06-04-2012, 05:28 PM
Myślę, że można by było ograniczyć rolę nowopowołanych moderatorów tak, żeby trzymali tylko pieczę i hamulec nad botami, ewentualnie usuwali spam i posty bardzo wulgarne,agresywne lub uwłaczające czci innej osoby, tudzież użytkownika. (Hasło nie kłóć się z trollem jest tu na miejscu). Należałoby im postawić warunek, by nie kierowali się własnymi poglądami. Takich modów można by było przyjąć na początku na okres próbny. Oczywiście precz z cenzurą, ale należy rozgraniczyć cenzurę od wulgarnych i Bóg wie jakich wypowiedzi, które, gdyby miały miejsca w realu podlegałyby karze na mocy prawa (np. pozew o zniesławienie, itp. ). Tę sprawę można by załatwić przy okazji sprawy botów. Gdyby jakiś mod nie stosował się do tych zaleceń, admin, np. Artur mógłby go zwolnić ze sprawowanej funkcji. Nie wiem tylko, czy wprowadzenie czegoś takiego jest możliwe.
Tym bardziej, że rzeczywiście w ostatnich czasach na forum jest na prawdę bardzo spokojnie, także nie powinno być problemów.
Co do wprowadzenia dodatkowych zabezpieczeń przeciw botom, to jestem zdecydowanie za ;) .
Tym bardziej, że rzeczywiście w ostatnich czasach na forum jest na prawdę bardzo spokojnie, także nie powinno być problemów.
Co do wprowadzenia dodatkowych zabezpieczeń przeciw botom, to jestem zdecydowanie za ;) .
Pozdrawiam,
Aneta
Aneta