Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fundacja już zarejestrowana
Pragnę poinformować, że w gdańskim sądzie została już oficjalnie zarejestrowana Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego, której założycielem jest Alicja Delgas.
Fundacja stawia sobie za cel powołanie i prowadzenie Muzeum Jacka Kaczmarskiego, a także coroczne organizowanie Festiwalu Piosenki Poetyckiej im. Jacka Kaczmarskiego"Nadzieja".
Ponadto Fundacja będzie prowadziła działalność wydawniczą. To tak w skrócie.
Pozdrawiam Smile
Coma napisał(a):Pragnę poinformować, że w gdańskim sądzie została już oficjalnie zarejestrowana Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego, której założycielem jest Alicja Delgas.
To mila wiadomosc. Zeby tylko starczylo bogatych i zarazem hojnych czyli tzw. "sponsorow",. bo bez tego bedzie ciezko.
Coma napisał(a):Muzeum Jacka Kaczmarskiego
Tego aspektu działalności jestem bardzo ciekaw. Są już jakieś konkretne pomysły?
2DH napisał(a):[To może jakąś reedycję "Ale żródło wciąż bije..." dałoby się zrobić, a myślę, że chętnych by nie zabrakło.
Do niedawna mozna to bylo kupic u Artura, nie wiem jak jest teraz ale skontaktuj sie z administratorem
Simon napisał(a):
Coma napisał(a):Muzeum Jacka Kaczmarskiego
Tego aspektu działalności jestem bardzo ciekaw. Są już jakieś konkretne pomysły?
...tak, ale za wcześnie na ich upublicznianie. Najważniejsze, że jest przychylność władz miasta Gdańska by takie muzeum powstało, bo bez pomocy miasta na pewno się nie obędzie.
Miejmy nadzieję, że wkrótce będzie głośno i o fundacji i o muzeum. Smile
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
A kto jest czlonkiem (czy jakby to nazwać) owej fundacji??
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemek napisał(a):A kto jest czlonkiem (czy jakby to nazwać) owej fundacji??
No i co? Nie padnie odpowiedź na to pytanie?
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
Rzecznikiem jest Wojciech Stronias, jego by trzeba spytać.
No to czemu jeszcze nie odpowiedzial?? :> Skoro jest tak zwiazany z osobą JK, to powinien tu zaglądać Wink
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Artur napisał(a):Rzecznikiem jest Wojciech Stronias, jego by trzeba spytać.
No, chyba nie trzeba zaraz do rzecznika pisać z tak, wydawałoby się, prostym pytaniem.

W ogóle, poza ogólnymi zapowiedziami, że Fundacja będzie, informacją na tym Forum, że już zarejestrowano, w Sieci zbyt wielu danych odnośnie Fundacji nie można się doszukać Sad
Jakaś strona internetowa czy choćby wizytówka by się przydała, nie sądzicie? Ani numeru konta, ani adresu - nic nie ma!
[b][color=#000080]Warszawskie bubki, żygolaki
Z szajka wytwornych pind na kupę,
I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
A srać chodziłeś pod chałupę,
Ty, wypasiony na Ikacu -
całujcie mnie wszyscy w dupę.[/color][/b]
No więc się zorientowałem i:
1. Fundacja jest zarejestrowana. Nie ma jeszcze regonu i konta w banku
2. Fundacja będzie miała stronę
3. Założycielem fundacji i prezesem zarządu jest Alicja Delgas; natomiast w Radzie Fundacji są: Anna Dorota Goliszewska- przewodnicząca, Wojciech Stronias i Marcin Kunicki.