Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieoficjalne nagranie JK
Dysponuję koncertem (niepełnym) Jacka Kaczmarskiego z Monachium pochodzącym z roku 88. Na kasecie znajduje się kilka ciekawych piosenek nie będących autorstwa mistrza, ale śpiewanych przez niego oraz parę anegdot. Wszystkim zainteresowanym jestem w stanie ją przegrać. Na prawdę warto. To jedna z najlepszych kaset JK jaką w życiu słyszałem.
Yet we lost though, again...
Reflektuję. Gdzie mam Ci wysłać kasetę i kase na znaczki? Smile
Być wciąż spragnionym - to nektar istnienia.
Ja też reflektuję na te nagrania i w zamian mogę przesłać nagrania nie pełnego koncertu Jacka Kaczmarskiego z Sobótki (woj. Dolnośląskie) zawierajacy jeden mało znany jego utwór opisujący książkę Aleksandra Dimasa ojca o trzech muszkieterach majacaw tytuł zawierający cyfrę 20 pisany na zamówienie na 20 rocznicę powstania solidarności!
Ja również reflektuję. Jak się z Tobą skontaktować w tej sprawie?
Najlepiej poprzez gg lub na maila Smile
Yet we lost though, again...
Krzysztof napisał(a):zawierajacy jeden mało znany jego utwór opisujący książkę Aleksandra Dimasa ojca o trzech muszkieterach majacaw tytuł zawierający cyfrę 20 pisany na zamówienie na 20 rocznicę powstania solidarności!
To bardzo znany uwór. Zalecam zerknięcie do dyskografi.
Koncert ma tytul "Pijany poeta, czyli Jacek Kaczmarski inaczej". Mam ten koncert w formie mp3. Jakosc jest kasetowa - pozostawia wiele do zyczenia, ale niestety inna jest nieosiagalna Sad Jesli to nie jest oficjalne wydawnictwo to chyba moge sie tym podzielic bez posadzenia o piractwo? Moglbym to wrzucic na jakis serwer na tydzien. Chyba, ze tak nie wolno (ale mysle, ze to piractwem nie bedzie - w koncu te nagrania maja wartosc unikatowa). Dajcie znac... (zwlaszcza prosze o wypowiedz adminow). Ponizej lista utworow:

1. Zapowiedz
2. Limeryki o narodach
3. Narody - anegdotka
4. Piosenka o kacu gigancie
5. Nocny kamboj
6. Inżynierowie z petrobudowy
7. Baranek
8. Celina
9. Syn ulicy - Apasz Zbój
10. Toast ukraiński
11. Dziad kaczorowski
12. Moja przesliczna mufka
13. Bob Dylan
14. Pijany poeta
15. Pijany poeta - komentarz
16. Wedrowka z cieniem
17. Napelnij szklanke mi
18. Ech raz, jeszcze raz

Chyba jednego utworu brakuje... Pozdrawiam
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Znam ten "album". Jak najbardziej można udostępnić.
I należy!!
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
Koncert jest spakowany RAR-em i zajmuje 35 MB. Ponizej jest link. Uprzedzam, ze nie moge tego trzymac na serwerze zbyt dlugo, wiec doradzam pospiech. Mysle, ze jakis tydzien ten plik na serwerze polezy. Milego sluchania

<!-- m --><a class="postlink" href="http://tarnobrzeg.org/~szaman/Pijany%20poeta.rar">http://tarnobrzeg.org/~szaman/Pijany%20poeta.rar</a><!-- m -->

Pozdrawiam
[i]"To, co wiesz chłopaczku, to drobiazg. To, co musisz jeszcze pojąć, to bezmiar."[/i]
Szaman, wielkie dzięki!
[i]"...lecz las jest nasz i łąki też są nasze!"[/i]
Kompletny szał, man !
Yo, man !
Lol !
(itd itp...)

Niektore rzeczy znalem, ale niektore odkrylem i jeszcze raz OGROMNIE dziekuje za sprawiona mi frajde...

<!-- e --><a href="mailto:thomas.neverny@noos.fr">thomas.neverny@noos.fr</a><!-- e -->
Dziekuje!

Bardzo ciekawy koncertSmile.

Ze swojej strony moge zaproponowac (kiedys pisalem o tym Arturowi) koncert z XXVI Festiwalu Piosenki Studenckiej w Krakowie. Jest to chyba jeden z tych, ktore Kaczmarski dawal po powrocie do Polski w 1990 (nie jestem pewien). Lecial kiedys w TV. Jakosciowo jest OK.

A utwory sa takie:

1. Nasza klasa
2. Przejscie Polakow przez Morze Czerwone
3. Tradycja
4. Ballada wrzesniowa
5. Jalta
6. Oblawa
7. Oblawa II
8. Oblawa III
9. Rozbite oddzialy
10. Mury
11. Konfesjonal

Koncert nagralem sobie na CD. Moge skopiowac i przeslac listem, albo zgrac na mp3 i wrzucic na jakis serwer (jak ktos udostepni Tongue ).

Pozdrawiam.
A nagrana wizja, czy tylko głos? Jeżeli wizja to jestem zainteresowana.
Iwa napisał(a):A nagrana wizja, czy tylko głos? Jeżeli wizja to jestem zainteresowana.

Niestety wizji nie ma. Sama fonia, wizji moj komp by nie wytrzymal.
To ja tez bym byl chetny... Jestem w stanie to udostepnic na serwerze, jesli bys mi przeslal mp3. Gdybys sie zdecydowal, to pisz na maila (<!-- e --><a href="mailto:kudlaaty@interia.pl">kudlaaty@interia.pl</a><!-- e -->)- uzgodnimy szczegoly.

Mam tez na MP3 fragment (10 piosenek) koncertu, ktory jest zatytulowany "Live in RPA 1985". Przynioslem to od kumpla. Nie slyszalem wczesniej o takim albumie. Moze to jest jakis inny? Prosze o opinie. Piosenki sa nastepujace:

01. Przejscie Polakow przez Morze Czerwone
02. Modlitwa o wschodzie slonca
03. Rejtan, czyli raport ambasadora
04. Krajobraz po uczcie
05. Sen Katarzyny II
06. Samosierra
07. Zeslanie studentow
08. Wigilia na Syberii
09. Epitafium dla Brunona Jasienskiego
10. Ballada wrzesniowa

Jesli ktos z Was wie, co to za album niech da znac

Pozdrawiam
ja co prawda nie wiem, ale chêtnie siê wymieniê...

te¿ co¶ tam mam :roll:
I zapomnieæ, zapomnieæ kochani
¯e musimy zaczerpn±æ oddechu
"Live in RPA", które JK zapowiada, jako "Przejście Polaków przez Morze Czerwone" Wink

Zawiera 32 utwory oraz Wspomnienia niebieskiego mundurka w trzech częściach. Album nieoficjalny :rotfl: Jeszcze coś? Wink

Sorry, ze dopiero teraz, ale jakoś temat mi umknął :]
Tak, jeszcze cos !

Czy "album" oznacza ze to kiedys wyszlo na winylu ? lub na oplatkach ? tak jak ten Live'97 ? Kto to wydal, gdzie, kiedy ? Nazwiska,adresy, kontakty ? Prosze nie zmuszac nas do uzywania przemocy fizycznej ...

Do Pijanej Poetki : ja tez cos tam mam, a sie nie chwale... (bylo kiedys takie przyslowie :"Mala mysz , a ma tyz"... :-)
Live in RPA to - że tak powiem - bardzo nieoficjalne nagranie Wink
... znaczy sie, troche jasniej ?
Nie chodzi mi o zawartosc (wiekszosc chyba znam). Zawsze bylem zas ciekawy, skad to pochodzi, w jakich warunkach przyszlo na swiat...
Jeszcze raz dzieki za wykopaliska z dawnego Forum...
Takie bardzo nieoficjalne nagrania powstawały chyba w taki sposób: jakiś podstawiony magnetofn tudzież dyktafon i kaseta przegrywana w niezliczonych ilościach kopii Wink
Moze jutro bede mial chwile, to wrzuce na serwer te 10 piosenek i dam linka
... ze jesli czlowiek chce nagrac czyjs koncert, to lepiej przyjsc z magnetofonem, dyktafonem, elektrofonem, odkurzaczem, dyskoteka kombi etc to ja wiem. Robilo sie. Kiedys ludzie taszczyli magnetofony szpulow...
(Wujek Tomek pisze: "Takie byly czasy ! Zawsze pod gorke ! Tornister ciezszy ! Same obciazenia ! A taki szpulowy byl naprawde cholernie ciezki ! Ale co wy o tym wiecie smarkactwo ? A czy slyszeliscie ze nie wszystkie ryby sa kwadratowe i panierowane...")
Chodzilo mi o dalsze losy takic nagran. Dlaczego w pewnych przypadkach mowi sie o "koncercie" (prwatnym) czy "nagraniu' ("rzadkim", "nieoficjalnym") a czasami o "albumie" ? Dla mnie slowo "album" kojarzy sie z "wydany przez" (ale moze tez byc "nieficjalnie", "brak informacji")
I o to mi chodzilo w moim pytanku.
A moze "album" bo dlugi i nagran "na dwie plyty" ?
Cholera wie, chcialbym zrozumiec...
TN
<!-- m --><a class="postlink" href="http://tarnobrzeg.org/~szaman/RPA.rar">http://tarnobrzeg.org/~szaman/RPA.rar</a><!-- m -->

To jest ten fragment "Live in RPA".
Witam! Jeśli ktoś jest zainteresowany to mam do udostępnienia koncert Jacka Kaczmarskiego. Nie znam daty jego powstania ale wydaję się ze spisu utworów że jest to wydawnictwo znane jako "Akademickie Radio Pomorze". Niestety jest to tylko fragment tego koncertu mianowicie:
Mury
Rejtan (Rejtan, czyli raport ambasadora)
Sen Katarzyny II
Pompeja
Przyjaciele
Rozmowa w porcie (Spotkanie w porcie)
Koncert fortepianowy
Świadectwo
Kołysanka
Zbroja
Listy
Świadkowie
Wigilia na syberii
Modlitwa o wschodzie słońca
Gdyby ktoś chciał mogę mu to przesłać na płytce, ewentualnie gdyby ktoś był to w stanie wrzucić na jakiś serwer... :wink:
Szkoda, że bez "Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego" i "Obławy". Każde ich wykonanie więcej to więcej czasu z Jackiem mniej lub bardziej nieznanym, tu tylko od strony aranżacji. Mówisz, że tam "Modlitwa o wschodzie słońca" Tenenbauma jest? Myślałem, że na ARP jest fragment "Pięciu głosów z kraju" zatytułowany "Modlitwa" - "Jeśli nas Matka Boska nie obroni, to co się stanie..."?
W nas jest Raj, Piekło -
i do obu - szlaki!
Ja jestem w stanie wrzucic to na serwer
SzAAAAAAAAMaN, jakie sa na namiary na Ciebie, gdyby sie chcialo pisac bezposrednio ?
tak jak pisałem spis utworów najbardziej pasuje mi do ARP ale może to być również inny koncert. Kasetę z tym koncertem przegrywałem od kolegi kiedy kupiłem sobie pierwszy zachodni magnetofon czyli 14 lat temu ;-) i o ile pamiętam nie była w ogóle opisana.
Modlitwa na tej kasecie to na pewno Modlitwa o wschodzie słońca: "Każdy Twój wyrok przyjmę twardy..."
Być może uda mi się do tego koncertu dodać jeszcze Requiem rozbiorowe pochodzące z koncertu w Programie III Polskiego Radia bodaj w 2000 roku
[shadow=red]Ze spisu to może też być również fragment "Live - Chicago" ale nie słychać trzasku płyty. Niestety tego albumu jeszcze nie posiadam więc gdy ktoś by to mógł porównać i rozstrzygnąć kiedy ten koncert będzie już na serwerze to byłbym wdzięczny [/shadow] Idea

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości