Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wersja 3.0.6
Wczoraj w godzinach nocnych zaktualizowałem forum z wersji 3.0.5 na numerek wyżej, czyli 3.0.6.

Nowa wersja okazała się być zupełnie niekompatybilna z używaną do tej pory modyfikacją dodającą szybką odpowiedź, stąd forum ruszyło dopiero około czwartej w nocy. Okazało się po sprawdzeniu dokumentacji, że modyfikacja ta nie będzie już nigdy więcej potrzebna...

Najważniejsze zmiany:
- szybka odpowiedź jest już standardową funkcjonalnością. Niestety trzeba było ją aktywować w każdym dziale osobno - jeżeli gdzieś przegapiłem proszę dać znać w tym temacie.
- kanały RSS. Możliwość subskrypcji całego forum jak i poszczególnych działów a nawet poszczególnych tematów! By subskrybować dany dział (temat) należy w niego wejść a potem kliknąć odpowiednią ikonkę w swojej przeglądarce.
- Zobacz nieprzeczytane posty - funkcja znana z poprzedniej generacji forum, tu o tyle lepiej rozwiązana, że nie powodująca zadyszki serwera - chodzi szybciej.

Jakiś czas temu udało mi się obejść problem z wysyłaniem e-mail aktywujących i przypominających hasło.
Ponadto odblokowałem dział uwag o forum i trochę go zaktualizowałem.

Forum ma na razie wygląd standardowy i tak pewnie przez jakiś czas pozostanie, myślę nad pewnymi większymi zmianami...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku