Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Motywacja" '93 & "Starość Tezeusza"
raven87 napisał(a):Przepraszam że tak późno odpowiadam, ale jakoś wcześniej nie trafiłem do tego tematu.
Nigdy nie jest za późno! Smile
raven87 napisał(a):Posłuchałem sobie Motywacji, i cóż... nie podoba mi się. Ale nie dlatego że jest źle zaśpiewane, źle zagrane czy cokolwiek innego w tym stylu,
Cieszę się. Choć zawsze można jeszcze coś poprawić Smile
raven87 napisał(a):ale dla tego że to po prostu nie Kaczmar.
Nie. To niejaki Apolinary, który poważył się stworzyć piosenkę do słów Mistrza. Smile
raven87 napisał(a):Nie mogę nawet powiedzieć że nie lubię tego gatunku, bo choć sam nie włączę takiego nagrania to nie raz przyjdę Kaczorka posłuchać w takim repertuarze. Ale po prostu nie przerabiaj na tę modłę Kaczmarskiego!
Nie przerabiam. Robię swoje do tekstów, które mnie fascynują i które budzą we mnie natchnienie. Niestety nie przestanę. Wszystko przez wydawców antologii tekstów, przez Artura i innych propagatorów twórczości Mistrza, a przede wszystkim przez Kaczmarskiego, który dopuścił do publikacji własnych tekstów i który nie zabronił procederu tworzenia piosenek z ich udziałem. Teraz ta twórczość należy do wszystkich, nawet do deathmetalowców. Choć czasem się dziwię, że fascynują się nią również ludzie o kompletnie różnym od mojego spojrzeniu na świat. Może nawet wolałbym mieć ją tylko dla siebie, gdybym potrafił zdobyć się na taką arogancję, by chcieć decydować kto ma, a kto nie ma prawa jej na swój sposób interpretować. Wink
dauri napisał(a):Hm... Czyli skomponowałeś muzykę, do której Jacek Kaczmarski następnie napisał słowa?
Nie, zupełnie odwrotnie. Wyraziłem się nieprecyzyjnie.
[i]Heard ten thousand whisperin' and nobody listenin'[/i]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku