Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie i pośba do twórców stronki
Widzisz Pawle w tej chwili, to w przypadku tych piosenek, które się nauczyłem grać, też mi nie są potrzebne ani nuty, ani tabulatury, a co najwyżej czasem tekst i ewentualnie akordy na wszelki wypadek. Ale niektóre piosenki staram się zapisać jako tabulatury jak już wspomniałem żeby mieć na wszelki wypadek (że o tych co o nie proszą nie wspomnę, bo przede wszystkim dla siebie robię) i po części też dla rozrywki i satysfakcji .
olaff22 napisał(a):A po cholerę szukać tabów, jak można włączyć sobie płytę i wszystkiego posłuchać
Żeby było tak łatwo i gładko z tym, to pewnie nikt by tych tabów nie szukał... Ale czasem nie łatwo jest usłyszeć dobrze zagrane dźwieki, gdy zagłusza je śpiew itp. (znam to z autopsji...) No i łatwiej mieć wszystko podane na tacy zamiast się trochę wysilić. Zauważ że niektórym na form, nie chce się zrobić minimalnego wysiłku żeby znaleść istniejace na stronie lub forum akordy bądź nuty :/ chcą by im za każdym razem pisać i dawać linki i taka osoba miałaby jeszcze wsłuchiwać się w dźwięki gitary?? Aż się niechce takim ludziom pomagać...
olaff22 napisał(a):Nie rozumiem też częstego o kaczmarocholików zacięcia do idealnego odtwarzania każdej piosenki. Mam bowiem świadomość, że idelanie odtowrzyć się, po pierwsze, nie da, po drugie, nie ma potrzeby.

A ja to rozumiem doskonale. Jest potrzeba by starać się jak najidealniej odtworzyć grę Jacka. Tą potrzebą jest własna satysfakcja, że się potrafi. Często też akompaniament JK jest doskonale dobrany do utworu i nie chciałoby się go zubażać, a nie każdy ma talent by go wzbogacić o nowe brzmienia i dzwięki...
I jeszcze co do idealnego odtworzenia to chciałeś chyba napisać, że nie wszystko da się idealnie odtworzyć, bo są utwory w których jest to mozliwe.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; "

Wiadomości w tym wątku