Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szukam dobrego człowieka
kubasias napisał(a):Czemu ten utwór nie umiem odpowiedzieć. Po prostu uważam ze wart jest analizy. Myślę że ma dość ciekawe przesłanie. Inną sprawą jest że nie ma dużo tekstu. Na prezentacji jest dość mało czasu a muszę przytoczyć 3-5 różnych utworów innych artystów

Myślę, że nie tyko ten utwór Kaczmarskiego ma dość ciekawe przesłanie. Jak ja pisałam pracę do matury to wybierałam to co najlepiej pasowało do tematu i co mi się podobało a nie to, co miało odpowiednią ilość wersów. :mur: Gdzie ambicje? Jak się decydujesz na pracę o Kaczmarskim to nie ma na skróty.
Poza tym wszystko da się zrobić, trzeba tylko pewne rzeczy przewidzieć. Jak się z czymś nie wyrobisz w czasie to tylko powiedz to co ważniejsze a o szczegóły Cię zapytają. Ja tak zrobiłam i wcale na tym źle nie wyszłam.

Zastanów się jak uzasadnisz wybór akurat takiego utworu. Czy nie lepiej jakiś wiersz np. Herberta ( jak już było napisane wcześniej). Pytania "dlaczego akurat ten autor" bardzo często się pojawiają na maturze.
Otulajać się duszy swej płaszczem
Co nie chroni przez żadnym urazem...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku