09-21-2005, 12:36 PM
...............
............
|
09-21-2005, 12:36 PM
...............
09-21-2005, 12:41 PM
To mają być, o ile wiem, eliminacje do kolejnej "Nadzieji". Tak mi to tłumaczył jeden z organizatorów.
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
09-21-2005, 12:42 PM
Info jest na stronie, a konkretnie tu: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/krasnik.php">http://www.kaczmarski.art.pl/ogloszenia/krasnik.php</a><!-- m -->
Pozdrawiam Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
09-21-2005, 12:44 PM
Ja tam pewnie będę to opowiem wam po fakcie, co to naprawdę było
![]()
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
09-21-2005, 01:01 PM
(........)
09-21-2005, 01:15 PM
Krasny napisał(a):Skoro to sa eliminacje do trzeciej Nadziei, to co oznacza ogloszenie ktore dal Peterus ze jestKrasny po pierwsze, czemu nie zapytasz o to na forum strony Petrusa? Po drugie dokładną i prawdziwą informację odnośnie Kraśnika masz i na stronie Arturai na stronie Petrua. Petrus u siebie napisałprzecież tak: www.gintrowski.gc.pl napisał(a):Tym razem zamieszczam już pewne informacje, które wysłali mi organizatorzy eliminacji do Festiwalu im. Jacka Kaczmarskiego w Kołobrzegu. W rozszerzeniu artykułu jest ich komunikat w tejże sprawie, regulamin zamieszczam na forum.Komitet organizacyjny Fundacji im. Jacka Kaczmarskiego pod przewodnictwem Alicji Delgas oraz dyrektor Centrum Kultury i Promocji w Kraśniku Katarzyna Kędzierska, pragną poinformować, iż 15 października 2005 roku odbędą się w Kraśnikui tym się kieruj pozdrawiam
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę, I ty, co mieszkasz dziś w pałacu, A srać chodziłeś pod chałupę, Ty, wypasiony na Ikacu - całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
09-21-2005, 03:09 PM
Tak napisałem ponieważ początkowo organizatorzy napisali do mnie bym zamieścił info o festiwalu "Źródło" który miał się odbyć w Kraśniku. Ale wyniknęły inne sprawy, różnej natury - szkoda czasu by się w to zagłębiać i festiwal ten zamieniono w Eliminacje do przyszłorocznej "Nadziei" w Kołobrzegu. Tyle. Dlatego po raz drugi po korekcji poprzednich informacji zamieściłem te poprawne. Pozdrawiam
09-21-2005, 04:17 PM
Krasny napisał(a):1. Skoro to sa ELIMINACJE do trzeciej Nadziei, to na kiedy jest zaplanowana sama Nadzieja nr 3?Trzecia edycja Festiwalu Piosenki Poetyckiej im. Jacka Kaczmarskiego "Nadzieja" odbędzie się w dniach 28-29 lipca 2006 roku.
09-21-2005, 08:22 PM
Ale to interesujące, że mający się odbyć Festiwal "Źródło" w Krasniku nagle został przemianowany na eliminacje do "Nadziei". A cóż stało na przeszkodzie, by mógł to być samodzielny Festiwal???
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
09-21-2005, 08:31 PM
Przemek napisał(a):A cóż stało na przeszkodzie, by mógł to być samodzielny Festiwal???sens.. jak dla mnie... rozczłonkowanie skupiska... wiele małych nieistotnych, zamiast jednego skupiającego... wybór pomiędzy odległością a klimatem... wpłynięcie na wielkość... i to wsio... gdyż życzę jak najlepiej .... pzdrw lub ewentualnie jest to spisek Pana X aby wyklyczyć Pana Y z podziału tortu Z... wydaje się że były prozaiczne powody...
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
09-21-2005, 08:38 PM
spalding napisał(a):sens.. jak dla mnie... rozczłonkowanie skupiska... wiele małych nieistotnych, zamiast jednego skupiającego... wybór pomiędzy odległością a klimatem... wpłynięcie na wielkość... i to wsio... gdyż życzę jak najlepiej .... pzdrwmoże... spalding napisał(a):lub ewentualnie jest to spisek Pana X aby wyklyczyć Pana Y z podziału toru Z...może... spalding napisał(a):wydaje się że były prozaiczne powody...może...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta: To tylko kwestia Światła ; "
09-21-2005, 08:41 PM
Przemek napisał(a):no w tym przypadku to z mojej strony jak najbardziej, a nie "może" ..... (w koncu to bylo moje zdanie, lub precyzujac - życzenie i mam nadzieje spełnione) ...spalding napisał(a):sens.. jak dla mnie... rozczłonkowanie skupiska... wiele małych nieistotnych, zamiast jednego skupiającego... wybór pomiędzy odległością a klimatem... wpłynięcie na wielkość... i to wsio... gdyż życzę jak najlepiej .... pzdrwmoże... żaden spisek... ot, pobożne życzenie... i nie twierdzę że tak było lub nie było .......... [ Dodano: 2005-09-21, 22:56 ] Lub precyzujac sens mojej pokrętnej wypowiedzi ... Przemek napisał(a):A może nie ?spalding napisał(a):sens.. jak dla mnie... rozczłonkowanie skupiska... wiele małych nieistotnych, zamiast jednego skupiającego... wybór pomiędzy odległością a klimatem... wpłynięcie na wielkość... i to wsio... gdyż życzę jak najlepiej .... pzdrwmoże... Przemek napisał(a):A może nie ?spalding napisał(a):lub ewentualnie jest to spisek Pana X aby wyklyczyć Pana Y z podziału toru Z...może... Przemek napisał(a):ech....spalding napisał(a):wydaje się że były prozaiczne powody...może...
"Nic tak nie obnaża słabych punktów poety jak wiersz klasyczny i właśnie dlatego tak powszechnie się od niego stroni."
(Josif Brodski)
09-27-2005, 04:14 PM
Tak troszeczkę off-topic:
Od pewnego czasu czytuję różne wątki na tym forum i mam wrażenie, że ulubionym tematem Waszych rozmów są spiskowe teorie na różne tematy związane z JK. Ulubionym narzędziem zaś - niedopowiedzenia. Tylu postów ze stwierdzeniami : "może..." "a może nie..." "jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi" itd. to jeszcze nigdzie indziej nie widziałem. Niestety, w tym wszystkim gdzieś mi giną cenne dla potencjalnych uczestników "Jackowych" imprez informacje oraz wrażenia po tychże imprezach. A może zamiast koncentrować się na zawoalowanym dumaniu nad tym co, komu i dlaczego nie wyszło, skupilibyście się na tym co się wokół twórczości JK dzieje? Ale to tylko takie moje, niewiele warte przemyślenia... Pozdrawiam, Bywacz
09-27-2005, 04:33 PM
Bywacz napisał(a):Tak troszeczkę off-topic:A może ( :wink: ) podzieliłbyś się z nami wiedzą na omawiane tematy (o ile taką posiadasz) - wtedy nie będziemy musieli "gdybać" :twisted: A kwestia spiskowych teorii odnosi się tylko do wybranej (i w miarę stałej) grupy forumowiczy :twisted: Pozdrawiam Zeratul P.S. Co do "ginących informacji" to zwykle pojawiają się one na początku wątku - jeszcze przed abstrakcyjną dyskusją, która się czasem wywiązuje. Natomiast co do "wrażeń" - od dłuższego już czasu nikt nie kwapi się do zdawania relacji z imprez (wyjątek - Kołobrzeg :wink: ), ale nic na to nie poradzimy :|
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno; Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować, A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
09-28-2005, 05:12 AM
Z Przemyśla i Kraśnika relacje na pewno będą
![]()
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
09-28-2005, 06:33 PM
lodbrok napisał(a):Z Przemyśla i Kraśnika relacje na pewno będąTrzymam Cię za słowo d ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|