Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nagrania Łukasza i Zbyszka
Jeszcze nie wszystko ściągnąłem i wysłuchałem, ale mam mała uwagę odnośnie treści. W "Kantyczce z lotu ptaka" śpiewają "w nędzy GŹDZI się", a powinno być "w nędzy GZI się". A tak poza tym to dość dobrze zaśpiewane, dobre głosy i chyba czysto, ale tu TOmek Susmęd by mógł bardziej fachowo się wypowiedzieć ja tak oceniam na swój słuch...

[ Dodano: 2005-06-27, 18:54 ]
Właśnie posłuchałem piosenki "Mur", mam wrażenie że troche jest za szybko śpiewana. Co prawda usłyszałem "tusta kula", a nie tłusta kula, ale się czepiam ... Wink Ogólnie dobrze tylko jednak w tej pisoence jakoś mi klimat taki esdeemowaty, czy coś w tym stylu przebija, taki zbyt łagodny...

[ Dodano: 2005-06-27, 18:54 ]
A tak na marginesie, kim są Łukasz i Zbyszek ???
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
z tego co wiem to Łukasz i Zico z forum. mi tam sie podobalo, ale ze mnie muzyk kiepski Big Grin
[b][size=80]"Ty przed Tobą świat,
za Tobą ja,
a za mna już nikt."[/size][/b]
Posłuchałem "Obławy", chyba nie wykorzystali swoich możliwości. Chwilami jest dobrze, ale cześciej zbyt nienaturalnie to brzmi, mało swobodnie, zbyt rytmicznie, no i mam wrażenie że czasem problemy są z wymową (coś jak tusta kula).

[ Dodano: 2005-06-27, 19:09 ]
Nie chodzi o to czy się się podobało, czy nie. Nie śpiewają źle, nawet nieźle, ale napsianie że się podobało nic nikomu nie daje. Ja staram się szukać błędów, pisać co mi się nie podoba i ewentualnie dlaczego. Jeżeli o mnie chodzi, to wolę krytyke bo ona bardziej pomaga niż pochwały Smile)) Z pochwał niewiele wynika dla arysty (poza połechtaniem jego próżności), a z konstruktywnej krytyki dużo Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
Przemku ich utworty były juz oceniane w wątku "Obława - proszę o opinię"
Tutaj: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1019">http://www.kaczmarski.art.pl/forum/viewtopic.php?t=1019</a><!-- m -->

Pozdrawiam
Ano faktycznie, poza zachwytem było na szczęscie trochę konstruktrywnej krytyki Smile
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "
To skoro bylo to prosimy tam Smile