Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Współczesna poezja polska wobec dziedzictwa przeszłości
radziu_88, zmiłuj się. Czy nie możesz przykładać większej staranności to tego jak piszesz? Błąd na błędzie... ;/
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
Dobrze zmiłuje się.Postaram sie pisac bez żadnych błędów. :prosze:
Odpowiedz
Od razu lepiej Smile
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Odpowiedz
A ja mam : "XX-wieczni polscy pisarze a sprawa polska - Jacek Kaczmarski, ku przerazeniu serc.
Jeszcze nie zaczelam Big Grin
[size=75][i]Ciągle mam czarny palec od pisania
I w oczach ciągle coś na kształt płomyka
Poetycznego...stąd mię częsciej wita
Poetą - ten, co widzi, niż co czyta.[/i][/size]
Odpowiedz
Dwudziestowieczni? A jaki masz zarys założeń?
Odpowiedz
Drogie Panie - proszę sobie założyć osobny temat poświęcony pracy adme; ten dotyczył innej.
Odpowiedz
A, to trzeba na każdą pracę zakładać inny temat??? Nie wiedziałam. Tym bardziej, że dwie poprzednie prace były wzmiankowane w tym temacie - bez interwencji formalnych. Ale w porządku, nic więcej nie mówię Smile i będę wiedziała na przyszłość.
Odpowiedz
A ja już nie mogę się doczekać,aż moja praca wpadnie w ręce kaczmarologów i innych znawców twórczości pana Jacka. Oczywiście mam przy tym ogromną nadzieję,że zechcecie zająć się moim gniotem,a potem,w ogólnym zniesmaczeniu zapewne,napisać parę mocnych słów krytyki... No,jakby się jakaś pochwała znalazła gdzieś,to się nie obrażę :wink:
Nie będę ukrywał,że najbardziej oczekuje werdyktu Simona i przede wszystkim Karol,którzy są nauczycielami wszakże (jeśli się dobrze zorientowałem Tongue )
Pozdrawiam w oczekiwaniu!
Odpowiedz
Karol napisał(a):A, to trzeba na każdą pracę zakładać inny temat???
Taka jest idea tego działu. Chcemy tu zebrać poszczególne "propozycje dydaktyczne" (Karola - zgłaszam zapotrzebowanie na Twe konspekty, rzecz jasna) poświęcając im poszczególne tematy, tak by ktoś chcący ewentualnie z czegoś takiego skorzystać nie miał kłopotu z rozróżnieniem problemów, tematów itd.
Odpowiedz
Znasz mnie tyle lat i zgłaszasz do mnie takie rzeczy? Czy ja wyglądam na osobę, która robi konspekty na lekcje Wink? Ja miałabym babrać się w takiej biurokracji Big Grin ?
A podziału tematycznego postaram się trzymać... choć przy moim gawędziarstwie i dygresyjności może być to trudne...
Odpowiedz
Karol napisał(a):Czy ja wyglądam na osobę, która robi konspekty na lekcje
Tak czy owak - potrzebujemy takowych. Może po prostu zredaguj coś takiego w oparciu o założenia, tym bardziej, że przecież realizowałaś to w praktyce, więc konspekt mógłby być nawet bogatszy, gdyż wzbogacony o spostrzeżenia i wnioski uczynione post factum.
Odpowiedz
O ile dobrze pamiętam,to na dziś właśnie Władza zapowiedziała w pełni profesjonalne zamieszczenie mojej nieszczęsnej prezentacji. Ten post ma charakter informacyjno - przypominający (bo pewnie koncert takie wrażenie zrobił,że wszystko inne na bok zeszło-mam nadzieję,że chociaż to wrażenie pozytywne jest)
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Władza zapewne dochodzi do siebie po festiwalowych emocjach. Cierpliwości. :wink:
Odpowiedz
A jak już władza dojdzie do siebie, to poszaleje :lol:
Bójmy się!
in montibus veritas
Odpowiedz
Władza doszła do siebie. I próbuje się przekopać przez posty Wink

<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/zalaczniki/praca.doc">www.kaczmarski.art.pl/zalaczniki/praca.doc</a><!-- w -->
Odpowiedz
Dwa dni dochodzić do siebie... Żałuję, że nie pojechałem do Kołobrzegu :lol: .
in montibus veritas
Odpowiedz
Tomek napisał(a):Dwa dni dochodzić do siebie...
Jakie dwa dni? :o
Do domu dotarłam wczoraj ok. 16. Po 10 dniach nieobecności :]
Odpowiedz
Jaki ja jestem niesprawiedliwy :lol:
in montibus veritas
Odpowiedz
Tomek napisał(a):Jaki ja jestem niesprawiedliwy
zazdrosny chyba Tongue
nie przejmuj się - ja też :?
i zaczynam się bać już powoli... Ale dzielnie zniosę werdykt (mam nadziejęSmile )
Pozdrawiam!

[ Dodano: 2005-08-04, 22:24 ]
Wiem,że jestem upierdliwy i niedługo dostanę reangę maruda albo męczykicha Tongue ,ale po raz przypominam,że moją nieszczęsną pracę maturalną można już swobodnie ściągać i proszę o komentarze i oceny dotyczące tego "dzieła"...
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Mistszu napisał(a):Wiem,że jestem upierdliwy i niedługo dostanę reangę maruda albo męczykicha ,ale po raz przypominam,że moją nieszczęsną pracę maturalną można już swobodnie ściągać i proszę o komentarze i oceny dotyczące tego "dzieła"...
Pozdrawiam
Ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego, by zamieszczane tu prace, konspekty, prezentacje podlegały narodowej dyskusji. Byłbym za tym, aby takie sprawy załatwiać na priv.
Odpowiedz
Simon napisał(a):Byłbym za tym, aby takie sprawy załatwiać na priv
Jak to się mówi - Ty tu rządzisz Smile
Odpowiedz
Mistszu napisał(a):Jak to się mówi - Ty tu rządzisz
Ależ nie, Mistszu. Nie o to chodzi. Po prostu wydaje mi się, że tutaj takie dyskusje odchodzą od meritum, gubią się w dygresjach i przez to przestają byc merytorycznie "ważne" dla kogoś , kto faktycznie liczy na opinię. A na priv nawet ewentualna krytyka jest przecież dyskretna.
Odpowiedz
Tak czy siak-ciekaw jestem Waszych opinii... A to,że w sporej części będą krytyczne wcale mnie nie zdziwi. Ja już maturę mam za sobą i nic to nie zmieni,co tu się powie... A z kolei dyskusja na forum publicznym,choć pewnie nie zawsze będzie się trzymać tematu,na pewno wyjawi na światło dzienne wiele więcej rzeczy niż na privie. I to może być pomocne dla kogoś kto ma tę frajdę jeszcze przed sobą Tongue
I właśnie dlatego ciekaw byłem przede wszystkim "forumowej" opinii.
Ale w sumie jak ktoś ma ochotę strasznie ostro i bezpardonowo krytykować to zapraszam na priv Tongue
A tak BTW: na Twoją opinię Simon czekam szczególnie - jesteś polonistą i nauczycielem,nie mylę się? Smile
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Mistszu napisał(a):jesteś polonistą i nauczycielem,nie mylę się?
W moim przypadku polonistą się jest, nauczycielem się bywa. Pracuję już w innym zawodzie.
Odpowiedz
Simon napisał(a):W moim przypadku polonistą się jest, nauczycielem się bywa. Pracuję już w innym zawodzie.
Tak czy siak liczę na Ciebie Smile
Pozdrawiam!
Odpowiedz
Simon napisał(a):Ja osobiście nie jestem zwolennikiem tego, by zamieszczane tu prace, konspekty, prezentacje podlegały narodowej dyskusji. Byłbym za tym, aby takie sprawy załatwiać na priv.
Jeśli ktoś chce bć krytykowany publicznie... Czemu nie?
Mistszu napisał(a):
Tomek napisał(a):Jaki ja jestem niesprawiedliwy
zazdrosny chyba
Owszem tak
in montibus veritas
Odpowiedz
Tomek napisał(a):Jeśli ktoś chce bć krytykowany publicznie...
coś insynuujesz? Tongue
hehe - czuję się jakbyście mnie wszyscy ostrzegali,żebym uciekał gdzie pieprz rośnie,bo jak nie zdążę to mi dowalicie :glupek:
Odpowiedz
Nic nie insynuuję... Ja cię tylko bronię Smile
in montibus veritas
Odpowiedz
Aż takie beznadziejne? Sad
Odpowiedz
Ja w ogóle nie odnoszę się do Twojej pracy... Chodzi o zasadę Smile
in montibus veritas
Odpowiedz