Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
wcięcia w akapitach
Czy jest możliwe zastosowanie w postach wcięć na początku każdego akapitu?
A jeśli tak, to jak?

Myślę, że mogłoby to być bardzo pomocne przy pisaniu (i czytaniu) opowiadań.
Pietrek_C
Nikt nie przewidział forum do takich celów. Modyfikacji też takiej nigdy nie spotkałem.
Zamiast wcięć można stosować enter (podwójny znaczy) - będzie czytelniej Smile
ann napisał(a):Zamiast wcięć można stosować enter (podwójny znaczy) - będzie czytelniej Smile
Dzięki za informację. Zawsze to jest jakiś pomysł.
Pietrek_C
  • można "wciąć" w ten sposób
    (opcja "list" przy pisaniu posta)
z tym, że powoduje to niestety przerwę po pierwszej linii

Swoją drogą ciekawe na czym polega "stosowanie html w poście" (można to nawet wyłączyć :wink: ) skoro nie można użyć nawet  

Pozdrawiam
Zeratul

P.S. Można by dołożyć "pustego" emotikonka (najlepiej z jakimś "skrótem" np. (_) ), który spełniałby rolę spacji Big Grin
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
Zeratul napisał(a):Swoją drogą ciekawe na czym polega "stosowanie html w poście" (można to nawet wyłączyć ) skoro nie można użyć nawet
Faktycznie jest takowa, ale wyłączyłem html dla użytkowników. Tylko Admini mogą używać html. Powód prosty, by komuś nie strzeliło do głowy zrobić jakiegoś złośliwego psikusa.
Pomysł z emotką jest ciekawy, ale pustej jako takiej się nie da zrobić, chyba, że byłby to przezroczysty gif...
Artur napisał(a):Pomysł z emotką jest ciekawy, ale pustej jako takiej się nie da zrobić, chyba, że byłby to przezroczysty gif...
O tym właśnie myślałem (nawet jedna emotka sie powtarza ::cool2:: i Cool - przynajmniej ja nie widzę tu wielkiej różnicy - może dałoby się ją przerobić w łatwy sposób)

Pozdrawiam
Zeratul
[size=85][i]Znaczyło słowo - słowo, sprawa zaś gardłowa
Kończyła się na gardle - które ma się jedno;
Wtedy się wie jak życie w pełni posmakować,
A ci, w których krew krąży - przed śmiercią nie bledną.[/i][/size]
do wcięcia trza byłoby chyba wykorzystać
Kod:

(spacja Tongue) ten znacznik php, ale trza by się było troche nagłowić jak to zrobić jako opcja bbcode.. ale na pewno da się zrobićTongue
wiemy to, gdzieś jest 2 kawałek tego wątku gdzie już to samo napisałem. Tylko czasu nie mogę znaleźć na grzebanie. Ale może teraz - koniec praktyk Smile
Artur napisał(a):wiemy to, gdzieś jest 2 kawałek tego wątku gdzie już to samo napisałem. Tylko czasu nie mogę znaleźć na grzebanie. Ale może teraz - koniec praktyk Smile
ops, pardon - nie wiedzialem Tongue

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości