesz przecież założyć temat ją poruszający :!: bo inaczej robi się OT (coś mi się zdaje, że jakiś moderator/admin powinien sie w tej kwestii odezwać )
wisher123
Niezarejestrowany
To wchodzimy w subkultury lub subtematy
flashe jako kultura masowa. ( nowe media )
Polecam koze i osama
Reputacja:
0
wisher123 napisał(a):To wchodzimy w subkultury lub subtematy
flashe jako kultura masowa. ( nowe media )
Polecam koze i osama
Nie jestem w stanie pojąć cóż to wnosi do dyskusji :?: , może ktoś mądrzejszy ode mnie, zechce mi wytłumaczyć :?: :!:
wisher123
Niezarejestrowany
Nic nie wnosi do dyskusji, pewnie nie ta opcja i topics, forum , więc szukaj "culture", szukaj "kulture"- drobiazg, a inne wyniki.
Tak samo jak na stronie <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.culture.pl">www.culture.pl</a><!-- w --> wpisz w pole szukaj "Jacek Kaczmarski" otrzymasz
cztery wyniki wyszukiwania, w tym dwa wyniki o rożnych Jackach Kaczmarskich. Może ja też trafilem na nie te "forum". :?:
Wynik zaawansowanego wyszukiwania w google. A tak pozatym dzisiaj wybory parlamentarne,
uczymy SIE DEMOKRACJI. Na stronach niektórych konsulatów za granicą ani śladu o wyborach. Pewnie wybory dla klanów.
pozdrowienia od "niezakorzenionego" w temacie.
Reputacja:
0
wisher123 napisał(a):Nic nie wnosi do dyskusji... To po co w ogóle pisać :!: :?:
[OT]Pytanie do adminów/moderatorów - a ja już myślałem, że od pewnego czasu tylko zarejestrowani użytkownicy mają prawo pisać w postach :?: :!:, wiec jak to jest :?: [/OT]
Liczba postów: 2,726
Liczba wątków: 61
Reputacja:
0
Nie jesteś na czasie Adam_now. W Hyde Parku może pisać każdy, nawet bez logowania . Pozdrawiam
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Reputacja:
0
lodbrok napisał(a):Nie jesteś na czasie Adam_now. W Hyde Parku może pisać każdy, nawet bez logowania
No to sorki, w taki razie czekam z niecierpliwością na kolejne arcyciekawe posty wisher123 :wink:
Liczba postów: 83
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
No może jestem mało rozumna, ale pojęcia nie mam, o co chodziło naszemu niezalogowanemu gościowi :o
Lekcja 2. jest bardzo praktyczna, przydałaby się prawie na każdym forum, w którym uczestniczę Na jednym jest jeszcze jedna, pierwsza, jeśli o szukanie chodzi, zasada:
"Zanim się się o coś zapytasz, poszukaj na google".
Inteligencja, do jasnej cholery, jest fuckin' sexy! - Maciek Maleńczuk
Reputacja:
0
grusia napisał(a):No może jestem mało rozumna, ale pojęcia nie mam, o co chodziło naszemu niezalogowanemu gościowi
A już się martwiłem, ze to tylko ze mną coś nie tak . najlepiej, jak nie wiadomo o co chodzi, przyznawać komuś rację
Liczba postów: 5,038
Liczba wątków: 264
Reputacja:
2
Sądząc z natarczywości w wymienianiu pewnej strony chodziło o reklamę? :?
Reputacja:
0
Artur napisał(a):Sądząc z natarczywości w wymienianiu pewnej strony chodziło o reklamę? :? i wszystko jasne Choć z drogiej strony ta osoba zarejestrowała się ostatnio jako wisher , więc może jednak temat Kaczmarskiego go/ją interesuje :?:
Liczba postów: 5,624
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Co chcecie - koza była świetna - muszę to pokazać mojej "Mrocznej" siostrze :lol:
A co do sensowności - w końcu to Hyde Park, a poziom duszka to jeszcze nie jest :wink:
Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A co do sensowności - w końcu to Hyde Park, a poziom duszka to jeszcze nie jest
Hyde Park to chyba znaczy, że można pisać tematy na dowolny temat, a nie pisać, co się chce w dowolnym temacie :?:, czyż nie ... Trochę głupio by to wyglądało, jakbym teraz w każdym temacie w Hyde Parku napisał posta w stylu wisher, czy wywołanego duszka
Ps. A posty duszka to lubiłem, bo chociaż wiedziałem, ze to abstrakcja , w przypadku wishera, to ni to abstrakcja, ni na temat
Reputacja:
0
adam_now napisał(a):Hyde Park to chyba znaczy, że można pisać tematy na dowolny temat, a nie pisać, co się chce w dowolnym temacie :?:, czyż nie ... Hyde Park to znaczy, że nieco liberalniej podchodzimy do off topiców
Zresztą musisz przyznać, że wisher nie przerwał żadnej porywającej i konkretnej dyskusji :]
Pozdrawiam
Zeratul
P.S. BTW jeśli chcesz co przekazać moderatorom (vide [OT] :wink: ), to możesz używać BBCode ['mod'] (oczywiście bez apostrofów :wink: ) - wadą tego rozwiązania jest to, że nawet Ty nie będziesz widział tej wiadomości :lol:
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):Hyde Park to znaczy, że nieco liberalniej podchodzimy do off topiców
Zresztą musisz przyznać, że wisher nie przerwał żadnej porywającej i konkretnej dyskusji
Niezależnie od tego czy dyskusja była, czy nie , to jednak, Ordnung muss sein :!:
Zeratul napisał(a):BTW jeśli chcesz co przekazać moderatorom (vide [OT] ), to możesz używać BBCode ['mod'] (oczywiście bez apostrofów) - wadą tego rozwiązania jest to, że nawet Ty nie będziesz widział tej wiadomości :lol:
Dzięki, znam to rozwiązanie (moze innym się przyda) , nie mniej celowo zrobiłem tak, by też inni mogli to przeczytać, pomimo faktu, ze pytanie było tylko dla adminów/moderatorów.
Reputacja:
0
adam_now napisał(a):Niezależnie od tego czy dyskusja była, czy nie , to jednak, Ordnung muss sein :!: Mnie tego akurat nie musisz mówić - z Wielkopolski jestem
A jeśli już mówimy o porządku - nasza dyskusja jest jeszcze bardziej off-topikowa niż posty wishera :twisted:
Pozdrawiam
Zeratul
Reputacja:
0
Zeratul napisał(a):A jeśli już mówimy o porządku - nasza dyskusja jest jeszcze bardziej off-topikowa niż posty wishera
asz rację, zatem proponuję ją zakończyć i uznać, że był remis ... :lol:
|